Co doporučíte na zvedání pro dítě?

alex97
21. čer 2022

Dobrý den. Co mi doporučíte na zvedání pro malou snaží si stoupnout přes šermíře,ale bohužel máme vysoký nábytek tak nemá se za co opřít ..Děkuji choditko do ktereho si dítě sedá nechci... Malá bude mít 9m 🙂

elesse
21. čer 2022

Nic? Ma si stoupnout sama, ne oprena. Nektere deti si stoupaji o zidli, gauc nebo konferencni stolek

tasimia
21. čer 2022

@alex97 co aktivní chodítko?
U nas i jednu dobu bodovaly krabice, taková dráha, malá kolem nich chodila a zvedala se.
Celkem hezky chodila i okolo ohrádky.

areh
21. čer 2022

@alex97 oba kluci se mi poprvé postavili v postýlce o šprusle. Pak klidně o hladkou stěnu

michaela666
21. čer 2022

@alex97 To, že se něčeho chytí a vytáhne se na nožky je zbytečná komplikace, kterou potom budeš přeučovat. Zvládne si sama stoupnout s přidržením o cokoli, jen na to musí přijít.
Mě se malá začala přitahovat do stoje u nábytku a pak neuměla dolů. Takže se pustila a spadla pokaždé na hlavu. Klidně to dělala celý den, protože měla radost jak jí to jde. Zato já nemohla nic, jen sedět u ní aby si něco neudělala. Cca 14 dní trvalo než jsem ji naučila vstávat přes šermíře a pak zase dolů.

jjasmina
21. čer 2022

@alex97 nic, přijde si na to sama

alex97
autor
21. čer 2022

@elesse Bohužel u nás není o co ..Proto se ptám..Malá si stoupla ale spadla a brečela takže bych ji chtěla dát oporu...

alex97
autor
21. čer 2022

@areh Postýlku máme jen v Ložnici v 1 patře..A v 2 máme jen cestovní..Tam není jak .. 😞 Máme vysoký stůl i nábytek tak to nemá šanci to zkusit..Korda o gauč.. 😞

vikinkav
21. čer 2022

Pokud chces neco poridit, tak nasi koupili kdyz se syn zacal zvedat v Ikee takovy ten taburet, pufik, muze se zvedat, opirat se o nej, valet se na nem a pozdeji i sedet (pokud to pufik prezije) - vypada to hezky a je to i prakticke, na rozdil od nejakych choditek ci jinych specialit 😉 Jinak zvednout se muze i o normalni zidli. Nebo takovy ten detsky schudek, stejne se vam hodi pak k umyvadlu.

petulkadodo
21. čer 2022

@alex97 Pejskův stoleček nebo jiný podobný interaktivní stolek.

areh
21. čer 2022

@alex97 měla jsem jen postýlku v ložnici jinak žádnou a zvládli to oba tam 🙈 však ona si něco najde

tasimia
21. čer 2022

@alex97 hele pokud to neřešis jako já, tak fakt je super to aktivní chodítko jak jsem ti psala..normální teda jako nee..
U nás to naštěstí vývoj nezpomalilo, Šikovně se naučila ze stoje si hezky sednout a v půlce jedenáctého měsíce začala chodit. Na hlavu nebo tak, nám nespadla ani jednou - to spíše z postele.
A nebo za sebou táhla interaktivní stoleček - sranda pohledet, stoleček větší jak ona 😂👌.
Záleží jak to vnímaš.
A židle jsou též fajn :D. Ty snad v kuchyni máte.

alex97
autor
22. čer 2022

@tasimia Zkusím děkuji

sirinfirst
22. čer 2022

Nic, až na to bude mít, stoupne si i bez pomůcek, rozhodně bych se to v 9 měsících nesnažila urychlovat.. Snad máte doma židle, gauč a tak, ne?

konidana
22. čer 2022

@alex97 jak neni o co? Vsak az to zvladne tak ji staci normalne zed. Do te doby si stoupat nemusi..

Zive si pamatuju jak si nas kluk stoupl poprve v prostoru. Venku uprostred deky. Bylo mu asi 8m. Do te doby pouze lezl po 4. Ani nesedel. To az pak.

konidana
22. čer 2022

@alex97 a to ze dite pada, kdyz se uci si stoupat je uplne normalni. Bez padani se to nenauci...

alex97
autor
26. čer 2022

@sirinfirst jasny že máme..🤦‍♀️🤦‍♀️ Ale trochu větší než kam dosáhne...