Ahoj, potrebala bych při malou už jídelní židličku. Zaujali mě "rostoucí", pro nesedici mají "lehátko", když dítě už sedí, lehátko se oddělá a zbyde klasická židlička. Bohužel všude píší, že pro ty nesedici děti nosnost 9kg. Maze zkušenosti? Dodržovali jste váhu, nebo to zvládne i větší miminko?
Děkuji. Přidám fotku, co asi tak myslím. Výrobců je spousta, ale všichni nosnost jen 9kg.
Takhle židle je hodně laciná napodobenina Stokke tripp trapp, a více jak 9 kilo vážně nesnese. I vzhledově je to šunt a ty peníze za to bych znovu nedala. Pokud uvažuješ o rostoucí tak jedine od Stokke.
@xmisas my máme tuto z Lidlu uz 2 roky v dennim provozu a je uplne v pohode, bytelna, zadny problem. Nas maly mel v pul roce 10 kg, takze to lehatko jsme ani neporizovali, az byl pevny, rovnou sedel. Vim, ze jsem neporadila, ale draha Stokke neni jedina volba…V DTestu tato vychazela velmi dobre.
My máme peg perego - prima papa folow me. Jde i úplně do lehu, pak do pololehu a ještě do sedu a ještě něco, mám za to, že má pet poloh, využila jsem tyhle tři. Zatím spokojenost, má ji od asi čtyř měsíců, teď je synovi rok.) Nosnost jsem bohužel nedohledala, ale nějak mám zafixovany 15kg, ale nechci kecat.)
Ja mam Stokke, a 10 kilového to uneslo.
A za mě je rostoucí židle top. Má ho starší dcera užž 4,5 let, vypadá jako nová a sedí v ní strašně ráda
@xmisas Tohle jsme teď řešili - ani né 5měs. a 7,5kg. Nesedí a už jedem příkrmy. Nosnost 9kg určitě by nestačila, než by seděl. Představa 10tis. za Stokke se vším tím vybavením - od mimi po nejstarší (zvažovali jsme ji), tak jsme to zavrhli. Nakonec jsme koupili obyčejné houpátko, kde nám nevadí, že se zlikviduje od příkrmů, ikdyž má tedy nosnost 9kg, ale je na zemi. Kdyby to nějak "pracovalo", tak si to poupravím. A jakmile bude sedět, koupíme nějakou rostoucí, která se přisune ke stolu - máme málo prostoru a ty rozkládací zaberou hodně místa.
@martulka88 jsme na tom stejně, malá má 6 měsíců a 8 kg. Než si sedne potrvá, tenhle novorozenecky set mi přišel jako dobrý nápad, než sem četla nosnost 9kg, což mě zklamalo. Uvádí tak všichni výrobci. Takze nevím v čem námi bude stolovat. 😥 Na klíně už se pronese a pohodlí nemá ani jedna z nás. 😥 Chtěla bych aby s námi už byla u stolu, ale zřejmě Smolík.
Máme tuhle: https://www.bejbyboom.cz/jidelni-zidlicka-scarl...
Není to úplně přesně to, co hledáš, ale nosnost 15kg.
@xmisas Nevím, proč ten novorozenecký set nedělají s vyšší nosností.. My to vyřešili obyč houpátkem z Lidlu - jak jsem psala, nosnost 9kg, ale na to krmení, nám to stačí. A kdyby to byl problém, že by ho to neudrželo, tak na to pošiju pevnější uchycení. Na klíně mu dávám jen UM. Taky jsem si plánovala, jak si ho dám do židličky a budem u stolu. No, tak krmíme zatím na zemi a nebo houpátko dáme na gauč do rohu. Ale samotnou mě to štve.
No pokud vim tak tyhle jsou 2v1 tedy od cca 3 do 9kg a pak se to lehatko odděla a je z toho normalni židlička 9-15kg.Nevim tedy přesně u tady te ale většinou to takto je.