Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, zda nektera nemate zkusenost s dobrym houpacim lehatkem pro mimi a aby vydrzelo dyl, nez jen do 9 kg. Vim, ze ted frci hodne babybjorn, ale chtěla jsem houpací s vibracema. Budu ráda za zkušenosti. Interner je plny, ale je pro me dulezitejsi, kdyz slysim na neco chvalu, chapete ze😅😇
Déle vydrží Nuna Leaf, ale je také dražší, stejně jako Babybjorn...
My používáme od narození babybjörn a nemohu na něj dopustit! Syn má 6m a stále je v lehátku velmi rád.🙂 Má nastavitelné polohování, takže jej využíváme od uspávání po zábavu a aktuálně v něm zavádíme i příkrmy.
Do vibračního,popřípadě jiného, jenž se houpe samo, jsem nešla z důvodu, že konkrétně v tom lehátku babybjörn se dítě učí svými pohyby lehátko rozhoupat. Nejen, že to dítě zabaví ale velké plus vidím v tom, že dochází k rozvoji motorických schopností dítěte🙂.
Jedinou nevýhodu vidím v ceně, ta je vyšší. Jestli je nějaká levnější alternativa netuším, babybjörn nám doporučila i MUDr., takže my neváhali a nepátrali po jiném.
@kvetuska145 máme Nuna Leaf a je do 60kg. Takže se tam může houpat miminko nebo dítě ve školním věku a já jsem se tam taky párkrát posadila (mám 55kg). Lehátko je dražší, ale u nás frčí u obou dcer a když byla ta starší nemocná (3,5roku), tak se z něho dívala spokojeně na pohádky v televizi 🙂.
@kvetuska145 Mám srovnání dvou lehátek od #fisherprice
1) Přenosná houpačka Terrazzo - vhodné od narození do cca 11 kg (9měsíců). Má šest stupňů intenzity houpání , možnost vibrace i melodie.
2. Sedátko od miminka po batole Terrazzo - vhodné od narození do 18 kg. Slouží jako houpačka pro nejmenší (nemá funkci automatického houpání) a později v něm mohou sedět starší děti jako v křesílku. Disponuje vibracemi.
Chválím si obě, záleží co preferuješ a co od sedátka očekáváš 😉 V obou jsou děti spokojené 😉👍
Moc všem děkuju❤️❤️❤️ Takze vidim samou chvalu na babybjorn🥰 tak uvidim.
@petuliiik01 Ja chtěla lehatko, aby dite, kdyz ho nebude bavit lezet tam vydrzelo a nebylo jen do tech par mesicu, abych zbytecne nekoupila drahe lehatko a za tri mesice nekupovala jine🤗😊 takze dekuju moc za radu a mrknu na ně🤗
@kvetuska145 mám takové to klasické houpátku s vibracemi i babybjorn. Upřímně, to klasické je něco jako Trabant a babybjorn něco jako Mercedes. Ta klasická lehátka jsou pro novorozeně nevhodná, nejsou ergonomická, miminko se v nich hroutí. Je to vhodné tak pro 3-4m mimčo, jenže jak je pak dítě na břiše, už zase moc v lehátku nechce být. Babybjorn se dá použít fakt od narození, miminko v něm krásně drží. Nás zachránilo, dcera hodně blinkala a nebylo možné ji položit na rovnou podložku ani třeba hodinu po kojení. Takže když jsem potřebovala na WC, něco udělat se starším dítětem, něco dovařit apod., babybjorn bylo po ruce a hotovo. Jinak pokud vím, tak vibrace se nemají používat, není to pro mimčo vhodné, už si nepamatuju přesně proč, ale schválně to omrkni. Pochybuju, že nějaké dítě těžší než 9kg ti bude chtít v lehátku být, já používala fakt do těch cca 4m, pak už mi dcera vyskakovala ven, chtěla na bříško.