Dcera má kombinézu přesně akorát. Nechat nebo vrátit?

22. lis 2024

Ahoj holky, vím stupidní dotaz, ale já jsem fakt strašně nerozhodná. Dcerce jsem koupila v Takku krásnou zimní kombinézu s kytičky, na to, že má 4 roky, tak má 92/98 🤣
Byla z 900,- za 480,- no takhle - na nohy ji je dobre, na ruce taky, kdyz je dá před sebe, tak to má úplně akorát, to samé na nohách i v bříšku. Jeste pod to dáme jakoby punčochy a tenký svetřík, říká ze ji nikde netlačí a běhá si v ni dobře, muze si v ni i sednout, jenomže ja nevim zda proste ji nechat. Má ji fakt akorát, nevim jak přes zimu mi poroste.. samozřejmě peníze nevracejí jen dárková karta zejo 😔
A větší vel nemaji.. Mamka ji videla a rikala, ze by ji nechala, ale ja si furt rikam, jestli by nemela mit jeste větší vůli.. mamka říká proč, kdyz tam dáme i svetr. No nevim nevim, ja to necejtim i přes to, ze mala jo🤣 poraďte. Nechat?
Děkuji🙂

slecnami
22. lis 2024

Tak si ji nechte a když vyroste, pořídíte prostě jinou. A pokud jde o peníze, tak na bazaru to nebude taková raketa. Jinak nechápu, co řešíte 😉

ai30
22. lis 2024

Za 480 Kc bych to fakt neresila, kdyz se ti tak libi. Mala ji ponosi a kdyz z ni vyroste, tuhle prodas a koupis na bazaru o cislo vetsi.

autor
22. lis 2024

@ai30 ja právě nevěděla zda se kupuje jako větší na tu zimu nebo může být tak akorát, víte jak to myslím. Vim totálně absurdní dotaz, jen jsem prostě nerozhodná,ale mate holky pravdu 🌸

ai30
22. lis 2024

Ja obvykle kupuju vetsi, ale soudila bych to podle toho, jak se v ni muze hybat. Jestli pod to date vrstvy, ktere potrebujete a mala se muze v pohode hybat a nikde ji to netahne, tak je to dobry. To, jestli vyroste, stejne neodhadnete. Jestli ma ve 4 letech 92/98, tak to s tim rustem bud nebude tak horke a bylo by zbytecne, aby mela kombinezu, ktera ji je velka, nebo taky muze za par tydnu poskocit o velikost. Na to uz se clovek musi psychicky pripravit. 🙂

autor
22. lis 2024

@ai30 Jasně děkuji 🙂 punčošky a tenci svetr určitě, nic tlustého už bych tam nedala 🤣

cilkat
22. lis 2024

Samozřejmě, že většina kupuje větší, protože je opruz shánět novou kombinezu, když z ní dítě vyroste v půlce ledna. Ale není to proto, že je to dítěti nějak pohodlnější - naopak. Takže pokud je koupená, peníze nevrací a vejde se pod ni pohodlně svetřík (navíc za 480), tak bych ji rozhodně nevracela a holt počítala s tím, že bude potřeba tu sezonu ještě druhá (a možná o i třeba napsala Ježíškovi a koncipovala ji jako "do fakt tuhýho mrazu, až pod ní budu potřebovat ty svetry tři" ... ono zvlášť pokud dítě už běhá venku, tak se víc kombinéz rozhodně hodí.)

marketa1218
22. lis 2024

Neřeš a nech si ji, až z ní vyroste koupíš novou. Taky se vždycky snažím o větší velikosti, protože je to vopruz jim shánět pořád nový věci 😄. Tohle ale hodně kupuju ze sekáče, pak mi není líto, když to brzo zlikviduje.

exbordelar
22. lis 2024

Ja bych to tez neresila. A to proto, ze az ti z ni za chvilku vyroste, tak stejne budes kupovat misto kombinezy zvlast kalhoty a zvlast bundu, bo holky-curani-kombineza a zima nejde dohromady 🤣

izz76
22. lis 2024

Za těch pár korun bych to neresila,jednu zimu určitě vydrží. Kombinéza stejně nemůže být o moc větší, protože má pak moc nízko rozkrok.

hanka_12345
22. lis 2024

ja bych ji nechala podle me to vydrzi. 4 lety dite uz neroste ze ma 4 velikosti za rok

autor
22. lis 2024

@hanka_12345 Holky nedalo mi to, protoze jsme ji tedy vyvětraly a kdyz zvedla ruce bylo ji to krátké, paní nám dala o číslo větší, nohy má teda uz dlouhé a ruce zas kratší, tak ja nevim 🤣 dala jsem ji tam rukavice, ale asi ji ty ruce ufiknu🤣