Outdoorová chůvička. Máte tip?

23. srp 2022

Ahoj! Obracím se hlavně na akční mamky, které hodně cestují do přírody ale i do hlučných prostředí, jako je třeba svatba a apod.
Čekáme již třetí dítě, takže s chůvičkami mám bohaté zkušenosti a vím, co určitě chci a co určitě nechci. Zatím jsem však nenašla nic, co by kombinovalo všechny ideální parametry:
- dlouhý dosah - v terénu v přírodě stačí 300 m úplně bohatě, ale třeba v kempu, aby to bylo spolehlivý. Zároveň třeba na zmíněné svatbě, kde bude hluk, dítě bude spát v budově v hotelu a my budeme pařit venku.
- optická vizualizace - v hlučném prostředí - třeba na té svatbě, nebo když se bude hrát u ohně na kytary apod. potřebuji, abych viděla na té chůvičce, že se něco děje a nepřeslechla tak pláč.
- obě jednotky aby se daly napájet jak na baterie, tak zapojit do sítě. Když budeme doma, použijeme zásuvku, když na cestách, tak klasické tužkové baterie. Nechci žádné dobíjení pouze přes usb kabel a žádné složité moderní vymoženosti. Potřebuji, aby v případě nouze jsme je mohli kdekoliv zakoupit a vyměnit. Dále aby ta výměna byla snadná a nemuseli bychom používat šroubovák a podobné manipulace
- kontinuální přenos zvuku. Jsem vystíhovaná z předchozích chůviček, kdy zabraly zvuk, až když děcko fakt řvalo, nebo se třeba nenápadně ta chůvička vybila, aniž by nám dala vědět. Když uslyším pravidelné oddechování kdykoliv, budu klidná.
- žádný přenos přes internet, pouze digitální nebo analogový zvuk
- video nepotřebuji

Existuje něco takového??
Ideální cena do 1500 Kč, ale jsem ochotná dát víc, když by to byl fakt top kousek splňující všechny mé požadavky.
Díky moc za reakce!

slunea
23. srp 2022

S chůvičkami neporadím, ale já ráda využívám appku v mobilu. Mobil s appkou se nechá u dítěte a když appka slyší hluk po určitou dobu, tak zavolá na nastavené číslo. Takže dosah všude, kde je GSM signál. Kontinuální přenos to nemá, ale dá se z toho druhého mobilu dítěti zavolat a zkontrolovat jej.
https://play.google.com/store/apps/details?id=d...
Akorát jsou na to teda potřeba 2 mobily a pohrát si s nastavením citlivosti, podle toho, jestli je to v hlučném nebo tichém prostředí, jak dlouho musí dítě brečet, než se to chytne atd. Ale to mi na tom právě přijde super.

autor
23. srp 2022

@slunea diky za odpoved. My pouzivame misto appek videohovor pres whatsapp, coz je ta nejluxusnejsi varianta, bo vidis, slysis, ses v klidu. Jenze to muzeme pouzit pouze v civilizaci, kde je idealne pristup na wifi a telefon je nabity. My se vsak casto pohybujeme v mistech, kde neni zadny signal a jsme nekolik dni na cestach bez moznosti si spolehlive nabit telefon...

pinkninja
24. srp 2022

Doporucuji Neonate. Male, dlouhý dosah, kombinované napájení vsech jednotek. K rodičovské jednotce lze napojit až 3 detske. Zvuk, vibrace, 3 různobarevné diody. Drazsi,ale nenasla jsem chybu. Jednotky vydrzi byt v provozu až tyden, zapnuté nanocni a odpo spanek.

carmenz
24. srp 2022

Tahle kritéria jde splnit do puntíku asi blbě, ještě s tou cenou. My tedy potřebovali hlavně dlouhý dosah, u téhle píšou až 500 m, nicméně to je na volném prostranství. Takže když jsem šla do druhé budovy penzionu, který spravujeme, přes zdi už nedosáhla. V přírodě/kempu ale myslím, že by 300 m dala v pohodě.
Reaguje na zvuk vcelku citlivě. Diody při zachycení zvuku začnou blikat. Je na tužkové baterky, stanici dítěte jsme doma měli na síti, protože tím baterie šetřila, ale nejde pouze na síť. Při vybíjení pípá dost hlasitě. Výměna baterií tehdy potřebovala šroubováček, ale u novějšího typu nevím.

https://www.mall.cz/detske-chuvicky/babymoov-ba...

vendes
24. srp 2022

Máme vysílačky od Motoroly, dosah mají velký, ale malinko zpoždění.