Nedokážu se rozhodnout. Pořídit sourozenecký kočárek?

lidija1234
6. srp 2023

Maminky, nedávno jsem se tady.ptala ohledně pořízení sourozeneckého kočárku. Už jsem byla rozhodnutá a mám i vybraný sourozenecký kočárek ale furt vaham jestli je to vážně potřeba. Malý budou od sebe 2 roky a většinu známých co mám kolem sebe a mají takhle.od sebe děti tak sourozenecký kočárek neporizovali🤷
Tak já nevím i za bazarovou cenu je to cc 20 tisíc tak nevím jestli to není zbytečný 🤷🙈

orangutan123
6. srp 2023

@lidija1234 zdravím, já budu mít prcky o 19 měsíců od sebe a pořizuju jenom nosítko pro mimčo a pak se uvidí 🤷‍♀️ lehko se pak pořídí

emillyhk
6. srp 2023

@lidija1234 Mám kolem sebe rodiny s rozdílem dětí přesně dva roky a míň, obě bez sourozeneckého kočáru. Jedna je zvyklá být hodně samostatná, pořád někde poletuje i bez manžela, tak měla na mladší dítě nosítko, pro starší sporťák. Druhá není tak rozlítaná, stačí jí kočár pro miminko a pro starší odrážedlo.

evellin123
6. srp 2023

@lidija1234 ahojky, taky jsme o tom uvažovali budeme mít rozdíl 20 měsíců a manžel pravil, že tohle by přesně řešil až v danou situaci nemá smysl kočár pořizovat do předu,protože náš mladej každý týden chodí víc a víc a přesně jak psala orangutan123 mám připravené nosítko zatím to jsme používali hodně i u prvního právě.Nechceme zbytečně vyhazovat peníze,takže počkáme a uvidíme .

jolysek
6. srp 2023

@lidija1234 v tomhle věku už bych pořídila akorát skate ke kočárku na rychlejší přesuny

lidija1234
autor
6. srp 2023

Nad skejtikem taky přemýšlím ale malej se narodí v zimně tak nevím jak moc b jsme využili 🤷malej chodí hodně ale venku moc neposlouchá ( nemůžu mu věřit že mě nevbehne do silnice) a v poslední době chce hodně do ruk nebo do kočárku. Úplně to není jednoduché na procházkách takže si zas říkám že kočárek by mě to dost usnadnil 🤷
Nevím no by malej k to víc nezarlil že najednou nemůže do svého kočárku....Mimi můžu nosit v nosítko ale třeba malej v něm být nechtěl 🤷

pipi_puncocha
6. srp 2023

My máme rozdíl dva a půl roku a byla bych sourozenecký kočár dost využila. Starší syn v té době spal po obědě jen v kočárku a nakonec to bylo většinou tak, že jsem stejně brala kočár pro něj a miminko bylo v nosítku. Ale je to asi dítě od dítěte. Teď má mladší rok a starší 3,5 a máme Thule kočár, kde je střídám podle potřeby + k tomu nosítko.

janule0123
6. srp 2023

@lidija1234 tak kup dle potřeby, muže mít zas víc rozumu za par měsíců, pokud bude ještě po obědě spavat, tak můžeš mít oba na spani v kočárku … nebo na delší trasy by me malá třeba neusla ve dvou… případně mít malou na odrazedle a vedle kočár, tak za ni v těch dvou jenom beham a kočár stojí někde zabrzdenej, případně neposlouchala ani pesky a když někam chtěla nejel před to vlak .. když jsem ji posbirala a poponesla tak stejně to měla v hlavě a valila zas zpět .. takže pokud jsem potrebovala někam dojít tak nezbylo nic jinyho než narvat do sportaku … z toho zas kamosky mají deti, ze jedou na odrazedle sporadane, zastaví když matka rekne, jdou kam jdou maminky .. pripdne drží se kocarku a jde vedle ..takže já bych se bez dvojkocaru neobesla 🤣s jiným ditetem si to dokážu o představit … 😎nakonec to teda o dva roky nevyslo..: ale vím je s jednokocarem bych to s ni nedala… nebo bych se musela držet v blízkosti domu 🤣

monaluza
6. srp 2023

@lidija1234 Máme věkový rozdíl 21 měsíců, druhátko narozené v srpnu a kočár jsem využívala denně až do dubna, kdy starší přešel na skate. V zimě je to pro takového začínajícího chodce v závějích a břečce těžké, období vzdoru taky není (hlavně pro mámu) jednoduché, k tomu žárlivost na mladšího, že mu zabral jeho místo... Jsem jednoznačně pro kočár.
Je tedy pravda, že jsme skromní, stačil nám velmi levný EW z druhé ruky (koupeno za 6 tis., prodáno za 5,5 tis.), za 20 tisíc bych ho taky nekoupila, koukněte po bazarech...

fandysek_1
6. srp 2023

@lidija1234 já jsem využila dvojkočár pro novorozeně a druhé mělo 2 rok a 3 měsíce. Pro nás to bylo fajn na výlety, spaní a nebyla jsem nějak omezovaná, když jsme chtěli někam jít. Jdi na FB stránky easy walker a tam jsou občas dobré nabídky.

lidija1234
autor
6. srp 2023

@monaluza dostala jsem tip na kočárek Bugaboo dunkey je hodně úzký a dá se místo jedné korby dát pak takový košík. Jinak za těch x tisíc je z bazaru 🙈

cherie24
6. srp 2023

@lidija1234 chápu, že jsi nervní, ale pořídit se pak dá vždycky ne? Já bych vyčkala. 🙂 mladší je narozená v lednu a se skejtíkem jsem jezdila normálně i v zimě. Ono toho sněhu stejně moc nebývá. 😉 A když už sníh byl, stejně chtěla starší vozit na bobech a na kočár si ani nevzpomněla. Počkala bych až podle vaší situace.

jana_zofie
6. srp 2023

@lidija1234 jako ja na sourozenecky kocarek na rozdil 2 roky nedam dopustit. Ale koupila jsem si bazarovy Baby jogger city select za 5k vcetne korbicky, dvou sportsedacek, adapteru na autosedacku a vajicka (to jsem ale koupila nove), tak me to ani cenove netrapilo. 🤷‍♀️

zrzeckas
7. srp 2023

Mám děti dva roky od sebe a nepořizovala jsem.... mimco bylo v kočárku a druhé dítko na odrážedle 🙂

1janinka1
10. srp 2023

@lidija1234 Tak já nad tím ani nepřemýšlela, že bych kočár nekupovala. Máme teď čerstvě 20měs rozdíl, takže zatím nemáme moc nalítáno, ale představa, že to naše vztekající se dítě nemám kam připoutat a odložit a dopravit přes jeho neuvěřitelný odpor, tak nevyjdu ani za branku. 😁 A navíc to dítě je tak líné chodit, že když vyrážíme s kočárem, tak se k němu hned hrne a venku ho odmítá opustit. Takže u nás se určitě užije. A navíc my kupovali sice nový, ale za to levný https://www.pinkorblue.cz/chic-4-baby-duo-kocar...