Funkční termo prádlo pro děti. Jaké s ním máte zkušenosti?

evapple
11. zář 2022

Ahoj,

mám doma skoro tříleťáka. Začínám řešit podzimní a zimní oblečení. Líbí se mi myšlenka termo prádla místo punčocháčů.

Jaké s ním máte, prosím, zkušenost? Má smysl pořizovat synovi merino nebo stačí obyčejné termo?

Na hory nejezdíme, ale i v zimě jsme hodně venku. Jde mi hlavně, aby neprostydl a nepromokl.

Děkuju za vaše tipy a zkušenosti. 👍🏻

pampeklec
11. zář 2022

@evapple to hodně záleží na tom, co mu bude pohodlné na kůži... já osobně i manžel máme nejradši merino, dcera zvládne i obyčejnou vlnu, ale syn chce vždycky radši nějaký umělý materiál. A můžou být i různé směsi. Spíš než na materiál je dobré koukat na jeho určení - u vlny hlavně gramáž (a původ - jestli je to opravdu merino - ty levnější většinou nejsou), ale u těch umělých záleží nejen na konkrétním materiálu, ale i způsobu tkaní a podobně. Každopádně všechno lepší než bavlněné punčochy a tílko, co když se namočí, tak studí 🙂

zuzkasim
11. zář 2022

Já merino miluju, takže u mě je odpověď jasná🙂 Navíc ho snesou i ekzematici, dětem šiju a moc si ho pochvalují. Vyměníš ponožky, ale podvlékačky můžeš nosit víc dní, zatímco punčocháče ti víc jak den nevydrží (noha se potí a zem taky není ideálně čistá, děcko ti stoupne do břečky už jen při přezouvání...).

jana7ka
11. zář 2022

@zuzkasim Mě teda kouše i merino a kluci vydrží max 2 hodiny.

jana_zofie
11. zář 2022

@evapple Little Angel Outlast. Je mi prijemny a narozdil od merina prackafriendly. Pravda ale je, ze merino je top. Jenze mne se ho proste nechce prat v ruce a.tolik, abych ho dala do pracky (navic ne kazda pracka ma ten vlna program dobry a nektere se 5x nesrazi a poseste jo bez ohledu na pracku...) ho proste nikdy mit nebudu. Outlast je levnejsi a preperu ho s normalnim detskym pradlem. A vypada.skvele i jako vrchni vrstva.
Proti promoknuti softshell. Kvalitnejsi kousky by mohly zvladnout celou zimu, ale ja si netroufla a ve velke klemre jsem davala zimni bundu a kalhoty. Ale to zas neni tolik mokro, kdyz je zmrzlo, ze...

zuzkasim
11. zář 2022

@jana7ka Jsou jedinci, kteří ho nesnesou. A někdy taky záleží, jaké merino, protože i v těch je rozdíl a výrobci je dost dávají do směsí.

felixfelicis
11. zář 2022

Deti maji Klimatex, dobry pomer cena/vykon na to ze z toho za chvili vyrostou (pro sebe mam merino).

kmarie81
11. zář 2022

@jana_zofie taky miluju Outlast a zatim kazdy, komu sem poridila - vzdycky kdyz se nam v okoli narodi miminko, kupuju bodicko s dl rukavem, polodupacky a cepicku - tak si potom obleceni od nas chvali...

radkazenklava
11. zář 2022

@evapple máme také Outlast...perfektní materiál vydrží nám vždy 2 sezóny...máme rádi i merino, ale musí být s příměsí (hedvábí, bambus). 100% merino nás kouše i přes lanolinovou koupel.

drep
11. zář 2022

Mám ráda merino, i pro dítě. Jako levnější varianta je prima doubleface materiál od sensoru, bambus (ten ale schne tisíc let) anebo ten outlast.

jana_zofie
12. zář 2022

@radkazenklava pravda. Dnes rano bylo chladno, tak jsem naseho 7mesicniho chlapika, v rekla bych prumernem vzrustu, nacpala do smyku kalhot 62 a body 68 (a asi mu budou i 62 s prodluzovakem). Clovek to koupi o cislo vetsi a dite to pak muze mit do nekonecna. 😁 Jinak nosi 74 a v 80 by se taky asi neztratil.