Chůvička s velkým dosahem. Máte někdo?

betelgeuzz
18. zář 2020

Máte prosím doporučení na chůvičku, která má velký dosah? Jde o rodinný dům ve svahu, jeden pokoj je výš, ten druhý tak 6 - 8 m dál, ale o patro níž.
Jde o starého člověka, tak mi nepište, ať si dám postýlku do ložnice 🙂

tynka9
18. zář 2020

Nevím, jestli by to bylo pro vás řešení, ale nám se na větší vzdálenosti osvědčila aplikace na telefonu, potřeba je jen wifi/LTE. Dosáhne to pak bez omezení.

jancabr
18. zář 2020

Máme Neonate. Jsme s těmito chůvičkami maximálně spokojeni. Dosah je udáván až 800 m na čistou vzdákenost. Samozřejmě ale každá překážka a zeď trochu uberou. Úplně nejvíc super je ukazatel teploty, výdrž baterie a čistý zvuk přenosu. Je to jako vysílačka a ne všechny ty ostatní chůvičky. Používáme jí večer, když jde malá spát a my ještě vedle koukáme na televizi. A někdy přes den, když spí venku v kočárku. To je celkem cca 5-8 hodin denně. Nabíjím průměrně jednou za měsíc.
Co se týká zvuku a hlasitosti, nemám co vytknout. U nás vše funguje. Každá jednotka má možnost ovládání citlivosti (dítě) a hlasitosti (rodič).

betelgeuzz
autor
18. zář 2020

@jancabr děkuji, zkusím se podívat
@tynka9 díky, ale to by bohužel nešlo. Je to dům na vesnici, kde pořádně není signál a hlídají 70tníci a s chytrými mobily se nekamarádí.

meronym
18. zář 2020

@betelgeuzz Nam se osvedcila obyc chuvicka od Aventu. Dosah ma opravdu skvely, napr. u tchanovcu v dome pres dve patra, v hotelu jsme mohli i do kavarny na druhe strane budovy ;) Naproti tomu kamaradum jejich videochuvicka s kupou nesmyslnych funkci koncila na chodbe v mezipatre... https://www.philips.cz/c-p/SCD503_26/avent-audi...

eva267
18. zář 2020

Jednoznačně Alecto PMR DBX-92. Dosah 3km.

marti89
18. zář 2020

@eva267 Souhlasím, mám ji a je výborná, není rušená ani ve městě, funguje až na zahradu, do sklepa..

eva267
18. zář 2020

@marti89 já jsem s ní šla na zkoušku do obchodu cca 1 km od domu, mezi zástavbou a signál neztratila.

blondynka400
18. zář 2020

@betelgeuzz suhlas s @meronym . Za mne jednoznačně Avent. S tím co popisuješ by si měla jednoznačně poradit, lehká obsluha pro starší lidi....

blondynka400
18. zář 2020

@eva267 3 km? Na netu píšou 30m......

eva267
19. zář 2020

@blondynka400 tak údaj 30m bude u jakékoli chůvičky už z principu jasná chyba, ne? Mám porovnání s Avent SCD505, která ztrácela signál, když jsem vyšla pár metrů na zahradu s Alecto to nehrozí.

blondynka400
19. zář 2020

@eva267 nevím, proč by to měla být jasná chyba 😄. Některé chůvičky mívali podobný dosah,max na malý byt. Já zase nevěřím, že by nějaká chůvička měla dosah 3 km, to jedině vysílačka. Proto jsem se koukala na net,jinak by mi to bylo jedno .-)

eva267
19. zář 2020

@blondynka400
Nechci se hádat. Funguje to na technologii PMR, což je v podstatě vysílačka. Hledala jsem chůvičky s velkým dosahem, protože Avent naším potřebám nestačil, našla tuhle a funguje podle mých představ. Snažím se jen dobře poradit.

marti89
20. zář 2020

@blondynka400 Ano, má opravdu dosah 3 km, protože to je chůvička vysílačka. Nejdál jsem ji měla na zkoušku přes půl města, tj. asi 2 km a signál i přenos v pohodě.

marti89
20. zář 2020

Kdo chce opravdu něco na delší vzdálenost a stačí mu zvuk (video ne), rozhodně doporučuju. My máme ještě tu starší verzi, teď je už asi 92.