Jakou postýlku byste doporučili?
Je lepší koupit novou nebo po někom?
A mám dotaz i na kočárek?
Jsem z Prahy, ale máme chatu v lese, takže i neco do terénu. Štve mě, ze se teď nemůžu podívat.
Děkuji
Kate
@kate4597 Pořídila jsem rostoucí postýlku Čilek Mocha Baby se stolečkem. Mají i s pultem, kvalitní a je lehká na složení. Po porodu mám v plánu se taky na čas ubytovat na chalupě, takže kočárek jsem koupila ABC Design Viper 4. Uvažovala jsem ještě o Teutonii nebo Thule.
Rostoucí postýlku máme z Tchibo, dají se sundat bočnice a pak se z ní dá udělat postýlka pro 3 leté dítě. Takže 0-3 roky minimálně. Zatím používáme 11 měsíců a spokojenost. Ale levná úplně nebyla. Postýlka může být po někom, ale kupovala bych novo kvalitní matraci aspoň.
Kočárek se dá sehnat určitě bazarový v super stavu. Ty do terénu jsou oblíbené od Thule.
@mazanamatka Takže rostoucí postylka je dobra investice. Ten kočárek nový nepotrebuji.
Našla jsem nějakou za 8.tisic rostoucí.
@kate4597 za mne je rostoucí postýlka nesmysl. Základ je polohovatelná postýlka pro 0- cca 2 roky, poté dětská postel s bočnicemi (cca do 8-10 let) a pak už běžná postel. Finančně to nevyjde nijak šíleně a poslouží to nejlépe. 8 tis za rostoucí postel bych v životě nedala.....
Máme rostoucí z Ikey, ale nebyl to záměr (stejně pak budeme využívat spíš pro druhé dítě). Cena vs. kvalita je super. Kočárek máme Easy Walker, na lehčí terén je dobrý. Postýlku jsme měli novou a kočárek bazarový, ani jedno z toho by mi bazarové nevadilo, jen matraci určitě novou.
@kate4597 Přijde mi, že ano. Rozhodně dokud se mi do ní dítě vejde, tak další neplánuji kupovat. Jako mimino byla v zavinovačce a v hnízdečku. Každopádně hnízdo je spíš vymoženost, takže kdybych chtěla jít minimalistickou cestou, tak příště opět koupím rostoucí postýlku, kvalitní matraci a pro mimino by stačila péřová zavinovačka.
@blondynka400 Naše rostoucí se dá také polohovat i postupně odebírat a přidávat bočnice.
Máme tuhle v bílé: https://www.tchibo.cz/postel-pro-miminka-a-male..., sehnala jsem v akci -20%.
@mazanamatka neřekla jsem, že se nedá. Ale za mne je to prostě stále jenom kompromis a za 8 tis fakt ne.
Tak já budu mít pro dceru jen tuhle rostoucí a pak už normální "dospěláckou". S tím, že se rostoucí postýlka v rámci širší rodiny využije několikrát, tak musí být kvalitní, aby vydržela rozkládání a převážení. Takže jak píšu, u nás spokojenost 🙂
Každý má ale jiné preference na cenu/kvalitu i velikost. Psala jsem jen svoji zkušenost.
@mazanamatka Mám to podobně. Investovala jsem 8 tisíc do postele, která bude sloužit do 8 let minimálně a opravdu toho nelituji. Nemám doma chlapa, co mi bude na 3x něco někde montovat a sestavovat, takže to řeším takto a mám klid. 🙂😉
@mazanamatka z tchiba kvalitní 😂 Za 8 tis jsem měla samostatnou miminkovskou a samostatnou dětskou úplně jiné kvality než toto. A za mne nejde o peníze, ale právě o tu kvalitu a to postel z Tchiba fakt není .-)
@blondynka400 tak doufám, že ji (tu z Tchiba) máte doma, abyste měla to srovnání kvality 🙂
@mazanamatka jojo, výrobky z Tchiba jako etalon kvality 😀 A teď ještě pohádku o červené Karkulce......
@kate4597 Koupili jsme klasickou postylku z Ikea a ted ji cela treti kolo. Kdyz starsi odrostl, dostal vetsi taky z Ikea. Rostouci se mi libila, ale jelikoz jsme planovali vic deti, museli bychom stejne pak kupovat dalsi. Ze stejneho duvodu jsme kupovali vse nove. Kocarek budeme ted porizovat Britax Go Big. Je to pekny kompromis mezi mestskym kocarkem a kocarkem do terenu, skladny, dobre ovladatelny, odpruzeny a dobre zvlada teren.