Ahoj holky, ted venku je cca u nás 10-13 st přes den, ráno je tak okolo 7-9 st. Dnes jsem dceři chtěla koupit podzimní boty, má takový jedny vyšší od Frodda a klasiky DD step (obojí jsou celoroční). Ty dd step už má na knop, tak jsem právě chtěla podzimní tenisky, ale říkala jsem si, že nebudu teď dávat 1500,- za ne a za měsíc zas 1500,- zimní, tak jsem rovnou vzala tyto (viz foto)
Jsou vyšší a už mají kožíšek. Kdy jste je tak začaly dávat?
Ve školce jsou věčně venku, tak zas nechci aby ji byla zima, ale zas zároveň nechci aby vypadala, že už je -5 jestli mi rozumíte 🤣 děkuji!🥰
My jeste chodime v celorockach, podzimni vytahnem jen kdyz vime, ze budem vic venku, zimni az bude mrznout 😳 v 10stupnich bysme akorat mely spoceny nohy a pak je zima..
Moje deti nosi podzimni Froddo a Jonap, kozene. Ted jak je chladnejc, tak uz maji termo stelku, protoze tenke BF nas studi (taky nosim), az bude vetsi zima, tak vlnene fusky k tomu. Venku jsou ve skolce vetsinu dne. S koziskem nosi az kdyz mrzne a je snih. Hodne se jim poti nohy a pak je jim zima. Takze za nas bysme kupovali jeste podzimni. Ale kazdej prcek je jinej a snese neco jineho. Uz jsem si i vsimla ve skolce v satne, ze tam dve deti maji koziskove, tak to neni nic neobvykleho, vsak je listopad 🙂.
Bydlíme na jižní Moravě a dopoledne bývá kolem těch 8 - 12 stupňů, takže dávám celoročky. Zimní boty mám v plánu tento měsíc (polovina, konec listopadu) do specializované prodejny. Sama chodím ještě pořád v teniskách. Na zimní se mi tady zdá ještě brzo.
Já teda dávám už zimní. Koukala jsem ve školce, jaké mají děti boty a spíš už taky převažují zimní. Venku chodí v hlíně a mokré trávě, projde kde jakou kaluží. A když to má člověk řešit ještě krát 2 a koupit na měsíc a půl dvoje podzimní boty a následně dvoje zimní... Obě by z celoročních do jara vyrostly. Kdyby jim to aspoň vydrželo to jaro/podzim, tak to vůbec neřeším a koupím celoroční a pak až zimní. Taky kupuju Protetiku, Frodda nebo Jonap. Ale takhle u malých dětí holt "šetřím" na botách.
Tyhle zimní s kožíškem mi přijdou až tak kolem nuly, max 1-2C nad nulou. Já už dceři ani zimní nekupuju. Má podzimní, jedny lehce vyteplene flisem. Tady je celá zima takovej ceskej podzim a bohatě to stačí. Pár dní to klesne pod 5 stupňů, pod nulou výjimečně a to jen nad ránem, takže stačí přidat teplý ponožky a cajk.
Ale záleží jak kdo je teplomilný.
Ve středu jsem teprve koupila.
Tento podzim jsem vyřešila koupenim tenisek s jemným kožíškem. Předpokládám, že v nich odchodi listopad a pokud bude typické prosincové (fakt zimní) počasí vytáhnu zimní boty.
Zimní jsme jen koupili, minulý týden. Pro jistotu. Příští týden bude ráno a dopoledne jak chodí ven zima. Teď je 15 a sluníčko. Mám kožené boty, triko s dlouhým rukávem a trenckot. Malý z MŠ půjde v tričku a bundě ( sustak s flisem). Boty nosí kožené pevnější celoroční Keeny nebo tenisky. Zimní budu dávat až bude tak pod 6 stupňů.
Jaký je rozdíl mezi podzimníma botama a celoročkama? Moje děti nosí září-listopad právě ty celoročky a až je kolem nuly a plískanice, začnou nosit zimní. Pořád je teplý, suchý podzim, na zimní boty to podle mě není.
U nás to na zimní boty ještě není, ani ráno. Děti nosí tenisky nebo celoročky.
@prejeta_zaba celorocky byvaji nizke, pod kotnik.. jako podzimni beru boty vyssi, nad kotnik.. bud s fleesem, nebo bez..
Syn má podobně vypadající boty a používá je místo holin, takže je nosí od půlky září... chodí se mu v tom dobře (narozdilod gumaku), tak proč řešit, že s kratasama a trikem to vypadá blbě? O🙂
@l_ Aha, mě asi podzimní nějak celoživotně míjí. 🤷♀️Celoročky mají tak nějak ke kotníku. Úplně nízké tenisky nosí tak možná do tělocviku, v těch taky moc nevidím účel. V létě nosíme sandále. 😁
zimni uz jsme vytahli, misto gumacku... davate do skolky ted i pod vyteplene softky fleecem puncochace nebo leginy?
Máme celoroční Jonap nad kotník a zatím je nosí, kdyžtak přidám teplejší ponožku. Na zimní se chystám v polovině listopadu, tak to snad vydržíme. A kdyby bylo hodně chladno, tak dám Demar holínky s vložkou.
Dneska dostal poprvé zimní.
Deti nosi tenisky nebo podzimní boty, podle počasí, na zimní oblečení včetně bot je ještě spousta času 🤔
@prejeta_zaba me podzimní boty taky míjely, ale v září jsem chtěla koupit detem další tenisky a narazila jsem všude jen na podzimní boty, jsou vyšší a vyteplene...
Ne ,vždyť ještě není zima . Obě děti nosí tenisky nebo kožené celoroční.
Jako celoročky bych ji teď nekupovala. Vyhledově se má během pár dnů ochladit. Možná jestli nenechat ve školce i tenisky a když bude teplo, tak ať si vezme tenisky. Ale to budeš asi muset vykomunikovat s učitelkou.
@prejeta_zaba Já mám teda dojem (a možná mylný 😄), že celoroční jsou nízké nebo kotníkové boty, kožené nebo s nějakou membránou bez zateplení.
Zimní obuv beru, že jsou to botky s fleecem nebo kožíškem zateplené.
Zalezi, jestli by se ji v tom nepotila noha, mame podobne od jineho vyrobce, kozisek je u nasich jen nahore asi na ozdobu, a ty bych klidne dala uz ted, kdyz by vyrostl z celorocek. V zime je pak ale bude mit, taky akorat s ovci vlozkou.
Jsme na Vysočině a dnes přes den jsem chodila jen v mikině, jak bylo teplo, takže by se v tom dítě upeklo. Příští týden hlásí sice mrazíky, ale jen přes noc. Tyhle bych dala až bude pod pět stupňů.
Holky a co pak davate kdyz mrzne? 😳 Kdyz v deseti stupnicj davate zatepleny softky a zimni boty? 😳
S dovolením se připíchnu, nebot tohle je jedna z věcí, s kterou často bojuju 🙂
Tak mě zajímá, jak tak se oblíkají děti jinde 🙂
Máme dvouletého prcka a minule měl venku takové v podstatě asi podzimní boty, dvoje ponožky, a po sezení na kočárku měl trochu chladné nohy... Předtím chodil, ale pak byl tedy asi hodku na kočárku.
Takže hlavně mi jde o to, jak ho oblíkat, když část cesty jde pěšky, a pak je třeba hodinu v kočárku, nebot jdeme na nákup a tak.
Jasně, ještě je možnost ho na kočárku přikrýt, ale zajímají mě i jiné varianty.
Já zimní boty dávám ode dneška, sobě i Elišce 😊