Hojdavak nebo kolébku?

chasing_rabbits
18. led 2021

Ahoj holky,
chtěla bych radu ohledně postýlky do obývacího pokoje... v ložnici mám připravenou klasickou postýlku. Do obýváku mam připravené houpátko(ale to spíše na dobu bdění).
Líbí se mi hojdavak, ale nevím jestli je pro místo spánku dostačující nebo vhodné.
Děkuji za tipy ⭐️

modroucka
18. led 2021

@chasing_rabbits my máme od tiki Mikulka a syn tam spi přes den ještě teď je mu 2roky 3 měsíců
Začal tam spát od tak 3-4 měsíců protože už jsme fakt nevěděli rady a pak jsem našla tohle 🙂

chasing_rabbits
autor
18. led 2021

@modroucka děkuji, koukni se😊

merope
18. led 2021

Já měla na spaní košík na kolečkách (v ložnici) a kolébku (v obýváku). Kolébka je na houpání super, ale má nevýhodu, že pokud nejde aretovat, tak od jisté váhy se pak strašně snadno převáží a dítě pak spí na "šikmé ploše" vyloženě položené na jednu stranu. My máme starou, pak jsme vymysleli, jak to zaaretovat v jedné poloze, nevím, zda novější třeba nebudou mít aretaci, ale určitě bych se po ní ptala. Hojdavak jsme neměli, tak tam zkušenost nemám.

mushabelka
18. led 2021

V kolébce spala malá jako malinká, ale hojdavak nás zachránil, když nechtěla spát, nešla uspat tak v hojdavaku usnula. V kolébce ne.

modroucka
18. led 2021

@mushabelka přesně tohle jsme měli my je to nase záchrana doteď 🙂 vzali jsme tu větší velikost ať tam malý muže být doteď 🙂

mamikry
18. led 2021

@chasing_rabbits Meli jsme kosik na koleckach od Scarlett a maly v nem spal az do 9 mesicu, jen se pak musel podlozit, aby se neprevrhl. Kolibku jsme meli taky, ale houpani se mu nelibilo

chasing_rabbits
autor
18. led 2021

Děkuji za tipy

badyr
Autor odpověď smazal
Zobraz
elencze
18. led 2021

Mám větší hojdavak a odpoledne si v něm dává dvě hodiny i teď ve dvou a půl letech.

chicky1j2
18. led 2021

@chasing_rabbits máme hojdavak malé v něm spala zhruba do roka a za mě super...určitě doporučuji. Také velká výhoda že nepřekáží a nezabírá místo 🙂

chasing_rabbits
autor
18. led 2021

@elencze
@chicky1j2
@mushabelka
@modroucka
Koukala jsem na stránky hojdavaku, je lepší si pořídit variantu standard nebo xl? Do kolika měsíců tam miminka vydrží? Děkuji 🙂

any2any
18. led 2021

@chasing_rabbits Pro obe dcery jsme meli v obyvaku babyvak viz obrazek a nechtela v nem spat ani jedna. 🙈 Tak jsme tam dali malinkou postylku/kolibku (takovou tu cca 90x40cm) a tam uz spaly. Ale mam kamaradky, jejichz deti hojdavak milovaly, je to jako ve vsem desne individualni. 😆

elencze
18. led 2021

@chasing_rabbits kupovala jsem až asi v půl roce, možná trochu později, když nám ho kvůli zpevnění svalů doporučili na rehabilitacích. Protože je syn dlouhán, kupovali jsme rovnou tu variantu junior. No a do ní se mi vejde i teď (2,5 roku). Ale na rozdíl od baby verze nemá matraci a není na pružině.

chicky1j2
18. led 2021

@chasing_rabbits máme tento. A malá v nemá spavala cca do roku. Potom jsme měla už strach aby nevypadla. Ale je do 15 kg takže by využila i teď. Ale má místo něj houpačku pověšenou 🙂

veroniqess
18. led 2021

Používala jsem hojdavak, super věc, malý tam byl do třech měsíců, pak jsem si řekla, že je čas na to, aby si zvykl i na postýlku ve dne (a tak se i stalo), ale stejně jsem měla ten menší. Pořídila jsem ho právě kvůli problémům s denním spaním, což se právě také srovnalo v těch třech měsících.

felixfelicis
18. led 2021

Ja bych doporucila si to nejdriv nekde pujcit. Byla jsem z nej nadsena, ale bohuzel dite mi tam usnulo jednou a pak konec smytec :‐(