Malý byt, skladování vyřazeného oblečení po miminku. Skladujete někdo ve sklepě?

michaela666
31. říj 2021

Máme malý byt a téměř žádné úložné prostory. V rodině jsme první z naší generace kdo mají mimino. Očekává se od nás, že budeme schovávat oblečení a věci, které už nepoužíváme pro ostatní. Neměla bych s tím problém, ale nemám to vůbec kam dát. Všichni jsou ve fázi snažení více než rok a nemůžu to tady mít další 3 roky. Oni si to rádi vezmou, ale teď je to pro ně zbytečné zabírání místa, však to schovej na potom.

Jediná možnost je sklep v paneláku, kam se mi to moc dávat nechce. Mám to sice ve vodotěsných pytlích, ze kterých se vysaje vzduch ale myši jsou potvory a dostanou se všude. Řekla bych, že tu žádné nejsou ale spoléhat na to nechci.

Skladuje někdo tyhle věci ve sklepě?

martt
31. říj 2021

@michaela666 Bydlíme v panelovém domě a oblečení po starším synovi jsem mela v krabicích ve sklepě. Kdyz jsem ho pak vytáhla pro mladšího syna po cca 3 letech , tak oblečení nic nebylo. Ale my ve sklepních prostorách máme všude jed na krysy. A máme u suchý sklep.

console
31. říj 2021

@michaela666 tak pro ne je to zabirani mista a pro tebe ne?🤦🏽‍♀️Zeptala bych se, zda o to maji zajem, pokud ani, at si to vezmou, pokud ne, prodala bych, rozdala. Vysvetli, ze nemas misto, nevidim v tom problem.

areh
31. říj 2021

@michaela666 jestli to nemáš kam dát, tak ať si to schovají k sobě nebo to dáš pryč. Prostě jim řekni, že na to nemáš místo. Byt není nafukovací

jiss
31. říj 2021

@michaela666 v suchém panelákovém sklepě bych v pytli a bytelné plastové krabici dala. Do našeho vlhkého sklepa 'na uhlí' se textil nedá dát žádný, i stejně pečlivě zabalený zasmrádne.

felixfelicis
31. říj 2021

Budeš to skladovat roky, pak se jim narodi sami kluci a bude to zbytečné, že jste vymýšleli, kam to vmacknout. Rozdala bych rovnou nebo prodala, oni pak na bazarku taky sezenou hned, všude je všeho plno.

lida9
31. říj 2021

normalne rekni pribuzenstvu, ze mas pytel obleceni a jestli ho chtej, tak at si obratem prijedou, jinak ze z duvodu nedostatku mista ho prenechas nekomu jinemu... vyreseno 🙂 ty ty veci uz nepotrebujes, tak proste at putujou dal...

jolal
31. říj 2021

@michaela666 já bych to rozprodala. Já taky jsem první v rodině a skladovat jim to nebudu. Můžou se snažit ještě dlouho nebo se může stát, že bude jiné pohlaví, a jiný vkus nez más ty.

ev.ka
31. říj 2021

Ja to takhle pracně skladovala v bytě pro bráchovo dítě, který tvrdil, že i holčička může mít modré tepláky (máme 3 chlapečky). Schovávala jsem jen pěkné zachovalé a praktické kousky. Pak se ukázalo, že švagrová je móde-dáma a skoro nic nechtěla. Dítě obléká úplně jinak - vlastně jen bílá, šedá, hořčicová. I na písek jde dítě jak "model". OK - jejich věc, ale po této zkušenosti už bych se na skladování věcí vyprdla.

zuzkasim
31. říj 2021

Jestli vy další neplánujete, není místo ani třeba u rodičů (my to vozíme na půdu ke tchýni), tak bych rodině vaši situaci vysvětlila, ať se s tím popasují. Pokud nebudou mít zájem, rozprodala a rozdala bych to.

michaela666
autor
31. říj 2021

Rozhovoru, ať si to odvezou nebo to nějaké mamince věnuji mi babičky vynadaly, že nekupovaly nové věci pro cizí děti. 😃 Teď jsem jedné volala že jí to nastěhuju na půdu a odpověď byla ať si z její půdy radši udělám skladiště, protože ona si musela rozmyslet jestli koupí něco moji dceři nebo koupí sobě co potřebuje. 🤦 Brzo nám tyhle řeči začínají 😃

jjasmina
31. říj 2021

@michaela666 já v tom mám jasno, další dítě neplánuju, byt 2+1, buď si to někdo vezme hned nebo to putuje dal a pokud tě babičky hubuji, tak jim dané kousky vrat

felixfelicis
31. říj 2021

@michaela666 Babička má půdu, no paráda, tak šup se vším tam. Když jsou to "jeji" věci 🙂 Můžeš ji říct, že určitě nechce, aby to u tebe ve sklepe sezraly mysi a muselo se to vyhodit, na půdě jim bude lip👍

michaela666
autor
31. říj 2021

@felixfelicis Tak nějak jsem to řekla...no nehodím se ani na hnůj 😃, dneska jsou ty mladý nevděčný.

zuzkasim
31. říj 2021

@michaela666 No, tak na půdu k babičce, ideál, budeš to mít bez starostí.

michaela666
autor
31. říj 2021

@zuzkasim Jenom doufám že tam ty myši nebudou taky. Na druhou stranu to už by nebyl můj problém.

zuzkasim
31. říj 2021

@michaela666 Přesně tak, to už tě trápit nemusí🙂 My to teda máme v krabicích a velkých igelitkách v klasické dřevěné skříni, myši na půdě nejsou, ale jsou to naše věci, máme větší odstup mezi dětma a hodí se mi mít to v mezičase pár let někde uložené.

klarkablaha
1. lis 2021

v úložným plastových boxech,ve sklepě nebo to vozím k našim 🙂

novamamina
1. lis 2021

Hele a víš jak to ve finále je? Že ty věci nikdo ani nechce. Já schovávalo takových hadrů a pak si kámošky vybraly pár kousků a zbytek šel to do kontejneru. Takže teď už dávám stranou jen top kousky.