Papuče pro malé děti. Jaké vzaly vaše děti na milost?

michaela666
11. zář 2022

Přestěhovali jsme se do zvýšeného přízemí.Pod námi sklep, tudíž už teď je od podlahy chladno. Máme plovoucí podlahy, dlažbu a v herně koberec.
Dcera byla zvyklá běhat bosa, bez ponožek i tepláků. Teď si aspoň tepláky nechá, ale ponožky a papuče pořád dole. Punčocháče nechce vůbec.

Určitě jsou tady maminky, které řešily stejný problém. Jaké bačkory vzali Vaše děti na milost? V týdnu pojedeme nějaké kupovat a zkusím, aby si je vybrala sama. Inspirace se hodí, jinak jí je snad přilepím izolepou i nožce. 😃

veru181
11. zář 2022

U nás v období “nechci boty” docela prošly Attipas 🙂

zelenaesmolda
11. zář 2022

@michaela666
kolik ji je?jinak dcera nosi barefoot papucky

nita1984
11. zář 2022

Žádný. Syn 3 roky, dcera 16 měsíců. Starý kamenný dům, plovoucí podlaha, 20 stupňů už teď. Neřeším. Kdyby jim byla zima, vzali by si. Taky chodím nejraději bosa

michaela666
autor
11. zář 2022

@zelenaesmolda 19 měsíců, nožku má 21

michaela666
autor
11. zář 2022

@nita1984 Ona mi ještě před 14 dny( na starém bytě) chodila krásně bez plenky. Sama šla čůrat a zase si hrát. Jenomže teď klidně 6 krát během 30 minut převlékám počůrané tepláky.
Jasně je to změna a počítám, že to chvilku potrvá než si zvykne, ale mám strach jestli se z toho nevyklube zánět močáku, tím jak chodí po studeném.

nita1984
11. zář 2022

@michaela666 ani jedno z děti nebývá nemocné. Ale jinak zkusila jsem všechny možné i nemožné backory a proste zadne si ani jeden nenechá. Takže jsem se s tím smířila. Občas projdou ponožky s protiskluzem, ale ani to není jistota

zelenaesmolda
11. zář 2022

@michaela666
ja bych asi zkusila ty attipas,doma by se melo chodit naboso

sirinfirst
11. zář 2022

Bydlíme ve starém domě, sklep, plovoucí podlahy. Děti chodí téměř výhradně v tričku a spodním prádle. Žádné ponožky, tepláky, natož bačkory. Jen ji nech, ať se otužuje, kdyby jí byla zima, ty ponožky si nechá 😉

krisstina93
11. zář 2022

Žádné, mám dva syny a nikdy doma žádné papuče nechtěli a to jich máme fakt horu, obyč bačkůrky jako do školy, pantofle, crocsy, takové ty plyšové s ruznymi postavičkami a nic, obujou to max když si na něco hrajou.

emillyhk
11. zář 2022

Syn chodí bosky. Teď jak se ochladilo, tak mě už podlaha připadá studenější, tak mu častěji kontroluju nohy, když se mi zdají studené, natáhnu ponožky s protiskluzem. Někdy si je nechá, ale jakmile se ohřeje, zase je sundá. Ale on i v noci spí v krátkém pyžamku a nepřikrytý a nezdá se, že by mu byla zima. Jinak na zimu mám připravené capáčky Babice nebo froté ponožky s protiskluzem. Uvidíme.

jipe
11. zář 2022

kožené capáčky by nesnesla? Dadoos

me_druhe_ja
11. zář 2022

Máme všude dlažbu, starej barák. Obývák nad garáží, takže nejvíc studený. Nikdy neměli doma žádný boty, max ponožky. Nachlazení "od nohou" je pověra. 🙂

fazolkazuzka
11. zář 2022

Když je nechce at je nenosí 🤭můj názor. Dcera 2 roky. Mame vsude dlažbu. Nohy má pořád ledové a ponožky si pořád sundava už od roka co na to přišla. A stále žije a nemocná od nohou jestte nebyla

mishka87
11. zář 2022

@michaela666 máme starý kamenný barák a prakticky všude dlažbu. Kluk vzal na milost akorát ponožky s protiskluzem na zimu. Jinak běhá doma bos a to mu v prosinci bude 8 let. Nepomohlo ani když si vybral crocsy na doma. Pro něho jakékoliv boty jsou na ven nebo do školky/školy. Přitom my dospělí doma nosíme pantofle. Jo a nemocný prakticky nikdy není. Nebo jen 3 dny mírné nachlazení a pak už nic.

michaela666
autor
12. zář 2022

Ponožky s protiskluzem máme, tak to zatím nechám na ní. My s manželem jsme zvyklí na "studený odchov". Já trpím na záněty ledvin, bez bačkor doma nechodím vůbec. Proto mám strach, aby něco podobného neměla taky. Nohy má ledové neustále. Budu doufat, že až bude opravdu zima, něco si na nožkách nechá.

martiniquest
12. zář 2022

Tikki sandalky