Košík pro miminko vs. houpací lehátko. Zkušenosti?

nika110818
11. dub 2021

Ahoj, chtela bych poprosit o Vase zkusenosti. 😊 je mojzisuv kosik (takovy ten prouteny) vhodny pro plnohodnotny spanek miminka pres den? Zvazuji jej do obyvaku, aby melo miminko kde spinkat, kdyz bude se mnou pres den. Takove ty ruzne houpci lehatka (napr. od Nuny) vhodne ke spinkani nejsou, nebo? Predem moc dekuji a preji hezky den. 😊

mamikry
11. dub 2021

@nika110818 Mam doma kosik na koleckach a maly v nem pres den spinkal snad do sedmi mesicu, pak uz teda radeji podlozeny, aby se nezvrhl. Za me super vec. Houpatko se u nas nechytlo vubec, ale to je individualni. Na denni spanek bych ale houpatko nepouzivala, miminko by v nem pres den udajne nemelo travit moc casu. Do kosiku se da koupit kvalitni matrace.

areh
11. dub 2021

@nika110818 u obou dětí jsem měla proutěný koš na kolečkách,kde byli kluci přes den, když jsem je nechtěla mít na zemi. Ten jim vydržel asi do 6 m než si začali klekat a zvedat.
Do houpátka jsem nikdy spát nedávala. Používala jsem ho jen na chvilkové odložení, teď na krmení, když ještě nesedí.

besi114
11. dub 2021

@nika110818 taky jsem měla do cca 7 měsíců proutěný košík na kolečkách a super věc na uspani přes den 🙂 houpatko jsme měli taky, ale dávala jsem ho do něj jen na chvilku přes den, určitě ne na spinkani.

zuzroko
11. dub 2021

Měla jsem košík na kolečkách a malá mi v něm spala přes den ze začátku, pak už frčel jen kočár nebo nosítko a v noci do 6m mi tam spinkala, pak šla do postýlky.
Houpátko mám babybjorn a sedá si do něj i teď v 16m, takže za mě super investice, ale nepoužívala jsem ho na dlouhé spánky, jen na chvilkové odložení nebo nějaký kraťoučký spánek před vycházkou.

verionka
11. dub 2021

Za mě je každé pro jiný účel. Košík jsme měli na spaní (cca do 4 měsíců, než se pretacel a přitahoval rukama, to už jsem se bala, aby nějak neprepadl a do houpačky jsem ho davala treba dvakrát za den na 20 minut, jako další zábavu, abych měla volne ruce na vaření, úklid, staršího syna a tak. Bouchal si tam do hraček na hrazdicce a byl spokojený, a pak jsme v něm krmila, dokud sám neseděl a nezačal jíst v zidlicce 😉

nika110818
autor
11. dub 2021

Moc vam vsem dekuji. Ja jsem presne tento rozdil predpokladala. Ale jako prvorodicka jsem si chtela upresnit se zkusenymi maminkami. 😊 hledam nejake misto na spani v obyvaku a ten kosik mi zatim vychazi nejprakticteji, vsechny ty kolebky a cestovni postylky se mi ani moc nelibi. 😊

zrzeckas
12. dub 2021

@verionka take tak... Uplne obycejny kosik na spani a houpatko pro zabavu