Holky, kdy už dáváte zimní boty?

1. lis 2024

Ahoj holky, ted venku je cca u nás 10-13 st přes den, ráno je tak okolo 7-9 st. Dnes jsem dceři chtěla koupit podzimní boty, má takový jedny vyšší od Frodda a klasiky DD step (obojí jsou celoroční). Ty dd step už má na knop, tak jsem právě chtěla podzimní tenisky, ale říkala jsem si, že nebudu teď dávat 1500,- za ne a za měsíc zas 1500,- zimní, tak jsem rovnou vzala tyto (viz foto)
Jsou vyšší a už mají kožíšek. Kdy jste je tak začaly dávat?
Ve školce jsou věčně venku, tak zas nechci aby ji byla zima, ale zas zároveň nechci aby vypadala, že už je -5 jestli mi rozumíte 🤣 děkuji!🥰

klokanka31
1. lis 2024

Já zimní boty dávám ode dneška, sobě i Elišce 😊

l_
1. lis 2024

My jeste chodime v celorockach, podzimni vytahnem jen kdyz vime, ze budem vic venku, zimni az bude mrznout 😳 v 10stupnich bysme akorat mely spoceny nohy a pak je zima..

dejvitka
1. lis 2024

Moje deti nosi podzimni Froddo a Jonap, kozene. Ted jak je chladnejc, tak uz maji termo stelku, protoze tenke BF nas studi (taky nosim), az bude vetsi zima, tak vlnene fusky k tomu. Venku jsou ve skolce vetsinu dne. S koziskem nosi az kdyz mrzne a je snih. Hodne se jim poti nohy a pak je jim zima. Takze za nas bysme kupovali jeste podzimni. Ale kazdej prcek je jinej a snese neco jineho. Uz jsem si i vsimla ve skolce v satne, ze tam dve deti maji koziskove, tak to neni nic neobvykleho, vsak je listopad 🙂.

hennrietta
1. lis 2024

Bydlíme na jižní Moravě a dopoledne bývá kolem těch 8 - 12 stupňů, takže dávám celoročky. Zimní boty mám v plánu tento měsíc (polovina, konec listopadu) do specializované prodejny. Sama chodím ještě pořád v teniskách. Na zimní se mi tady zdá ještě brzo.

cherie24
1. lis 2024

Já teda dávám už zimní. Koukala jsem ve školce, jaké mají děti boty a spíš už taky převažují zimní. Venku chodí v hlíně a mokré trávě, projde kde jakou kaluží. A když to má člověk řešit ještě krát 2 a koupit na měsíc a půl dvoje podzimní boty a následně dvoje zimní... Obě by z celoročních do jara vyrostly. Kdyby jim to aspoň vydrželo to jaro/podzim, tak to vůbec neřeším a koupím celoroční a pak až zimní. Taky kupuju Protetiku, Frodda nebo Jonap. Ale takhle u malých dětí holt "šetřím" na botách.

me_druhe_ja
1. lis 2024

Tyhle zimní s kožíškem mi přijdou až tak kolem nuly, max 1-2C nad nulou. Já už dceři ani zimní nekupuju. Má podzimní, jedny lehce vyteplene flisem. Tady je celá zima takovej ceskej podzim a bohatě to stačí. Pár dní to klesne pod 5 stupňů, pod nulou výjimečně a to jen nad ránem, takže stačí přidat teplý ponožky a cajk.
Ale záleží jak kdo je teplomilný.

squezy
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
katule1990
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
sagitta33
1. lis 2024

Ve středu jsem teprve koupila.

garfa4
1. lis 2024

Tento podzim jsem vyřešila koupenim tenisek s jemným kožíškem. Předpokládám, že v nich odchodi listopad a pokud bude typické prosincové (fakt zimní) počasí vytáhnu zimní boty.

andelka
1. lis 2024

Zimní jsme jen koupili, minulý týden. Pro jistotu. Příští týden bude ráno a dopoledne jak chodí ven zima. Teď je 15 a sluníčko. Mám kožené boty, triko s dlouhým rukávem a trenckot. Malý z MŠ půjde v tričku a bundě ( sustak s flisem). Boty nosí kožené pevnější celoroční Keeny nebo tenisky. Zimní budu dávat až bude tak pod 6 stupňů.

prejeta_zaba
1. lis 2024

Jaký je rozdíl mezi podzimníma botama a celoročkama? Moje děti nosí září-listopad právě ty celoročky a až je kolem nuly a plískanice, začnou nosit zimní. Pořád je teplý, suchý podzim, na zimní boty to podle mě není.

jaja01k
1. lis 2024

U nás to na zimní boty ještě není, ani ráno. Děti nosí tenisky nebo celoročky.

l_
1. lis 2024

@prejeta_zaba celorocky byvaji nizke, pod kotnik.. jako podzimni beru boty vyssi, nad kotnik.. bud s fleesem, nebo bez..

cilkat
1. lis 2024

Syn má podobně vypadající boty a používá je místo holin, takže je nosí od půlky září... chodí se mu v tom dobře (narozdilod gumaku), tak proč řešit, že s kratasama a trikem to vypadá blbě? O🙂

prejeta_zaba
1. lis 2024

@l_ Aha, mě asi podzimní nějak celoživotně míjí. 🤷‍♀️Celoročky mají tak nějak ke kotníku. Úplně nízké tenisky nosí tak možná do tělocviku, v těch taky moc nevidím účel. V létě nosíme sandále. 😁

petramana
1. lis 2024

zimni uz jsme vytahli, misto gumacku... davate do skolky ted i pod vyteplene softky fleecem puncochace nebo leginy?

michaela666
1. lis 2024

Máme celoroční Jonap nad kotník a zatím je nosí, kdyžtak přidám teplejší ponožku. Na zimní se chystám v polovině listopadu, tak to snad vydržíme. A kdyby bylo hodně chladno, tak dám Demar holínky s vložkou.

sagitta33
1. lis 2024

@petramana Punčocháče už taky dávám.

lemamama
1. lis 2024

Dneska dostal poprvé zimní.

veruuu_kubesovic
1. lis 2024

Deti nosi tenisky nebo podzimní boty, podle počasí, na zimní oblečení včetně bot je ještě spousta času 🤔

veruuu_kubesovic
1. lis 2024

@prejeta_zaba me podzimní boty taky míjely, ale v září jsem chtěla koupit detem další tenisky a narazila jsem všude jen na podzimní boty, jsou vyšší a vyteplene...

dandaa
1. lis 2024

Ne ,vždyť ještě není zima . Obě děti nosí tenisky nebo kožené celoroční.

ada22
1. lis 2024

Jako celoročky bych ji teď nekupovala. Vyhledově se má během pár dnů ochladit. Možná jestli nenechat ve školce i tenisky a když bude teplo, tak ať si vezme tenisky. Ale to budeš asi muset vykomunikovat s učitelkou.

hennrietta
1. lis 2024

@prejeta_zaba Já mám teda dojem (a možná mylný 😄), že celoroční jsou nízké nebo kotníkové boty, kožené nebo s nějakou membránou bez zateplení.
Zimní obuv beru, že jsou to botky s fleecem nebo kožíškem zateplené.

malytlustyhroch
1. lis 2024

Zalezi, jestli by se ji v tom nepotila noha, mame podobne od jineho vyrobce, kozisek je u nasich jen nahore asi na ozdobu, a ty bych klidne dala uz ted, kdyz by vyrostl z celorocek. V zime je pak ale bude mit, taky akorat s ovci vlozkou.

aktakd
1. lis 2024

Jsme na Vysočině a dnes přes den jsem chodila jen v mikině, jak bylo teplo, takže by se v tom dítě upeklo. Příští týden hlásí sice mrazíky, ale jen přes noc. Tyhle bych dala až bude pod pět stupňů.

andelka
1. lis 2024

@petramana Nedávám ještě ani zateplené softky, předevčírem jsem je teprve objednala. Dávám takové teplé tepláky. Něco ppd softky dávám až když je pod nulou.

l_
1. lis 2024

Holky a co pak davate kdyz mrzne? 😳 Kdyz v deseti stupnicj davate zatepleny softky a zimni boty? 😳

erchia
1. lis 2024

S dovolením se připíchnu, nebot tohle je jedna z věcí, s kterou často bojuju 🙂
Tak mě zajímá, jak tak se oblíkají děti jinde 🙂
Máme dvouletého prcka a minule měl venku takové v podstatě asi podzimní boty, dvoje ponožky, a po sezení na kočárku měl trochu chladné nohy... Předtím chodil, ale pak byl tedy asi hodku na kočárku.
Takže hlavně mi jde o to, jak ho oblíkat, když část cesty jde pěšky, a pak je třeba hodinu v kočárku, nebot jdeme na nákup a tak.
Jasně, ještě je možnost ho na kočárku přikrýt, ale zajímají mě i jiné varianty.