Které nosítko nebo šátek je vhodný pro novorozence? Jak nosit novorozence po schodech?

andyskarsgard
30. srp 2020

Ahojky chtěla bych se zeptat které nositko či šátek je v hodně pro úplného novorozence? Jestli nějaký takový je?
Sátku se bojím že nějak špatně uvazu.

Mám doma hrozně špatně schodiště z ložnice dolu do kuchyně a obýváku, a strašně se bojím. Nevím jak malého budu přenášet.
Nemáte nějaké nápady?

hasara33
30. srp 2020

@andyskarsgard ahoj, pro novorozence se nejvíc doporučuje šátek, ale pokud si bojíš úvazu tak doporučuji například nosítko monilu uni start (to mám já a jsem velmi spokojená) jinak na fb je skupinka Nosíme děti a tam ti ochotně a dobře poradí 😉

marti89
30. srp 2020

Co nějakou vložnou tašku, jak se dělají do kočárku? Asi bych se víc bála mít k sobě po schodech dítě napevno uvázané (při pádu ho můžeš přimáčknout pod sebe), v té tašce zapnuté mimi je "vystlané" a víc chráněnější. Já si nosítko dávala až před odchodem dole..

andyskarsgard
autor
30. srp 2020

@marti89 já právě vůbec nevím jak to dělat přemýšlím nad různými možnostmi. Celkově mě ty schody strašně děsí. I když tam bude zábradlí. Prostě nevím pořádně jak ho vzít bezpečné semnou dolů.

krupka3
30. srp 2020

Monilu uni start nositko, pripadne satky treba Didymos Aurora nebo Vatanai satky. Hledej do gramaze cca 230.

jana_zofie
30. srp 2020

@andyskarsgard Koukam, ze jste z Brna, zkuste se zajit podivat do rodinneho centra MaTaTa. V Husovicich maji pujcovnu a podporu noseni. Muselo se tam ale objednavat (asi kvuli covidu, nevim). Meli to, tusim, 2x tydne a znovu zacinaji v zari. Maji hromadu satku a nositek k vyzkouseni a poradnu. Vzhledem k tomu, ze jeste nebudete s mimcem, bych jim normalne se zavolala. Reknou vam, ktera akce pro vas bude vhodna. Je to zdarma. Krom satku by to asi jeste slo v autosedacce, ale uprimne se citim stabilnejsi kdyz mam navazane dite nez kdyz tahnu tezkou sedacku. Ta vaha se fakt rozlozi. Je to jako byste sla sama a ja uz sama jako dospela ze schodu nesletela fakt dlouho.

benkl
30. srp 2020

Nositko Be Lenka. Je úžasný. 😉

marti89
30. srp 2020

@andyskarsgard Hlavně si ten strach nesmíš moc přiživovat, to si pak člověk spíš přivolá.. My máme žulové schody a buď jsem ho nosila v autosedačce (stačí obyč z druhé ruky, hlavně lehká, dokud jsem ho takto unesla), pak jsem nosila čistě dítě na rukách. Ale je pravda, že ty schody znám celý život a můžu po nich jít i v absolutní tmě. Na druhou stranu budou pak horší situace - až ti tříleťák otevře zábrany na schody a bude si lítat po svým.. To už pak neuděláš nic.

miba10
30. srp 2020

@andyskarsgard co predvazany šátek? Jen tam prcka vlozis, stáhneš a hotovo. Měla jsem Caboo a super. U dcery jsem měla Manducu.
P.S. Je mi jasný,že spousta maminek napíše,že není vhodná pro novorozence,ale měla jsem novorozeneckou vložku. Malá byla na vrcholu blaha,nožičky (kyčle) v pořádku.

andyskarsgard
autor
30. srp 2020

@miba10 prosím Tě a nemáš nějaký odkaz?

miba10
30. srp 2020

@andyskarsgard na ten predvazany šátek? Jasně
https://mamadodeste.cz/nositko-caboo/
Jsou různé druhy. Já mám přesně tohleto

nattt
30. srp 2020

...budu resit podobny problem se schodama, tak se pripichnu k tematu 🙂

vnikan
30. srp 2020

Také máme doma schody, které vybíhám nespočetně krát za den. A věř, že se Ti nebude vždy chtít navazovat či nandávat nosítko. Za chvilku chytneš správný grif a budeš vybíhat s mimčem jak laňka🙂

astyna88
31. srp 2020

A proc vybihat? Muzes si dat dolu postylku? Nebo kosik at to dite nemusis porad tahat nahoru a dolu?

elesse
31. srp 2020

Do pul roku jsem nosila ve Storchenwiege. Bylo moc fajn, ale uz se pronese, ted mam nove Monilu. Kvuli schodum bych to ale neresila, zvyknes si. Mimochodem, proc jste si je takhle postavili, kdyz ti delaji problem?

konipasek008
31. srp 2020

Za mne muzu doporučit ring sling, zvlášť když bylo mimi úplně prťavý, jsem si nebyla jistá se všemi těmi úvazy u normálního šátku, ale s ring slingem to bylo rychle a snadné (a na netu spousta krásný videí jak dítě do šátku vkládat). Co se týče schodů... no taky máme doma strašný schody, navíc než jsem otěhotněla, jsem měla neustále tendenci z nich padat, podklouzavala mi noha atp. Takže už cely těhotenství jsem chodila pomalu a opatrně, uvědomovali si každý krok a pak s miminkem totéž. Proste mi to zabralo tak o půl minuty dyl ty schody slezt nebo vylézt no. Ale zvykla jsem si a od te doby jsem na nich ještě nepadla. 🙂

andyskarsgard
autor
31. srp 2020

@elesse my jsme koupily už rozestavěný dům, tady v okolí Brna najít něco normálního do 6 000 000 byl opravdu problém.

andyskarsgard
autor
31. srp 2020

@astyna88 já budu mít postýlku nahoře i dole, jde spíš o to že se bojím ho nosit dolu v ruce.

astyna88
31. srp 2020

Tak pak leda udelat detsky pokojicek dole,to ho pak nemusis nosit do schodu...

andyskarsgard
autor
31. srp 2020

@astyna88 on nebude v pokojíčku chci ho mít u sebe v ložnici. Dole máme jen kuchyň a obývák s jídelnou všechno je jedna místnost a koupelna.

elesse
31. srp 2020

@andyskarsgard tak to chapu🙂 uprimne moje zkusenost je takova, ze kdyz jdu po schodech, je bezpecnejsi drzet syna v ruce nez v nositku. Ale nijak se pri noseni nekrouti a tak...