Dobrý den, chtěla bych se Vás maminek zeptat, dáváte svá miminka občas do houpatka? Já jsem to řekla kamarádce a mojí matce, a obě do mě neustále hučí jak je to špatně, soudí mě. Přijdu si fakt jako špatná máma. O dceru se starám , jsem s ní neustále, věnuji se jí, hrajeme si, chodíme na procházky, ale každé ráno musím prostě vysát a vytřít, a malá mi sama nevydrží na podložce. Ikdyž na ni mluvím, prostě hrozně ječí a vzteká se. Nechce tam být sama, takže jí dávám do houpatka kde je cca 30min než uklidím. Je to špatně? Vážně z toho bude mít problém s vývojem? Jinak na podložce jsme většinu dne co jsme doma, pokud teda nespinka nebo nejsme pryč. A pro ty co mi budou psát jak nemám uklízet, tak musím, máme psa co pouští chlupy, takže prostě musím každé tak okamžitě vysát jelikož se chlupy drží i na té podložce. Mockrát děkuji.
Když bylo třeba uklidit, tak jsme děti dávala do ohrádky, kde měly hračky a knížky. Děti byly spokojené, já udělala, co bylo třeba a bylo to. Když je tam dítě po nezbytnou dobu a je spokojené, tak to ničemu neublíží. Naučte se tyhle rady od známých včas filtrovat, protože jich přijde ještě dost (Proč už nemluví, už chodí? To má ještě plínku? To moje děti už ve 4 měsících hrály šachy...atd. atd.)
Hele vždy si někdo něco najde co bude posuzovat nebo kritizovat co se tyce péče o dítě nebo ohledně výchovy....buď můžeš informace filtrovat nebo si z toho nic nedělat.....
Také jsem dávala děti do houpátka na dobu nezbytnou. Máme psa, takže také každé ráno musím vysát a uklidit. 🙂 Dětem je 6let, 4 roky a 2 roky a jsou zdravé. Nenechávala jsem je tam celý den, jen na ten úklid nebo když jsem potřebovala rychle dodělat oběd. 🙂
A je opravdu potřeba každé ráno vysávat a vytírat?
Dávala jsem všechny děti, někdy v něm i usnuly, některý den v nich byly více, jindy třeba vůbec. Nedělal abych si s tím hlavu, je to tvoje dítě a tečka.
Možná bych se tvé matky zeptala, jestli používala chodítko, tahala tě za ruce, když tě učila chodit, nechala tě od roka vysedávat na nočníku, cpala tě pribiňákem.......Nebo spíš ne, zbytečně by jste se pohádali. Spíš bych její rady vypustila druhým uchem ven.
Já moc neuklízim, takže kvůlo tomu jsme děti do houpátka nedávala, ale když jsem potřebovala na wc nebo vařit, tak jo. Ať teda kamarádka a máma chodí každý den hlídat a zachrání ji tim od houpátka 😀
@orangutan123 umíš číst? Jasně píše, ze musí.
Na tu chvilku úplně v pohodě. “Dobré” rady jedním uchem tak druhým ven….
@veroniquecz číst umím, ale je "muset" a muset
@orangutan123 tak pokud mas doma psa nebo dlouhosrstou kočku, tak bys chápala. Ano musí a obzvlášť s miminem nebo batoletem co leze.
@veroniquecz ježíš to o tom psu sem nedočetla, teď už to tam vidím. Netřeba hned útočit
A nemůžeš nechat dceru v postýlce? Nasypat tam hracky a tak?
Já jsem děti do houpátka nedávala. Ne že bych si myslela, že jim to uškodí, ale nechtěla jsem domů další “krám”.
Hele, vždycky se najde nějaký chytrák, co tě bude za něco kritizovat. Když to nebude houpátko, najdou si něco jiného. Prostě ses rozhodla houpátko příležitostně využívat a nemusíš to nikomu vysvětlovat ani se obhajovat.
A ne, nejsi špatná matka, děláš pro svoje dítě to nejlepší, stejně jako ostatní mámy, ať už s houpátkem nebo bez něj.
Ja som prve dieta do hupatka nedavala lebo tiez som sa docitala chytre rady ake je to velmi skodlive a podobne. Pro druhom dietati som si hupatko kupila a bola to jedna z najlepsich investcii. Spatne lutujem, ze som to hupatko (mali sme babybjorn) nemala aj pri prvej. Usetrila by som si kopec nervov 🤷🏼♀️
@veroniquecz a proč musí denně uklízet? Za mě je to přehnaný
Neřeším ,malou taky dávám do houpatka teď už si tam vleze sama,je jí rok a předělala jsem ho na křesílko ,ať se nepřevráti,když tam leze,já v houpatku i krmila první příkrmy,když jsme si hráli stolní hry se staršími dětmi dali jsme ji do houpatka ať na koberci není sama,nebo i při vaření ,úklidu byla v houpatku