Cyklovozík Thule. Zvládnout malá přední kolečka teréN,

srnii
9. črc 2024

Dobrý den, odešel nám kočár, dcera je sice už velká ale ráda se vozí a tak sháním už nějaký multifunkční vozík, co by zvládl horší terén, polňačky, lesní cesty a dá se připojit i na kolo. Líbí se mi Thule courier, protože je prostorný a nestojí několik desítek tisíc. Jen mám obavy, zda ty dvě malá přední kolečka terén zvládnou, máte někdo zkušenost? Díky

somalicats
9. črc 2024

@srnii Mám už 3 roky dvojvozík, a sjezdila jsem s ním i lesní terén.

konidana
9. črc 2024

@srnii tak Thule je opravdu velmi dobrá značka, ale k tomuto vozíku jsem našla iinfo ve znění: "procházkový KIT (čtyřkolka)." Což mi nepřijde úplně jako do terénu nebo třeba na běhání. Ta kolečka jsou relativně malá a je otázka, zda jdou aspoň dobře zaaretovat, aby držely i jen rovně a neotáčely se (nevím zda jsou otočná?). Asi bych hledala něco s větším předním kolem, a to i přesto, že jinak trojkolové kočárky nemám ráda, a vždy jsem upřednostňovala 4 velká pevná kola.

somalicats
9. črc 2024

@konidana Proto píšu výš svoji zkušenost 😉, jeden mám zaparkovaný v garáži. Kolečka jsou otočná a dají se zaaretovat v případě nutnosti, vozík je lehký a velmi snadno manipulovatelný (a to já mám dvojvozík na 2 děti). I náročnější terén zvládl v pohodě (včetně kořenatých a vymletých lesních cest).

srnii
autor
9. črc 2024

@somalicats díky za reakci, mám jedno dítě ale zaujal mě dvojvozík kvůli prostoru a že když jdeme na delší výlet, můžeme dovnitř hodit i batoh nebo svést i dítě kamarádů. Jen jsem se bála kvůli těm kolům, do teď jsme měli kočár se čtyřmi velkými koly a dal i právě les mimo cestu. Takže jsem ráda za zkušenost, že i tento to zvládne. Díky 🙂

somalicats
9. črc 2024

@srnii Za málo. Nevím, jak vypadají ty aktuální modely, já ten náš kupovala nový v roce 2021. Ten má vzadu i velikou kapsu, takže i do ní se dá dát kupa věcí, co chceš mít při ruce (standardně tam vozím pláštěnku, případně jsem tam dávala náhradní oblečení všech, pokud jsme trajdali po horách - jezdím se čtyřmi kousky, přičemž dvě jsou starší, takže ty už chodí celou dobu po svých). Jezdila jsem s ním po výletech i v době, kdy byl muž v nemocnici, uvezu a poskládám ho sama. Je fakt lehoučkej, dokonce lehčí, než jednomístný kočár, a přitom stabilní. Využívám i nyní, teď už teda většinou jen jako vozík za kolo, protože holkám už jsou 3 a 4 a zvládají víc. Ale na dovolené ho stále vozím, právě proto, že se v něm i vyspí.

somalicats
9. črc 2024

@srnii Tohle je z loňska, to byly holkám 2 a 3 roky. Vešly se v pohodě.

srnii
autor
19. črc 2024

@somalicats tak už ho mám doma a zatím jsem spokojená, díky moc za recenzi 🙃