Holky čao, jak jste vybíraly první botičky, je synovi 10m, doma už vstává na nožičky a chceme na podzim už nějaké boty na ven. Značky, kritéria, rady?
Předem děkuji)
Capáčky, my jsme kupovali BaBice. 😊
Capáčky Babice. Pak měl Beda boty a v létě měl sandálky Froddo. Teď mě protetiky celoroční
Vzhledem k tomu, ze teda jeste nechodí, tak hlavnim kritériem by melo byt to, ze budou lehke a hodne ohebne. Ja brala prvni boty barfoot. Prave kvuli lehkosti a ohebnosti. Pak uz jsem brala normální boty. Znacky podle nohy, syn ma uzkou, tak kupujeme prevazne Fare a superfit.
Dokud SÁM nechodí, tak určitě pořídit jen capacky, my máme od prvních krůčků d. d. step, pořádně se rozchodila teď v srpnu, chodí hezky sama doma i venku a má pořád capacky, boty budeme kupovat až teď během září
Naše malá vstává na nohy už 4 měsíce a stále ne a ne chodit, takže jsem ráda, že jsem zatím žádné boty nepořizovala, protože by z nich už desetkrát vyrostla 😀
Oba synové stáli v 7 m, sami chodili cca 2 týdny před prvním rokem. Venku byli buď bosi nebo v kožených capačkách. Po roce první botky. Oběma sedly D.D.Step, ale zkoušela jsem jich víc.
U mých všech tří to od vstávání do samostatné chůze trvalo několik měsíců. Takže zbytečně kupovat boty. Pořídila bych max capáčky, kožené, softshellove, jsou i zateplené, zimní. Žádnou pevnou kotnikovou botu. A hlavně záleží na parametrech nožek, délka, šířka, tvar prstů, výška nártu..
@elizsebik oba synové od 6 měsíců obcházeli nábytek.. starší začal sám pořádně chodit v 10 měsících a boty jsme pořídili až o měsíc později. Do té doby měl prostě kožené capáčky 😉 mladšímu je teď 10 měsíců a pořád ještě obchází nábytek atd, má taky kožené capáčky a zrovna dneska jsem mu pořídila i zateplené 😉 s botkami počkám, až se pořádně rozchodi 😉
Tak důležité je, zda chceš barefoot nebo ne, pokud ne, tak vem co se ti líbí...🙂 pokud ano, tak pak záleží na spoustě věcí...tvar nožky, nártu, šířka, délka...capáčky bych stopro brala na chození, když nebude mokro, pak už to něco bude chtít. My měli jako první bobux xplorer a byly boží, ale jsou na úzkou nohu a hlavně úzký kotník..takže takto bez rozměrů a tvaru těžko radit..🙂
Dcera měla jako první boty capáčky, a pak boty bobux xplorer
Šli jsme do specializovaného obchodu a tam nám poradili. Ve výsledku je nosila tak měsíc, takže není třeba to prožívat. Hlavní je hlídat, zda botička už není malá, aby nedeformovala prsty