Mantinel do postýlky. Co myslíte?

malymax
7. čer 2020

Maminky,chci se zeptat, maličký má v postýlce maxi hnízdo už roztažené, kvůli prostoru, ale malý se začíná točit, roztahuje, ruce a nohy,tak si říkám, že hnízdo dám pryč a místo toho dám mantinel.
Malý má 3 měsíce a 10 dní, spí zásadně na bříšku se zadkem nahoru,(já i manžel jsme spali stejně jako mimina) někdy spí na boku, na zádech vydrží spát,tak 10 minut ( háže rukama,lekne se a je vzhůru).
Jenže Dr. Je proti mantinelu kvůli SIDS. Že by neměl kolem sebe cirkulaci vzduchu.
Když, mu nechám jen prázdnou postýlku, bez hnízda a mantinelu bojím se, že se o šprušle ublíží.

cilkat
7. čer 2020

Nemyslím, že motoricky má na to si nějak ublížit... Možná modřina na noze/ ruce, když jimy rozhodí ve spánku. A třeba na pasení koníků a pod je přece mnohem lepší mít výhled, než být nucen se vyšplhat nad tu nudnou, okoukanou látku, abych viděl na mámu za ní 😉 .

nazka
7. čer 2020

@malymax já mám mantinel v postýlce a jen ze 2 stran. Jednu velkou jsem smotala na stranu. Takže do postýlky vidím z postele a v postýlce je dostatek vzduchu a zároveň se neoboucha o tyčky. Zranit se asi ani nemůžou, ale malá (4m) tím furt prostrkuje nohy, když se dostane k té straně bez mantinelu,tak jsem ráda, že z jedné strany to má měkčí a celistvý.