Látkovky. Poradíte?

hani_na
2. čer 2022

Ahoj holky, chtěla bych u druhého dítěte víc používat látkovky, ale u prvního jsem měla jen čtverce a svrchní kalhotky. Teď jsem koupila 6x all in one vkládačky, respektive 6 kalhotek na patentky(takže uni) a 18 vložek. Cca 12 čtverců ještě mám plus 4x svrchní kalhotky. Co jste používali vy a bylo to pro vás nejefektivnější ? Má cenu kupovat noční?

drep
2. čer 2022

@hani_na já vyzkoušela prakticky vše a nakonec zakotvila o all in one (ale opravdu a-i-o), je to sice dost drahé (Ale zase to pak výhodně prodáš), ale to používání je ultrajednoduchý, nemusíš nic kompletovat, prostě vezmeš a nasadíš. Nevím přesně do kolika měsíců jsem noční neřešila, ale měla jsem učůrané dítě, takže pak byly potřeba (měla jsem noční breberky a přes ně vlněné svrchní kalhotky, které nejlépe větrají)

hani_na
autor
2. čer 2022

@drep Přemýšlela jsem, že je taky koupim, jde mi opravdu o jednoduchost - jakou značku máte/máš vyzkoušenou?

drep
2. čer 2022

@hani_na nejvíc jsem milovala mother ease, thirsties a fox plenky a na noc jsem používala grovia. Ale je to hodně i o proporcích dítě, moje je dlouhé a hubeneĺ

katule1990
2. čer 2022

@hani_na Ahoj, prijde mi, ze toho mas zatim malo, ale muzes pak dokoupit podle potreby. To, co popisujes, neni all in one, ale klasicka kalhotkova plenka, na kterou jeste prijdou svrchni. All in one uz obsahuji prave i ty svrchni. Ja mam 40 ctvercu, 8 svrchnich, 7 AIO, asi 10 kalhotovek a ke kazdy kratkou i dlouhou vkladacku. Mela jsem pocit, ze toho mam hodne, ale vychazi mi to akorat. Resp. na maly miminko tak do pul roku mi sotva stacily ctverce a prebyvaly ty ostatni plinky, ted na vetsi uz mi zbyvaji ctverce a akorat mam ty ostatni typy. Ctverce davam na doma, kalhotovku (prip. i s vkladackou podle delky pobytu venku) davam na ven, AIO k babickam, aby se jim to snadno prebalovalo. Na novorozence doporucuju koupit i novorozenecky svrchny i kalhotovky, prip. AIO, ty jednovelikostni jsou dost velky. Ja jsem mela 2 kg mimino a nektery novorozenecky pouzival jeste v roce. Nicmene co se tyce tech typu plenek, chce to vyzkouset, co ti bude vyhovovat, kazdymu sedne neco jinyho. Jo a na noc jsem davala kalhotovku s dlouhou vkladackou, vylozene nocni jsem nepouzivala. Ale pak z toho syn mel porad cerveny suchy stehynka a neprisla jsem na to, proc, tak asi od roku davam na noc jednoraz a je po problemu. A doporucuju k tomu perlan s Medvidkem na utirani misto ubrousku.

sirinfirst
2. čer 2022

Mně nejvíc vyhovovaly kalhotky + svrchňáky, aio fakt dlouho schnou (nemám sušičku)

shirilka
2. čer 2022

Za mě kalhotky + svrchní, AIO schnou strašně dlouho (taky nemám sušičku) ono to kompletování zas tolik času nezabere. Na ty noční jsem se vykašlala, dávám jednorazovku. Jinak u mě top značka anavy, petit lulu malému třeba vůbec nesedí...

krisstina93
2. čer 2022

Ja jedu na druhé dítě čistě jen čtverce a svrchnaky. Vyhovuje mi, že to můžu nacpat do sušičky, je to rychle suché, můžu si to seskládat podle velikosti dítěte od novorozence po batole, mám jich hafo, takže když se nějaký zničí, tak mě netrápí ho vyhodit. Měla jsem i bambusové vkladacky, ale dlouho to schlo a po sušičce už nesajou :D takže nic pro mě. Ono je toho třeba hodně, když chceš plně latkovat a neprat úplně každý den. Ta látka se musí měnit častěji než jednorázové, když to pak máš mít na dva- tři dny (plus co to schne), tak je potřeba mít desítky kusů. Já těch látkových čtverců mám asi 80 a vystaci to tak na 3 dny, plus než to uschne a slozim to (úspora je teda ta sušička, bez ni jsem je ještě žehlila).

drep
2. čer 2022

@shirilka mně zase přišlo (pracovala jsem), že bez sušičky a s kompletováním je té práce otravně hodně. Ale bez sušičky to znamená mít početnější výbavu, to je fakt

elwe
2. čer 2022

Já jsem si velmi oblíbila vícevrstvé plenky 🙂 zkusila jsem snad všechny různé druhy plen, ale tyhle vyhovovaly nejvíc. Zato AIO nevyhovovali vůbec, měla jsem tři různé značky a se vsemi byl nějaký problém.

mysh_me
2. čer 2022

Me nejvic vyhovovaly snap-in-one (AI2) - do svrchnaku jsem na patentku nacvakla vkladacku/y podle potreby a oblikla najednou. Vsechno hezky drzelo kde melo, nic jsem nemusela skladat, na prani a suseni se to rozpojilo. Pripadalo mi to nejjednodussi a prakticky, ale ted uz to asi neni v mode... Pouzivala jsem jen na doma pres den, na ven a na noc jsem davala jednorazovku (lina matka 😀 ) ale 2 papirovky denne mi prislo unosny a musim rict, ze i tak mi latkovani usetrilo urcite stovky plinek.

marimanta
2. čer 2022

AIO nemám ráda, přijde mi, že všechny rychle protékají. Nejvíc mi vyhovují kalhotkove na suchý zip (nejsi při utahování limitovaná roztečí druků) a chobotové na snappi sponku a nahoru svrchní PUL.

mourovatakocka
2. čer 2022

Mám druhé dítě na čtvercích ( některé mají padesát let) a svrchnakach petit lulu. Na noc jsem dávala starší látkovky, teď dávám jednorazovky, syn čůrá v noci víc, v jeho věku už dcera na noc měla plenku jen pro jistotu.

avital
2. čer 2022

Mně u každýho dítěte vyhovovalo trochu něco jinýho. Teď používám ty svrchňáky na patentky, jeden čtverec na rovno a přeloženou vkládačku dopředu (mám kluka). Už se mi toho dost rozpadlo, ale mám tak troje klasický svrchňáky a patery s kapsou, 15 vkládaček a 40 čtverců. Peru ob den.

lokesa
2. čer 2022

AIO jsou za mě zbytečně vyhozené peníze. Nejraději používám Yháčka kalhotkovu na snappi a svrchňáky. Domnívám se, že tam je nejlepší poměr cena/výkon a
ač jsem se z prvu bála snappky a kupovala jen na zkoušku, tak teď, když už potřebujeme mnohem méně plen, používáme jen ty (krásně pásnou, protékají výjimečně, nedá se srovnat s ostatními plenami, jsou zdaleka nejspolehlivější a nandám je už i na stojící batole 😄). Kalhotky na sucháč už mají zipy trochu jeté (Breberky, syn má 16 měsíců). U syna je noční plena nutnost. Nevím už od kolika měsíců ji používáme. Tam mám nejlepší zkušenosti s Majab plenami.

andreadobro
Odpověď byla odstraněná
Zobraz