Nepadnoucí oblečení pro děti. Kam chodíte na oblečení, které padne?

10. srp 2024

Jdu si postěžovat a třeba mi i někdo poradí. Dneska jsme byli nakupovat oblečení na další školní rok. Nemám nijak zvlášť hubené děti, nebo jsem si to aspoň myslela, ale po dnešku nevím. Vše jim bylo obrovské, v pase by se doslova vešli 2x, opravdu jsou děti bez nadváhy, kterým současná móda sedne? Nakonec jsme vybrali nějaké kalhoty slim, ale i ty musí mít utažené, co to jde, v pase mají pytel. Současné široké kalhoty jsou naprosto nereálné. Když jsem to testovala, tak délka nohavic sedí 146, šíře kalhot 116/122.
Kam chodíte na oblečení, co padne? Tepláky neřeším, ty nám buď ušije babička, nebo holt mají pytle, ale u tepláků to je jedno, ale v tech kalhotech vypadají zvláštně. Trika jsou taky horší, ale beru menší velikost a jde to.
Byli jsme všude možně.

izz76
10. srp 2024

Kupuju dceři oblečení většinou v HM a sedí ji velikost akorát. Některé široké kalhoty mají v pase všitou gumu s knoflíky a dá se to utáhnout.

autor
10. srp 2024

@izz76 máme koupene slim z HM, utažené na minimum, mají z toho pytel kolem pasu a není to moc vzhledné.

terezie90
10. srp 2024

Ta dnešní móda co je, tak se ani nedivím, že nic nesedí. Já z toho mám už teď hrůzu. Velikosti over size, dnes to nosí snad všichni🙈Má dcera jde do první třídy a úplně se bojím jet do obchodu. Pokaždé tedy sedí věci ze synsai...tam jsem spokojená i dceři se oblečení líbí. A nestojí to majland.

holkadonepohody
10. srp 2024

Dnes je hodně obětních dětí. Máme v rodině holčinu 10 let a 72 kg

nat
10. srp 2024

Kupuji Next jedine protoze mame stejny problem jako vy a sedi luxusne,kdyz jsou vyprodeje a nakupuji z 90 % jedine ve vyprodejich Next a ceny jsou skvele 🙂

areh
10. srp 2024

Mám hubené děti a koupit kalhoty je fuška. Objednávám, vyzkouším, vrátím 🤦🏼‍♀️ čeká mě nakupování do první třídy,tak se "těším". Všechno stáhnu v pase na max a stejně je to velký...

gruyerre
10. srp 2024

Jo, hubený holky to mají ještě dobrý, můžou mít šaty a punčocháče, ale sehnat džíny na kluka s normální váhou je skoro nemožné. Vím, že se dají sehnat v Lindexu, ale uvítala bych tipy na nějaký levnější krám, protože syn zřejmě ve škole leze po kolenou, má to po pár týdnech prodřené 🙈

konidana
10. srp 2024

Ja zas nemohla na kluka sehnat kalhoty, protoze vsechno strasne uzke. Ma normalni vahu, odmalicka vysportovany a svalnaty, ale po tatinkovi ma siroka a svalnata stehna. Od jeho velikosti asi 154 jsem mu kupovala tmave kalhoty v damskem H&M vel.M , ty jediny obliknul pres stehna😅

autor
10. srp 2024

@konidana teď při současné modě nemůžeš sehnat kalhoty? Přišlo mi, že všechny kalhoty jsou široké, i ty slimky jsou široké. Chtěla jsem koupit stejné jako v předchozích letech a přijdou mi širší, prvně jsem je kupovala před 4 lety.

izz76
10. srp 2024

Dceři bude 10 a ty široký kalhoty miluje a sedí ji dobre,v pase víc uražené,ale vypadá to dobre. Většina oblečení z hm ji padne. Měří 135 a váží 30,není hubeňour, je akorát. Třeba kalhoty s kiku jsou ji taky velký,tam to mají hodně široký.

prejeta_zaba
10. srp 2024

Joo, stejný problém. Když se rozhlednu po s nově třídě, ani se těm velikostem nedivím. 😀 A naopak manžel nemůže sehnat kalhoty, protože je prostě devadesátikilový chlap a ne 35kilové tintítko na slimfit seprané džíny. 😀Oversized módu a crop-topíky chápu na věk 14-19; ale proč je všude, tomu nerozumím, to v tom mají chodit malé děti do školy a nedejbože dospělí do práce? 🙄😅

micha2105
10. srp 2024

@gruyerre já teď kupovala synovi džíny v Kik asi za 150 Kč. Máme stejný problém, všechno je mu v pase široké. Tyto mají všitou gumu, dají se utáhnout v pase, jsou příjemně měkké a staly asi 150 Kč..

konidana
10. srp 2024

Ted uz dobry, uz dorostl do panskych

autor
10. srp 2024

@micha2105 bez gumy v pase nikdy neberu.

goovana
10. srp 2024

Kupují buď H&M nebo sinsay a padne dobře

autor
10. srp 2024

@goovana když byli malí, tak taky H&M padlo. Dneska jsem vzala jedny slimky a ani ty nesedí. Sinsay nemám ráda, protože nevydrží, na začátku léta si tam vybral triko a dneska jsem ho vyhazovala, protože bylo už dost děsné, vybledlé, vytahane.

chemisterka
10. srp 2024

Dcera měří 134 cm a váží 26 kg, kupuju ji hlavně v HM (vše s regulací), ale přímo ty jednocisla, když bych koupila 134/140, tak by to měla v pase obří. Nebo mám ráda Reserved, ale taky kupuju jen ty jedno velikosti.

autor
10. srp 2024

@chemisterka v H&M a Reserved jsme právě dneska byli. V Reserved jsme nevybrali nic. Velikost 146 mu byla krátká a široká, 152 neskutečně široká. My máme kluky.

aspie83
10. srp 2024

Jj, naprosto chápu... Mám dva kluky a sehnat padnoucí kalhoty je opravdu umění 🙈 když je to na délku, v pase by se vešli oba 😆 Oba jsou hodně osvalení, takže zase ne úplně tyčky a hrůza... Teď v létě výhoda, že nosí kraťasy vlastně o pár velikostí menší 😆🙈

autor
10. srp 2024

@aspie83 kraťasy dělám z malých tepláků. Tepláky 116/122, strihnu pod kolenama a jsou top.

gruyerre
10. srp 2024

Jo, kraťasy jsou super, ty nosí osmiletej velikost pro maximálně čtyřletý dítě, už jsem léta nemusela kupovat nový 👍

autor
10. srp 2024

@gruyerre to u nás úplně nevychází, chtějí délku ke kolenům, takže stříhám ty staré tepláky.

radecka1
11. srp 2024

Zkusila bych Zara, Mayoral nebo nějaké jiné španělské nebo italské značky. Ty mi obecně přijdou užší.