Ahoj maminky, prosím doporučte mi nějakou značku sandálků pro holčičku cca 2 roky. Na trhu je toho tolik, že vubec nevim jak se orientovat........ děkuju!
Nebo i ty Nike Sunray Protect 2 jsou v pohode.
Rozměry nohy máš? Aby byly ohebné a dostatečně prostorné. Chceš aby mohly do vody nebo stačí kožené? Pro baculatější nohu třeba Keen Cnx, úzká noha třeba ty Nike sunray. Pak Fare bare, Protetika, Filii, fakt záleží na typu nohy a kotníku.
Záleží na tom, jakou má nohu - jak širokou, dlouhou, dominantí palec, nebo ne, jestli je úzký kotník, jaký je nárt... Podle toho se pak výběr omezí.
Já měla vždy rády Geox a nebo Ecco. Třeba něco takového: https://www.eobuv.cz/sandaly-geox-b-elthan-g-a-...
@prejeta_zaba nožku má užší
Chce to změřit šuplerou na milimetry.
zítra sem napíšu rozměry, ale taky bych chtěla dodat, že jí plánuju odplenkovat, prostě venku bude běhat v sandálcích, vezmu plenku, takže se v nich stane asi hodne "nehod"... tak asi kožený, když se do nich počůrá tak by to pak nemuselo v nich klouzat.... Nebo co radíte? díky!
To bych prave vzala nejake omyvatelne, co rychle uschnou/ vytres je.
Za mne v tomto věku jedině kožené sandálky. Nějaké umělotiny si nedokážu představit.
Za mě určitě kožené ne. Dítě vleze do mokré trávy, do kaluže, kolikrát si i načurá do botiček a kožené budeš sušit zapáchající 3 dny. 🤷♀️ Třeba ty Nike vezmeš kartáčkem a mýdlem a za hodinu jsou suché. Neklouzají, je v nich ve stélce taková pěna.
@blondynka400 a proč jedině kožené? Jak se to liší materiálově, že dvouleté si nedovedeš představit..a tříleté jo? 😁 To není nějaká gumáka z tržnice, to jsou normálně prodejné boty. Většina kůže stejně není kůže, ale nějaká směsice. To bys jinak za boty dala 4 tisíce minimálně.
@prejeta_zaba Koukám na ty Niky. Nevadí, když moc nedrží kotníky? Jsem myslela že u takhle malých dětí by měly mít kotníky trochu podpěru, nebo nemusí? Jako taky bych brala kožený, ale jak píšeš, to než uschne, a budou smrdět potom ☹
@prejeta_zaba Ale zase nějaké umělé materiály, tam kdžy si načůrá, tak jí to v tom bude klouzat, mokrá kuže si myslim ne..... tak já ted vubec nevim, kterej typ vzít ☹
@prejeta_zaba já bych syntetiku nedala ani tříletému 😀 Viz třeba jak tady byl odkaz na Nike, Keen za mne to samé.... Prostě pro takto malé děti si to fakt neumím představit, ta podrážka a pod. Za mne to prostě není vhodné obutí.
Neříkám, že mám patent na správné obutí, ale řídila jsem se tím viz výše a obě holky mají vzorové nohy, což je v dnešní době skoro zázrak....
Tak nejpřirozenější je běhat bosky, nenarodili jsme se s botama...proto ať si kotník zpevňuje pohybem, ne nějakou zpevněnou botou. Chápeš? Když jí boty doma vyzuješ, taky přece běhá, nepotřebuje fixovat nějakou dlahou. 🤷♀️ To je mýtus, mít pevný kotník u bot. Kór dítě věčně kleká, leze po 4, sedí na trávě...zkus si to v pohorkách - zaryjí se ti do kotníku a budeš nohu nepřirozeně křivit. S tím klouzáním, to máš pravdu, jistější budou kožené, ale zase méně praktické na to sušení. 🤔
@blondynka400 nechápu. 😄 Jakože omyvatelná bota je špatně, kožená, těžká správně? Jestli se jedná k materiál, tak samozřejmě ano, kůže lépe dýchá, je přirozenější... Ale napuštěná barvivy a tolikrát opracovaná ani ne. A atest mají celosvětově prodávané sportovní boty úplně stejný jako nějaké naše žirafy. 😁 Nebo v čem jsou ty kožené teda lepší? Že drží nohu? Ale proč má být noha sevřená v tvrdé botě? Moje děti taky mají ukázkové nohy. Je to postavením celého těla, ne botama. 😉
@prejeta_zaba přirozené je běhat bosky, ale ne na těch našich umělých tvrdých površích, co máme doma a dost často i venku.... Proto jsou dobré boty důležité. Ale souhlas, že určitě ne takové, které fixují kotník (v případě, že je noha v pořádku). Ale pevný opatek a kvalitní podrážka je základ.
@prejeta_zaba kožená je těžká? 😀 Váha omyvatelných a kvalitních kožených je cca stejná. A fakt nejde o ty naše žirafy, na toto snad už nikdo nevěří,... Když vidím, jako boty dostanou žirafu..... A kvalitní kožená botička přeci není tvrdá. Jako jestli bereš Protetiku, Fare a pod ok. Ale to jsou boty, které bych dítěti v životě nedala. To už je asi lepší ten Nike .....
@blondynka400 ale děti neběhají po umělých tvrdých površích. Stačí městský park nebo náměstí, o přírodě teď ani nemluvím, máš kameny, trávu, hlínu, písek, obrubníky, nikde není jen tvrdá jednolitá plocha. (Ani jedna názor asi nezměníme, ale třeba to někomu něco dá). 😉
A můžeš prosím uvést, jaké bys třeba dala?
@prejeta_zaba a doma třeba nemáš tvrdé povrchy? V parku nemáš asfalt? Na zahradě nemáš dlažbu? .... Ano tráva a písek, les a pod je ideál.... Ale to je minimum, kde to dítě nachodí a to ještě neberu v potaz, na co všechno dítě může venku jen tak šlápnout....
Odkaz už jsem dávala výše.
Nechápu argument klouzani pocuranych bot 😀 Ty Nike nejsou oficiálně prodávané jako sandály, ale jako boty do vody, neklouzou (měla jsem u dvou deti v různých velikostech).
@blondynka400 Můžu technickou? Jak jsi přišla na to, že tvoje děti mají vzorové nohy? To nedokáže posoudit ani většina pediatrů, pouze specializovaný fyzioterapeut. Dost často se stává, že maminky rády tvrdí, jak mají jejich děti skvělé nohy a ono to tak úplně není realita, pouze jejich zbožné přání. Neříkám, že je to tvůj případ... Jen se ptám, jak jsi k tomuhle, dost odvážnému tvrzení, dospěla.
@ruzova_pastelka byla jsem s nimi u podiatra. Potřebovala jsme konzultaci kvůli použití treter u starší při atletice (doba, kdy je začít používat je dost diskutabilní), a u toho jsem nechala zkouknout i mladší, zda je vše ok 9 + moje nejlepší kamarádka je dětský fyzioterapeut.
Jestli chces odplenkovat tak kozene urcite ne,spis latkove nebo crocsy ale ty original,proti fake crocskam je to sakra rozdil
@blondynka400 mohla bych tě poprosit o odkaz na botky, třeba ty sandále, které jsou podle tebe top? Moc děkuju.
Ahoj, mala ma uzkou nozku a nejlepe ji sedi sandalky superfit. Do 3 let by mely mit opatek, to mi rikal ortoped, takze ja se toho drzela. Jsou kozene a kdyz se namoci, nic se nedeje na slunicku za chvili vyschnou a jsou zase jako nove.
https://www.vecicky.cz/divci-kozene-sandalky-su... takovyhle typ
Ja si vubec neumim predstavit vypustit na zahradu dvoulete dite v kozenych sandalech. Mokra trava, pisek, hlina.... Jine to je, kdyz to dite povezu po meste v kocarku, pripadne pujde po chodniku.
@fyii Tyto Superfit kupuji i ja holkam nekolik let, jen obmenuji velikosti. Maji je od pozdniho jara do podzimu, prochazky, zahrada, piskoviste, odrazedlo, koupaliste, znici je za sezonu a pak je vyhodim. Ale boty fakt poslouzi.
Ja teda nedam na Keeny dopustit. Kluci v nich odbehali leto a byly to nejlepsi boty, co na leto meli. Na zahradu, do lesa, k vode. Kozene boty jim davam rada na podzim a jaro. Ale meli i botky z umelotiny a noha se jim v nich nikdy nepotila vic nez v kozenych. Dneska se delaji materialy, ktere vcelku dobre dychaji a maji ruzne upravy, takze bych se toho nebala.
https://sizeer.cz/nike-sunray-protect-td-pro-ba...
Lehke, ohebne, rychle schnou.