Dětská zábrana. Kdo řešil podobný problém?

michaela666
2. únor 2022

Existuje nějaká dětská zábrana, která se upevní pouze k jedné straně na pevno přivrtáním a druhá strana jde vyřešit jinak?

Mám prostor mezi pracovním stolem a pohovkou. Je tam velké okno, nízký parapet a záclony cca 40 cm nad zemí. Potřebuju nějakým způsobem zabránit dceři aby tam lezla. Hrozně jí to tam láká. Myslím, že chápe když po ní chci aby tam nelezla, ale zakázané je nejlepší. Celé dny nedělám nic jiného než se jí snažím zabavit a přesvědčit, aby tam nelezla. ( Naivní matka 😃).
Manžel už jí malém přejel ruce židlí, když si jí nevšiml. Mám strach že se dostane k blbě udělané zdířce na anténu, která je na kraji za pohovkou. Když u stolu nepracuje dávám tam stolek, ale už se naučila ho poslézt a odstrčit. Dnes jsem pod něj nacpala ještě polštář a do 10 minut byl venku a dítě stálo za stolkem a tahalo záclonu 🤦😃.

Řešil někdo podobný problém?

merope
2. únor 2022

Nevím, co myslíš tím "jinak", ale určitě půjde na jedné straně přidělat napevno a na druhé řešit např. provázkem (nebo řetízkem na zámek 😀 ). Přeji pevné nervy, naprosto rozumím, co máš na mysli 😀.

michaela666
autor
2. únor 2022

@merope Na jedné straně to do zdi půjde, ale na druhé je opěradlo od sedačky. Jako kdyby záleželo jenom na tom, navrtat to do toho opěradla asi to fakt ze zoufalství udělám. Chlap když sedí u počítače vyžaduje abych ji měla neustále na očích a ideálně u ní seděla. Má strach, že mu vleze pod židli a neuvidí jí.
Čekala jsme tyhle problémy trochu později, ne že mě roční dítě přechytračí a udělá si co chce. 🤣

mamikry
2. únor 2022

@michaela666 My mame doma ve dverich toto, jen jinou znacku. Nevrta se nikam. https://www.mall.cz/detske-zabrany/hauck-open-n...

michaela666
autor
2. únor 2022

@mamikry Zvládne to i stojící dítě, které lomcuje mříží? 😃

mamikry
2. únor 2022

@michaela666 Zvladne. Meli jsme teda ve dverich, ale tam vydrzela vsechny najezdy, a ze jich bylo 😂. Sla pryc az, kdyz se ji lumpove naucili otevirat i pres pojistku.

merope
2. únor 2022

@michaela666 "Malý opičky" jsou mooooc šikovné 😀. Jinak k opěradlu té sedačky to jde určitě přivázat nějakým drátkem, kdyby se tam nechtěla udržet ta "rozpínací".

cuuza
2. únor 2022

Pravidelně jsem představovala obývák, aby byl "bezpečný". Starší totiž ochotně mladšími pomůže všechny překážky překonat...

sigyn
2. únor 2022

My to vyřešili zábranou přidělanou stahovacími pásky. V hobby marketech mají třeba 36 cm dlouhé a jsou dělané na velkou zátěž. Případně lze spojit víc dohromady. Zatím to vydrželo i naši 15 kg godzillu. 😉