Ahoj holky,
máte něco pro mimco, za co jste fakt vděčné, bez čeho se neobejdete a pak naopak něco, co jsou pro vás vyhozené peníze?
Dostala jsem poukaz do OC a chci za něj koupit něco pro mimco, ale nevím co a nechci to rozfofrovat za oblečení, kterého mám dost a nebo za nějaké kraviny.
Uvažovala jsem nad lehatkem, ale nevím, do jakého věku vydrží... ze začátku bude v kolébce.
Jinak výbavu do postýlky, hnizdecko, nosítko a takové základní věci už mám doma..
Divala jsem se do lupy, ale diskuze na toto tema uz jsou starsi a vychytavky se porad meni žejo, tak dekuju za tipy 😊
@honatko092 a můžete mi dát tip na lehátko? Je lepší elektrické, nebo ať se mimco snaží a houpe samo? 😊
Hrazdičky i autosedacku uz mam, dokonce i tu jidelni, kamaradka prodavala skvelou, tak už jsem si ji vzala.. prostě fakt nevím, za co to utratit, takový problém jsem nikdy neměla 😅🙈
Ono je to hlavně těžké, každá maminka má za must have neco jineho. Za mě by to byl monitor dechu, pro spoustu maminek je to úplná zbytečnost. Ale tak co týká me, tak ten monitor dechu, chuvička, lehatko na houpání miminka a později na krmení, zidlicka na krmení sedícího dítěte, hnízdečko u nás jen na pohovku, skoro jsem nevyužila. Z oblečení spousta maličkých overalku (pyzamek), jako miminka děti skoro nic jiného nenosily, nositko, padnoucí fusak do autosedačky, spací pytle, zavinovacka se u nás moc neujala. Sedačka, co se dá adaptéry přidělat na kočárek, perlan a medvídek od eone na mytí zadečku, poradna pixla sudocreamu na všechno, viburcol na zoubky, padnoucí fusak do kočárku, abych nemusela v zimě moc oblékat. No, je toho spousta. Neříkám, že je vše must have, ale jako jsem ten typ maminky, co rád použije ty vymoženosti a usnadní si jimi péči a život.
Za me byla must have hacka a zabrana na postel. Samozrejme nositko, satek, nosici obleceni a k tomu obleceni pro dite - merino capaky a merino kukla
Bambusove osusky, deti se do nich rady balily po koupani a vylozene si to uzivaly. Pak Perlan na zadecek. Pratelne prebalovaci podlozky a nepromokavy pytlik na ruzne drobnosti z obchodu s latkovymi plenami. Pridam se s tim, ze bych si to nechala az po porodu, a nekupovala nic drazsiho dopredu. Ja jsem si pak takhle koupila za poukazku z ruznych duvodu odsavacku. Nakonec jsem zjistila, ze ji moc nevyuziju, ale chtela jsem to zkusit a z te poukazky to tak nebolelo. Kdybych fakt nevedela co, nakoupila bych pleny a treba zasobu ovocnych kapsicek, ale to taky az po porodu.
Holky super, děkuji za rady, na fusak do kočáru a nosici obleceni jsem úplně zapomněla, a určitě kouknu na ty merino věci a bambusové osušky, na ty jsem taky slyšela samou chválu 😊 Děkuju
Za mě chůvičky, u prvního jsme nemeli, používali jsme telefony jak dementi, a houpatko určitě, bez toho bych si nedošla ani na záchod. Měla jsem houpací klasický, ale absolutně se neosvědčilo, moc jsem chtěla to samohoupaci, ale nedam za to od babybjornu tolik tisíc, tak jsme našli prakticky to samý za čtvrtinu ceny a mám ho ještě teď a občas používám, když potřebuju na wc, nebo tak
https://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa...
Jinak asi každej má něco, co mu vyhovuje, druhej to zase nepotřebuje 🙂
Pokud nemáš chůvičku, tak to je 100% must have.
Zbytek je dost věcí, že se uvidí - pro nekojící nebo s dokrmem je "must have" ohřívačka kojeneckých lahví, pro neprospívající dítě váha, pro dítě nedonošené monitor dechu.
Ještě mě napadá, že se hodně hodí elektrická odsávačka mléka, ale pokud matka kojí a nemá další problémy, tak možná stačí jen ruční.
Super jsou různé hrací kolotoče nad postýlku. A pak černobílé knížky pro malá miminka. Jsou i různé karty. Malá miminka zpočátku nevidí barvy, černobílé věci je tak líp stimulují.
Dekuji holky, kouknu 😊
Ja jsem treba odchovala 3 deti bez monitoru dechu, bez chuvicky a bez houpatka...fakt bych pockala, jak to vyplyne po porodu.
@merope odsavacku nechávám zatím otevřenou, uvidím, může se stát, že kojit nebudu a co pak s tím.. 😊
A nad chuvickou zatím nějak neuvažuju, máme malý byt, takže při otevřených dveřích půjde malá slyšet všude a jinak jí přes den planuju mít stejně u sebe, buď v pojízdné kolébce, nebo v zidlicce, na gauci.. v bytě mi právě přijde docela zbytečná, nebo je to další mylná představa? 😅🙈
@tami91 my mame velke 4+1 a nepotrebovala jsem ji. To je tak do baraku...
@felixfelicis taky si myslím, mít zahradu, tak bych ji asi pořídila, ale v mém případě je to zřejmě zbytečné 😊 No mám na to vybrani ještě pár měsíců, tak uvidím. Snad se tam pak s prckem dostanem nebo na to nezapomenu 😄
Mám dvě děti a u každého to bylo úplně něco jiného. Houpatko nechtěl ani jeden, starší byl výhradně nosici, mladší je zas spis kocarkova …. Chuvicky jsem využila až u staršího, miminko bylo všude s námi … vaničku jsem nevyuzila ani u jednoho. Za me je must have funkční manžel, ale toho v obchodaku neprodávají 😂
Teď mě napadla ještě věc trochu mimo téma, ale ještě chci přes týden zajít do lékárny pro nějaký základ a taky při teploměr, máte s nějakým dobré zkušenosti?
Bezdotykove prý nejsou moc přesné, tak asi něco do zadečku, ale co měří fakt rychle a dobre?
@tami91 chuvicku jsem začala využívat hodně po prvním roce, taky máme malý byt, ale třeba moje malá stačí pohladit a spí dal, kdybych čekala na pláč, tak bych zase musela uspavat znova. Jinak pokud bude mimco nosici, tak určitě nosici softka pro tebe je top kousek, pak soft capky pro mimco a určitě kukla.
Držela bych se při zemi - vypsány tu máš věci za desítky tisíc a zvaž, že většinu z toho na pár minut denně (jestli vůbec). Třeba moje 3 děti se absolutně nedaly položit, při kontaktu s podložkou řvaly, takže jsem se všema houpátkama, lehátkama a hnízdečkama mohla jít vycpat. 🤷♀️ Nekupovala bych to dopředu..a už vůbec ne nové. Z těch menších "must have" jsou fajn třeba mušelínové plínky - v létě na přikrytí nebo pod hlavičku. Teploměr klidně klasický digital s ohebnou špičkou, je rychlý, přesný a zas jako nepřeměřuješ dítě co půl hodiny, že jo. Využiješ to párkrát do roka, stojí to desetinu. 🤷♀️ Radši bych do začátku koupila jednu láhev a krabici UM. Než to pak shánět v noci s uřvaným novorozencem. 😁 Ono se to nezdá, ale pak stále něco objevuješ jako nutnost, ani ne must have, takže je zbytečné teď na sílu utrácet za věci, které ani nevíš, jestli vůbec využiješ. (Jakože třeba nosící oblečení ze speciálních materiálů, ani nevíš, jestli vůbec budeš nosit nebo vezmeš nosítko dvakrát za půlrok, váhy pro mimčo, ohřívač lahví - to většina lidí podle mě nevyužije vůbec 🤷♀️)
@tami91 ad teploměr, nej je obyc digi s ohebnou špičkou.
@prejeta_zaba zase ta láhev a um svádí k tomu to miminu dát a mít klid, to třeba za mě raději ne. Jinak souhlas.
@veroniquecz Možná jak pro koho, ale pamatuju si sebe, vyhukaná prvorodička, první noci doma - co budeme dělat, když bude mít v noci hlad a nepůjde kojení. 😁Nakonec jsem to ani nevyužila. 😅
Holky k tomu teploměru - nemůžu souhlasit. Samozřejmě jsem pro první dítě měla tenhle klasik s ohebnou špičkou.. a úplně mi stačilo, když jsem jednou za xy měsíců měřila teplotu.. to byl řev 🙈.. hlavně v noci jsem si ji vždycky probudila a to potom stálo za to. Pro druhý už jsem klasický vůbec nepoužila a byla šťastná za bezdotykový.. fakt
@prejeta_zaba presne. a pak se mimco narodi zcela neocekavane o mesic driv 🤦🏼♀️ a pak jeste z nemocnice objednavas prave ty vahy, ohrivacku a odsavacku, protoze to je najednou to, bez ceho nemuzes byt 😒
No ten bezkontaktní teploměr jsem zvazovala právě z toho důvodu, ať ho případně nevzbudim. Tohle mi přijde jako super vychytavka, pokud je ovšem přesný a může se na něj člověk spolehnout a nemusí premerovat 🙂
Jinak má @prejeta_zaba pravdu, asi zbytek věcí uvidím časem. Jen jsem myslela, že je něco "univerzálního" pro každé dítě 😁 Ale vidím, že asi ne. Vidím to na kamarádce, kocar za XY tisíc a malý nevydrží ležet, takže vyjeli jednou a jinak je v nositku a kocar ve sklepě.
Holky, děkuji za cenné rady 🙏
Lehátko jsem využila asi od 4 měsíců do 1 roku vždycky tak max 30 minut denně, ale byl to dobrý pomocník 😊 Hrazdičku asi máte...jinak jsem u prvního zjistila, že dítě skoro nic nepotřebuje, jen klidnou mámu a já zase potřebuju manžela, který pomůže..pro druhé dítě zatím nic nekupuju. Ono všechny větší investice přišly po roce dítěte. Jinak za mě ještě za mě kvalitní autosedačka a židle na krmení (začali jsme s příkrmy ve 4 měsících).