Jak řešíte podzimní boty? 🍂

cherie24
24. zář 2024

Nastává moje nejoblíbenější období, kdy prostě nikdy nevím, co mám dát dětem na sebe... 🙄 Zajímá mě, kupujete dětem podzimní boty? Protože u nás z nich děti do jara vyrostou, takže to jsou boty sotva na 2 měsíce. Za kožené podzimní boty se člověk na tisícovce nezastaví, krát 2 děti a v listopadu už se stejně kupují zimní, ještě mnohem dražší. Jakým způsobem to řešíte vy? Plácáte to nějak s holínkami, případně silnější ponožkou do tenisky nebo kupujete vždy přechodové nové?

petramana
24. zář 2024

@cherie24 nekupuju, rovnou davame zimni

a_netk_a
24. zář 2024

@cherie24 kupovala jsem v decathlonu podzimní na ty cca 2 měsíce. Staly něco okolo 600 a pak je vždy okolo 300 Kč pošlu dál. Většinou jsou v top stavu.

michaela666
24. zář 2024

Kupuju kožené celoročky a v těch podzim/ jaro vydrží v pohodě s klasickou ponožkou. V polovině listopadu kupuju zimní a když jsou nižší teploty tak dávám rovnou ty.
Letos zkouším poprvé Demar holínky a ty by měly i bez ovčí vložky vydržet velmi nízké teploty, tak uvidíme.

kristyn86
24. zář 2024

Dcera ma kozene celorocky,syn tenisky. Kupuji na jare,vydrzi i na podzim. Nebo obracene,ted jsem synovi koupila nove tenisky a vydrzi snad i jaro..Pak uz zimni. Proste jaro/podzim stejne boty. Ale uz jim tak rychle neroste noha.

martulka88
24. zář 2024

@cherie24 Kupujeme celoročky, takže podzim v nich i jaro (konečně vydrží bota i přes léto 🙈 - letos poprvé). A pak rovnou zimní - kupujeme dva typy - takové ty na nákupy, doktory, procházky - kotníkové něco jako "farmářky". A pak sněhule - jsme z podkrkonoší a tak sníh tu v zime chvilku máme, tak ať se může vyblbnout.

lennus
24. zář 2024

@cherie24 Kupuju celoroční - jaro/podzim, buď vydrží z jara na podzim/z podzimu na jaro nebo ne a koupím nové. Často ale vydrží. Není pravidlo, že jim noha vždy vyskočí a nejsou, spíš naopak. A dávat v říjnu zimní mi přijde blbost, to si říkám, co budou nosit v mrazech v lednu?

gbp
24. zář 2024

@cherie24 já kupuju na jaře celoročky a ty nosí do podzimu, přes léto na střídačku se sandalema. na zimu koupím zimní a demary nám dají někdy i na 2 roky. ale vždycky na celý určitě. v zimě s vložkou, přes léto jako gumáky.

zmrzlinka
24. zář 2024

Kupuji celorocky a když je v zimě třeba 10 stupnu,tak je nosí i v zimě.

lauriak
24. zář 2024

Nase maju tenisky a potom rovno zimne topanky 🤷🏼‍♀️ A obcas na podzim koupim zateplene holinky. Celorocky nechcu.

te_reza
24. zář 2024

Má nepromokavé soft tenisky na teď a pak ještě vyšší kotníkové z Decathlonu

andelka
24. zář 2024

Máme jako podzimní kožené nízké a z Decathlonu takové trekové. A gumáky. Potom kupujeme zimní kotníkové a zimní gumáky do školky. Chladné období je dlouhé a různorodé. Dost často podzimní boty vydrží i na jaro. Když ne, koupím na jaře jarní a pak už jen tenisky a sandály.

leilinka1234
24. zář 2024

@michaela666 holínky Demar rozhodně nevydrží nízké teploty bez vložky 😊 kupujeme pravidelně už asi 5 let, takže moc dobře znám. S vložkou vydrží i mírnější zimu, ale bez vložky jsou to prostě jen holínky a navíc pro mé dcery jsou bez vložky velké a nepohodlné. To jen k tomu příspěvku 😊
Co se týká podzimních bot, tak je to prostě období "všechny varianty bot v botníku" a úplně to nesnáším 😀 dva dny jedeme slabší zimní, další týden postačí tenisky nebo trailové nepromokavé salomony, případně ty holiny Demar.

michaela666
24. zář 2024

@leilinka1234 Tak asi jak je které dítko zimomřivé. Když jsme nedávno zjišťovala info, tak mi hodně maminek tvrdilo, že jejich děti nosí v zimě i bez vložky, protože samotný materiál holínky je do -20 ( snad nekecám a číslem 🤔). Taky jsem tomu nevěřila a ptala se zkušenějších. 🤷

miryp
24. zář 2024

Kupuji kotníkové kožené barefoot celoročky a mají to na podzim a s vlněnou vložkou pak i na zimu bez sněhu. Teď už jim to zpravidla vydrží i na začátek jara, než přejdou na textilní tenisky.

prejeta_zaba
24. zář 2024

To mě nikdy nenapadlo, že se užijí méně než na jaře. Vždyť to máš nastejno - zima je tak do půli března, pak od konce dubna na sandály. 🤷‍♀️ Popravdě než ničit dítěti nohu v gumákách nebo ho péct při 15 stupních v zimních botách, to radši koupím bazarové barefoot a nebo nějaké botasky ve sportu (investice okolo pětistovky).

drep
24. zář 2024

Máme kožené celoročky a pak rovnou zimní, event. Ještě vysoké trekovky

elesse
24. zář 2024

Kupuju kozene celorocky, v Praze se v nich da i velkou cast zimy🙂 pak normalne zimni

jaja01k
24. zář 2024

Naši mají tenisky a pohorky, ty nosí i v zimě, zimní boty nekupuju.

fifinka2020
24. zář 2024

@cherie24 tyjo, já si to zase bez celorocek nedovedu představit- ty snad nosí největší část roku 🙈. Kupuju většinou i dvoje - jedny jakoby ke kotníku s jedny nad (například Keen) a ty pod kotník nosí i v létě, když je chladno, pak celý podzim, když je kolem těch 10 stupňů, dávám ty nad kotníky (ty vybírám i nepromokave), a ty má často i velkou část zimy (Praha), pak má zimni do sněhu a na jaře zase nastupuji tyhle... jak staré děti máš? Synovi skočí noha tak 1x za rok (samozřejmě necekane). A taky zalezi, jestli jsou skolka x škola. Ve školce jsme měli bot víc, protože chodí každý den 2x ven za každého počasí, teď ve škole jsou boty spíš na přechod, čili není jich potřeba tolik

leymea
24. zář 2024

Deti maji tenisky a pak kdyz uz je zima tak rovnou zimni boty.

leilinka1234
24. zář 2024

@michaela666 mno... Tak v mém okolí mají Demary hodně... A nikdo je v zimě bez vložky nemá. Ale třeba fakt máte "studenější odchov" 😊 já na zimu pak kupuju sněhule Demar... Ale je fakt, že my jsme z hor. Věřím tomu, že třeba v Brně postačí v zimě holínky bez vložky 😊

j.a.n.i
24. zář 2024

Nevím, doma odchodi celou zimu v celorockach a pak kupuju něco vyššího zimního vyloženě na hory na lyže, takže ty zimní jsou využité velmi sporadicky, ale zas to bez nich úplně nejde, tedy šlo by, ale vysoké pohorky ani jedno z dětí jinak nenosí.

pavulka
24. zář 2024

Jak už tu někdo psal, tak zrovna celoročky jsou u nás asi nejvyužívanější boty, alespoň u staršího syna, který má pět a půl. Nízké celoročky nosí teď, protože na plátěnky už je ráno zima. Ale on je hodně využívá i v létě, kdy není počasí na plátěné tenisky. Pokud nám vydrží i na jaro tak fajn, pokud ne, koupím další. A pak má ještě vysoké kožené, ty s vlněnou vložkou a teplejší ponožkou nosí i klidně větší část zimy. Na zimu máme demary a kupuji zimní bf boty na bazaru. Za ty zimní se mi plná cena fakt dávat nechce, vzhledem k tomu, jaké ty zimy poslední dobou jsou a to jsme ze severní Moravy.

nattt
24. zář 2024

Prosim vas, date mi tipy na konkretni znacky tech celorocek? 😄 Dekuji...

jirovapa
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
michaela666
25. zář 2024

@nattt My kupujeme všechny boty značky Jonap, jejich verzi Slim ( má hodně úzkou nožku) Mají jak barefoot, tak i klasickou řadu obuvi.
Oblíbené modely celoroček B1MV nebo Jerry.

biciklissie
25. zář 2024

Celoročky už jsem zrušila. Děti mají 3 a 6 let a prostě mají tenisky. Na zimu zimní boty, na léto sandály a jinak nějaké tenisky/botasky. Neřeším sezónu a když už jim mají být malé, tak koupím větší. Většinou rozmezí 250 - 500 Kč v Decathlonu, tak to není tak strašný výdaj.

kacka1994
25. zář 2024

Kluci maji tenisky, nejake poradnejsi aby nepromokly a pak rovnou zimni 🙂 Ja moc na ty kozene nejsem 🙂 Nejstarsimu sednou snad jen froddo a kupovat tenisky, podzimni a zimni behem par mesicu, tak nemam na boty dalsich :D tak bude pekne v teploucku brzy no :D

marketa1218
25. zář 2024

My teda kupujeme boty často, bohužel to tak je,že moc dlouho nevydrží. Nicméně si neumím představit nechat dítě chodit přechodně v holinách. To bych ani já nedala. Teď nosí normálně ještě botasky a do takových těch chladných dešťových dní má kožené něco jako polobotky, když to dobře jde, obuje je ještě na jaře 😃. A potom zimní.

felis
25. zář 2024

@cherie24 Ahoj, kupovala jsem dceři vždy větší boty a k tomu vložky do bot (třeba i dvoje), aby v nich měla nožku pevnou. Kupovala jsem takové ty sezónní většinou kotníkové, které se unosí na podzim i na jaře (anebo v teplejší zimě) a vždycky to vyšlo na tyhle dvě období. Pak jsem vložku vytáhla a mohla je mít i rok. Byla jsem samoživitelka, takže tohle prostě bylo nejefektivnější řešení.