Jakou jídelní židličku vybrat?

tojsemztohojelen
22. zář 2021

Prosím poraďte, jakou jídelní židličku vybrat. Koukám na nějaké, co jdou do pololehu, ještě mláďe nesedí. Co jste na ní ocenily a co jste nevyužily, třeba vyndavací trn mezi nohama, koš pod židlí, kolečka na předních nebo i zadních nohách? Mám skoro 7 měsíční mimčo, měsíc a půl přikrmuju, plus stále kojim. Baští krásně. Zatím si mimčo dávám na gauč, podložim polstářem, nechci krmit v autosedacče nebo lehátku, chtěla bych, aby byla u stolu, i když naklopená. Takhle když nemám něco po ruce, tak musím mimčo brát s sebou... těch židlí je tolik a recenzí málo. Koukala jsem i na bazarové, ale často uvádí, že je popraskaný potah... nějaká s pratelnym potahem by byla asi nej. V eshopech jde vetsinou tridit jen podle ceny a znacky, ne podle parametru zidlicky. 🤔 diky moc za nejaky tipy.

maaaadlaaaaa
22. zář 2021

@tojsemztohojelen Malá má teď 6m a přikrmuji od 4m. Pořídila jsem si židličku Per Pérego Siesta a je skvělá. Stabilní, dá se dát skoro až k zemi a nastavitelná opěrka asi na 5 způsobů.

sigyn
22. zář 2021

Kupovala jsem tady na bazaru Chicco Polly právě kvůli polohování. Ale jak malá začala sedět, tak jsme přešli na Ikea Antilop, kde se ji líbilo více a hlavně ta údržba je snadnější.

pe_tu_ss_ka
22. zář 2021

@tojsemztohojelen máme pro syna chicco polly magic, zatím se tam stále vejde (v prosinci 3 roky, kolem 100cm a 15kg).. za chvíli ji teda předá, až se narodí malá. Ten leh v ní je super, když jsem potřebovala vařit, tak jsem na něj viděla, jinak i na první jídlo to bylo super, když ještě neseděl.. a teď když potřebuju, aby u jídla seděl a nezdrhal, tak je taky parádní 😆

mamikry
22. zář 2021

@tojsemztohojelen S dovolenim se pridam. Taky vybiram a zatim me nejvic zaujala Cam Istante. I kdyz design se mi moc nelibi.

hasara33
22. zář 2021

@tojsemztohojelen ahoj, hele jestli ti můžu dát radu, kterou bych ocenila i já, když jsme vybírala židličku tak kup úplně nejjednodušší, levnější (IKEA např.) bez potahů a dalších serepetiček, protože to je na údržbu naprosto příšerné. Ono jsou ty super promakané židličky sice krásné pro oko, ale při úklidu je člověk proklíná, alespoň já teda určitě. Když pak dítě hází nebo plive jídlo, sedá na to prach v různých záhybech apod....tak to musíš rozebírat, utírat v každém záhybu ..no prostě na ho*no 🙈 ja měla super vymakanou, polohovatelnou, polstrovanou a kdesi cosi a nakonec jsem koupila obyčejnou z Ikea, kterou po zašpinění strčím celou do sprchy a je vyčištěno. Krmila jsem stejně do půl roku v houpacím sedáku, kde malá byla nejradši, pak chvíli v té polohovatelné a nakonec mě to čištění sra*o tak jsem koupila obyčejnou.

tojsemztohojelen
autor
22. zář 2021

@hasara33 no me ted desi predstava krmit jeste treba 2 mesice tak vselijak na gauci na ruce, nez bude dite sedet... co me bude desit pak nevim 🤣 ale diky za radu, ma to neco do sebe. 👍

ondul
22. zář 2021

Taky jsem pro co nejjednodussi, otiratelnou, totalne nekomplikovanou zidlicku.

korin
22. zář 2021

Než děti seděly (a sedět začaly relativně pozdě), krmila jsem je v náručí. Pak nám výborně posloužila ikea židle, koupili jsme k ní i pultík.

janina228
22. zář 2021

@tojsemztohojelen přesně, IKEA židlička s pultíkem..na ty začátky než děti seděly jsem používala autosedačku - klasický vajíčko, co jsme někde dostali a do auta mi nepřišla úplně ok.. ale na tyhle účely se osvědčila perfektně 😉

journals
22. zář 2021

Za sebe, čistě z praktického hlediska, hlavně co nejjednodušší design. Z jednoho prostého důvodu. Když si odpustíš různé podložky, polstrování, ozdoby, hračky, držátka a já nevím co dalšího některé monstrózní židličky mají, bude se ti mnohem líp uklízet. Teď máš ještě malé miminko, to je ještě celkem snadné, ale až začne dítě jíst samo, bude jídlo všude. Opravdu všude.
My měli nejdřív tu klasickou Ikeáckou a pak v 11 m dostal rostoucí Stokke Tripp Trapp a byla to investice k nezaplacení. Skvěle se udržuje, skvěle vypadá, má bohaté příslušenství, takže jde používat od mimina do dospělosti. Koupila bych znovu