Ahoj holky, omlouvám se za anonym, ale zatím nikdo neví, že plánujeme druhé miminko 🙂
Starší dcera má dva roky a mladší po ní zdědí dost věcí, kočárek, postýlku, fusak, autosedačku vajíčko, kojící polštář, trochu oblečení (už jsem dost věcí prodala), jídelní židličku, ohrádku, ohrivacku lahví taky máme... přemýšlím tedy, co jsme u dcery neměli a třeba je mi to líto, ze by se to hodilo a tak...
Zatím mám v plánu pořídit šátek, dcera nesnesla nosítko, tak bych ráda vyzkoušela, houpací lehátko a lehký sporťák, nové hnízdo, to bylo super i u dcery... Napadá vás ještě něco, co by mohlo být fajn, co jste využily atd? Píšu si seznam radši už dopředu, kdyby bylo druhé těhotenství stejně "super" jako první, nebudu mít na takové věci myšlenky...
Díky moc za postřehy 🌷
Ja naopak mam v obyvaku na gauci korbicku, abych si mohla se starsi hrat
Jediné vylepšení, co mě napadá, bude skládací pěnová podložka vcelku místo klasického pěnového puzzle na zem. A jako sporťák Valco, toho těžkého obra, co jsme měli na prvního, už nechci ani vidět.
Šátek je fajn, mám mimco na sobě a můžu si něco dělat doma nebo si hrát se starším. Stejně je fajn vibrační lehátko, opet tam mimco odložim a mám volné ruce. V postýlce mi sama ležet nechce. Jo pak je fajn skejtik ke kočárku, pokud nebudeš mít sourozenecký kočár, to mi občas zachrání nervy a nemusím se táhnout s kočárem a ještě rvát v ruce řvoucí balote :D jinak asi nic, naopak shledávám, že s každým dalším dítětem těch vychytávek používám min a min :D
Já měla dost promyšlené i první, takže druhé opravdu bez námahy. Souhlasím s výše uvedeným, že je lepší pěnová podložka než jednotlivé puzzle. A pak místo sporťáku z trojkombinace jsem rovnou začala vozit mladší ve Valcu, které je mnohem příjemnější.
Pak jsem koupila mladší šumícího usínáčka s tím, že na tom bude líp, než ségra, které jsem pouštěla bílý šum z mobilu. No a ejhle, vyhozené peníze, protože mladší mi na šum absolutně nereagovala.
Příbuzné teď budu kupovat na třetí dítě, já to neměla, ale asi by se to hodilo.
https://www.pilulka.cz/prenosne-houpadlo-kocark...
@la_amanita jo, to jsem chtela napsat, investice do kvalitni hraci podlozky misto toho blbeho puzzle, ktere deti akorat rozebiraly a okusovaly😀
Jinak zadna houpatka, sedatka, lehatka, hrazdicky jsme nemeli, vystacili jsme si s satkem a tou podlozkou.
Já si vystačila jen slehátkem-houátkem z těch vychytávek 🙂 Ale já nosit zase nechtěla
Starsi syn nechtel jako miminko vecer spat. Takze jsme casto houpali ve vajicku. Tak jsem si u druheho rekla, ze mu poridime samohoupaci "lehatko", za me skvela vec, ale mladsi syn usinal bezproblemu (polozila jsem a spal 😀 ) takze se to tak nevyuzilo jako kdybych to mela uz u starsiho.
U druhé jsem využila na 100% nosítko, je jí rok a nosí se stále. Taky hnizdo, to jsem u první neměla. Naopak jsem vůbec nevyuzila monitor, musela jsem samozřejmě nutně koupit nový a teď mi tu leží, ptz malá od porodnice spí se mnou ❤️
Já nosit nechtěla a za mě nejlepší investice Baby bjorn lehátko. Mladší byla šílenej novorozenec a tohle mi zachránilo nervy. 🙂
Druhe cekame v lete, oproti synovi jsem koupila latkove nositko (syn noseni take nesnasel), rostouci zidlicku hned od maleho miminka (syn ji mel az od 11 mesicu a doted lituju ze jsem neporidila driv) a lehatko babybjorn.
Dcera nesnesla to umělé robotické houpání, takže houpačka, vybracka a kolotoč byly u nás ke vzteku.
Šátek super, jenže jsem jej neuměla uvázat, takže jsem z bazaru pořídila Caboo 👍
https://mydla.heureka.cz/abena-pena-k-myti-400-... tahle pěna mi zachránila život při přebalování extra výživných hovínek, stačí nastříkat malinko a hned se s tou hmotou jinak pracuje😀
Pořídila bych stupátko ke kočárku, nejlépe i se sedátkem, nejlepší má asi Bugaboo kočárky, jsou kvalitní tak dá se koupit z druhé ruky. Místo vlhčených ubrousku koupit Perlan a od Eone Medvídek, do porodnice inkontineční kalhotky místo poporodních nekvalitních. Nosítko Be lenka mini od narození. Místo videochůvičky koupit za 800 kameru od Xiomi
Díky, holky, za všechny odpovědi, některé věci jsem si poznamenala, třeba stupatko ke kočárku asi bude potřeba 👍 je pravda, že jsem vybavicku dost řešila i napoprvé, ale holt asi ne všechno člověk domyslí bez zkušeností, navíc druhé dítě bude zas jiné třeba, kéž by se například rádo nosilo 😁, to dcerka nesnášela, nevydržela ani v zavinovačce, musela být volně, pak si tedy oblíbila hnízdo 🙂
Rostouci zidlicka od narozeni ( stokke , hauck apod)
Kvalitni kocarek
Kvalitni fusak
Fusak do autosedacky ( podle pocasi i klidne tenky
Odsavacka na vysavac
A vlnene ( hlavne vrchni ) obleceni misto sustakovych a medvidkovych kombinez a bund ...
= dite se v tom nepoti s muze se v tom hybat ... Je to mekke a prijemne ... A i klidne na jaro ...
Viz foto ( ne vs ano 😅)
@felixfelicis nemam s puzzlem problem 😅
@veronicka89 nevyžádaná rada- ten fusak je nebezpečný
@veronicka89 téměř všechno máme, fusak do autosedačky nechci, prikryvali jsme dekou a bylo to ok, naopak to vlněné oblečení je fajn, měli jsme spací pytel z merina a ten mám na seznamu, skvělá věc, akorát ho dcerka zlikvidovala 😅, byl používaný hodně a dlouho
@meganx nemyslite vy tu hroznou kombinezu z fotky- kde jsem schvalne napsala ze vlevo je fotka jak ne a v pravo jak ano😅
Já třeba pro druhé plánuju hnízdo, první jsem měla v košíku a na ten už není místo 😃 a druhou chůvičku. A možná to šumící zvíře, první na to nebyla, tak třeba napodruhé 😃
@veronicka89 aha 🤦♀️😁
@meganx. Fusak do autosedacky ( kdo nechce deku) je prave bezpecny a prakticky...
V te kombineze jak casto vidime i celebrity je to pro deti opravdu nevezpecne 😊👍
Hnizdo pro me byla treba zbytecna investice...to uz bych znovu nekoupila 🙂
Hacka... usínání na jedničku
Me zachraňuje hojdavak, protože mám děti, co odmítají usnout doma (ani v nositku) 🙏. A určitě malá postylka s odendavaci bočnici, je přirozená k mojí posteli a v noci nemusím vstávat.
Šátek je asi dobrý nápad. Já ke druhé dceři porizovala nosítko Storchenwiege od narození. Taky se nám hodilo stupatko ke kočárku pro starší. Jinak mladší asi všechno podělila a spíš jsem přišla na to, že jsem některé věci používala mene. Například postýlku v obýváku nebo hnízdecko- starší v tom byla pořád, ale mladsi už jsem jen tak někde ležet nenechala, právě kvůli tomu, že starší běhala kolem (a chtěla si s měsíčním miminkem házet balonem). Taky jsem měla třeba kočár na balkoně, kam jsem dávala starší spát každý den. Mladší to ale neměla rada, tak jsem se ho rychle zbavila. Prostě mám pocit, že jsem s druhým miminkem těch věcí používala méně. Včetně třeba oblečení. To první miminko jsem převlekala při naznaku nějakého flíčku, druhá dcera byla klidně dva dny v jednom tričku, když to nebylo skrz na skrz..