Zajímalo by mě jak to máte aktuálně s nákupy zimního oblečení a bot pro děti. Poprvé řeším zimní boty a přijde mi, že všichni už mají koupené kombinézy, zimní obuv a já teprve pořídila celoročky a softshellku. 😃
Teď máme co 2 měsíce nové boty, protože roste nožka a netroufnu si v září kupovat boty, které vytáhnu třeba koncem listopadu a nebudou sedět.
Jak to probíhá u Vás? Loni jsem se díky některým z Vás poučila a vánoční dárky kupuju od září, tak co to oblečení? 🤔
Bundu jsem kupovala vloni dohromady s tou, co nosila právě minulou zimu, prostě od každé velikosti jednu, zimní boty plánujem pořídit až tak začátkem listopadu... Teprve teď jsem koupila softshellový overal na podzim a celoroční boty má tak dva týdny 😁 jinak věci na podzim cca máme z loňska nebo z jara
Boty kupuju az kdxz jspu potreba. Tzn ted celorocky a snehule klidne az v lednu( jsme v nizine) Obkeceni pro skolkove deti jsem vetsinou mela nasyslene po nekom, ale kupuju vetsinou az kdyz je potreba. Nebo kdyz je vyhovujici a o velikost vetsi kus v akci (napr oteplovaky pro vetsi deti)
@michaela666 nic z toho co píšeš nakoupené nemám...
Za mě je konec léta, poté bude teprve podzim, na nákup zimního oblečení času dost 👌
Ještě koupím oteplováky a máme sezónu podzim/zima pokrytou. Kombinézy máme ještě od jara, brala jsem větší, v té době ještě syn nechodil, 90% času byl v kočárku, tak mu to nevadilo, teď jsou mu akorát. Totéž bunda a zimní kombinéza. Zimní boty jsem vzala aktuální velikost, má tam nadměrek, že by mu teoreticky měly vydržet. Kdyby ne, netrápí mě to - podařilo se mi koupit bazarové, skoro nenošené, ale za hubičku. Trika, tepláky, mikiny jsem kupovala na konci minulé sezóny ve výprodejích. No a hodně jsme toho dostali od maminky kamaráda 😊Půběžně nám pořád něco posílá, takže mám prakticky pokrytou i další velikost 🤭
Planujem kupovat prelom rijen listopad, takze casu dost 🙂
Strašně záleží, odkud jsi-jestli z nížiny nebo z hor. Na horách už to je nyní na zimní, v nížinách zdaleka ne.
Já ráda nakupuju na bazarech a ve výprodejích, takže klidně koupím zimní věc v červenci. Odhad na to mám, člověk přece není hloupý, ale netrefil velikost svému dítěti za pár měsíců (když se nestane nějaká neočekávaná věc, jakože noha poskočí o 3 čísla, ale to se podle mě moc neděje). Moc nevidím důvod, proč ne. Naopak nerada kupuju věci až v polovině sezóny, to si pak říkám, že už to mohli měsíc využívat. Třeba softshelky se u nás nosí od poloviny srpna, protože hezky bylo tak 3 dny, jinak prší. 🤷♀️
@michaela666 zimní bundu má koupenou na jaře ve výprodeji a boty na zimu jsem mu koupila dneska ve Sportisimo ve slevě. Oteplováky jsem loni akorát vyprala a ani je nenosil. Do školy má termokalhoty z loňska a letos jsem mu taky jedny vzala. Já mu kupuji vždy o číslo větší ve výprodejích a nikdy se mi nestalo, že by z toho rychle vyrostl.
Vetsinou az kdyz je treba. U bot je podle me blbost kupovat driv. Ale teda pokud vim, ze budu chtit nejaky softshell nebo treba merino kuklu, tak to driv, protoze psk uz je to vsechno vyprodane. U Outlastu delam bud vetsi objednavku a tedy tam prihodim i neco dopredu, kdyz je to v akci, nebo rovnou natrefim na FB na hodne levny kousek, ktery detem asi jednou bud, tak aby mi neutekl...
Jo a taky mi prijde, ze kdyz koupim neco dopredu, mala ten typ obleceni prestane nosit. Typicky to jsou veci, ktere mi nekdo dal, dcera podobne veci nosi a pak najednou, nez do toho doroste, tak do toho hodi vidle. Priklad - dostala jsem bodycko a mala se odplenkovala a o necem jinem nez o triku nechce ani slyset. Kombinezu od lonska vzala 3x, jinak presla na kalhoty a bundu. Jednu dobu chtela jen teple saty, pak zas jenom trika a kalhoty a tak proste podobne...
Nakupuji celkově, jak z čeho vyroste a jak se blíží změna počasí. Maximálně univerzální věci (tepláky, trička) v předstihu 🙂
Ja uz dneska objednala klukovi zimni boty (a byl problem sehnat velikost, nasla jsem v jedinem eshopu, o cislo vetsi nebyly nikde) , myslim, ze nejpozdeji za mesic je vyuzije. Jinak po zkusenostech zimni boty kupuji normalne zacatkem rijna, koncem uz je vse dost probrané a vyber hodne omezeny. Loni jsme holce kupovali abad kolem 10.10. be sportissimu a ty, co jsem mela predvybrané z webu, vůbec nemeli, druhe podobne měli jen v mensich velikostech, takze nakonec jsme odchazeli s uplne jinymabotama, nez jsem chtela, ale byly v jeji velikosti jediny, ktery byly jakz takz hezky a zaroven nebyly jako totalni kamen
Nakupuju vždy klidně rok dopředu ve slevách u značky, která vím, že mu sedne. Třeba loni v létě, když nosil 92, jsem nakoupila letní dvojvelikosti 98/104, které nosí letos a bude příští rok. A jsem ráda, že zásoby mám, protože roste skokově a po létě mu není půlka věcí, co mu byla před létem. Ale ne boty, to se nedá, noha roste úplně nepředvídatelně. Zimní koupíme cca až na začátku listopadu, jižní Morava.
@prejeta_zaba U nás je oblečení trochu bokovka, protože přesně jak píše @jana_zofie, jsou věci které normálně nosí a pak najednou ne. Teď celou zásobu bodyček posílám dál protože jak je většinu dne bez pleny, radši si ho sundá a lítá nahatá než bodyčko. To samé punčocháče. Obléct jí podzimní overal je nadlidský výkon.
Během léta se docela vytáhla, takže oblečení co jsem kupovala na jaře větší, má na doraz.
už vím, jak holky rychle rostou i jak jim poskočí noha, takže zimní boty často kupuji na jaře a sandály zase na podzim, protože jsou levnější.... zimní oblečení také - nebo často na bazarech....
Já oblečení a boty kupuji na poslední chvíli na konci listopadu ,jak píšeš dětem noha roste a nechtěla bych aby jim boty byli pak malé
Hodně věcí malé z předchozí zimy,tak teď kupuji jensynovi zimní bundu,dceři tak do 3 týdnů budu kupovat zimní boty,syn je má.oba maji celorocky,vzhledem k tomu že u nás už teď byly rano 4 stupně,tak jsme dneska měli slabší rukavice-chodim ráno se synem do školky 45 minut pěšky.oba nosí Barefoot boty tak za zimu dají nekdy i 2 velikosti bot,ty mám nakoupeny dřív než je zima,ale zase je o další sezóně prodám
My už máme doma všechno, kromě zimních bot pro nejstarší. Kupuju průběžně, jak na něco narazím, oblečení většinou z druhé ruky, tak tam nečekám. Roční zatím boty nekupuju, na chození má capáčky, té koupím boty až v aktuální chvíli. Ale oblečení už mám.
v neděli děti zkoušely boty z loňska. Mám výhodu, že hodně věcí děti dědí po synovci, neteřích a sousedech, takže mám zásobu i na další zimu i když většinou kupuji jedny boty nové a ty zděděné má na litačku. A když se stane, že jim poskočí noha, tak prostě chvíli chodí všude v těch zděděných. Synovi jsem kupovala zimní bundu v jarním výprodeji, buď bude mít ještě loňskou nebo už mu bude dobrá tahle.
Nemít zásoby, už bych taky pomalu pokukovala po zimní výbavě, takhle akorát koukám po lyžích:D
Záleží na dítěti, u dcery jsem šla tak do 6 let odhadnout boty úplně v pohodě, takže jsem koupila klidně i rok dopředu. Ale já nejsem ten typ barefood a pod. To stejné oblečení. Teď už boty musím opravdu kupovat v danou chvíli, prostotě ji roste noha klidně o dvě čísla za měsíc. Ale mladší, tam je to úplně jiná kategorie, roste strašně rychle a hlavně u něj vůbec nemám odhad, takže kupuju tak 1-2m předem.
@michaela666 Taky mám kombinézu větší z loňska, dvě zimní bundy taky, takže koupim jen větší oteplovaky, jedny větší sněhule do školky taky ještě zůstaly tak jeste možná koupím kozačky a budem ready. Malinkemu jsem koupila jen pořádný fusak a oblečení hodně dostáváme nebo půjčujeme od kamarádek 😃 hodně věcí sem splasila na bazarku co pořádají schopná města nebo vesnice a co chci slušného tak projedu vždycky (denně) Vinted a jsme oblečení celá rodina 😂
nakupuji ve výprodejích a akcích, na letošní zimu potřebujeme už jen asi zimní boty, ty se dopředu koupit moc nedají, tak číhám aspoň na nějakou akci.
@michaela666 první zimní boty bych v září nekupovala, obzvlášť, jestli jste s dítětem doma. Az se ochladí, tak je pak můžete kdykoliv koupit a bude větší šance, že velikostne vydrží až do března. My máme zatím jen celorocky, ale v pripade nouze a náhlého ochlazení mám doma nějaké starší darované boty, tak by děti měly v čem jít do školky, než jim koupím nové.
@michaela666 u nás byly ráno 3 stupně 🙈 máme už prakticky vše nakoupené, mimo zimní bundy, ale nějaké má ještě z loni, které jí jsou a jedny zimní boty jsem koupila o číslo větší - když tak to jistí teplá ponožka 😉 musím říct, že za přijatelnou cenu jsem už teď měla problém sehnat dceřinu velikost 🤷 sháněla sem zimní Reima a aby nestály přes 2000 Kč. Tak to byl oříšek. Celkově, dobré boty koupit, to byl problém i vloni a letos ještě horší 🤦
Uz mam nakoupene vse. Chybi mi jen dosit sestery zimni softky. Nakupuju v akcich nebo z druhe ruky, pokud me neco hodne zaujme. Mam pomerne dobre vychytane, jak vybirat velikosti, takze se toho nebojim. A když se vyjimecne netrefim, no boze, tak to zase prodam dal. Letos jsem zimni boty pro oba koupila v cervnu. Ddstepy barefooty za 800, luxus cena. Sla jsem do toho s vedomim, ze pokud nebudou sedet, tak je za tuto cenu bez problemu prodam a koupím jine. Zatim to vypada, ze jsem se trefila.
@prejeta_zaba mám to stejně. Zimní bundy kupuju pravidelně na jaře ve výprodeji, trička taky hlavně na konci sezóny o velikost větší. Jen boty vždy až na poslední chvíli, synovi roste noha rychle, takže předem nekupuji.
@michaela666 Loni jsme nakupovali začátkem září, ale byl docela problém něco sehnat. Letos to necháváme na říjen. Teď ještě malá chodí v botaskách a bunda jí je ještě ta loňská, tak nemusíme spěchat 😊