Boty z Decathlonu. Jaké zkušenosti máte s boty pro nejmenší?

lenulen
2. únor 2022

Ahoj, muzu se zeptat jake mate zkusenosti s botkama pro nejmensi z Decathlonu?

andelka
2. únor 2022

S jakými konkrétně? My jsme kupovali takové ty boty do vody, mají ohebnou podrážku a dobrý tvar špičky. Ostatní boty mi přijdou moc tvrdé a špatně tvarované.

darenn
2. únor 2022

Často jsou hodně úzké, záleží jaká je noha..

merope
2. únor 2022

Jak píše @darenn - měli jsme, ale měl je na noze snad jednou, jestli vůbec - úzké. Ale můj drobek má extrémně širokou nohu.

lenulen
autor
2. únor 2022

Myslela jsem tyhle

mamikry
2. únor 2022

@lenulen Meli jsme, jen v modre barve, za me byly super. Prostorne ve spicce, ohebne, lehke.

martinau5
2. únor 2022

S dovolením se 📌. Minulý týden jsem se na ně dívala a docela mě zaujaly

rebe
2. únor 2022

Pokud má tvoje dítě nejdelší prostředníček a palec s ukazováčkem výrazně kratší, budou tyhle botky fajn. Na nohu běžného tvaru jsou naprosto nevhodné - buď budou mačkat palec k ostatním prstům, tím jej deformovat a tlačit, čímž se i změní celý vzorec chůze, protože palec nebude moci při chůzi pracovat, Nebo budeš muset koupit velký nadměrek, takže špička nad prostředníčkem bude nohu přečuhovat o několik centimetrů.
Zkus z takové boty vyjmout vnitřní vložku a postavit na ni nohu dítěte, případně si botku obkresli na papír a na ni obkresli nohu dítěte - a pak se zamysli, jestli má opravdu každý prst rezervu cca 7 mm dopředu i do stran, aby se mohl zdravě pohybovat.

mamikry
2. únor 2022

@rebe Proc myslite? Podle fotky s ukazkou nadmerku jsou dle meho dostatecne siroke v prstikach. Uzsi jsou az nad nim. I z pohledu shora se mi zdaji siroke dost, pokud teda nema ditko extremne sirokou nohu.

andelka
2. únor 2022

@mamikry je to klasická nevhodná kulatá bota. Nejde o šířku nohy,ale o tvar špičky, o tvar prstů. Nadmerek by měl být vhodný jak nad palcem,tak nad ostatními prsty. U takových špiček je nadmerek největší nad prostředními prsty. Jako záložní, na chvilku,možná jo,ale dají se sehnat lepší.

@lenulen jak píše rebe, na většinu dětských prstů se nehodí, takový tvar nohy obvykle nemají. Taky jsem se na ně dívala,i na jiné ve větším čísle ( syn má teď vel 26) a nekoupila jsem je. Jedině ty cvičky/ boty do vody.

michaela666
2. únor 2022

S dovolením se zeptám, ať nezakládám podobnou diskuzi.

@andelka @rebe Holky budu na jaro potřebovat nějaké první botičky pro malou a zatím tápu jaké vybrat s ohledem na drobnou nožku ( teď 11 cm délka chodidla). Poradíte prosím nějaké měkké, vhodné na chůzi ve městě? Nevím jestli stačí capáčky, když bude ještě chladno a mokro. Za odkaz nebo konkrétní značku budu ráda. 🙂

rebe
2. únor 2022

@mamikry Obrázek vydá za tisíc slov: modře jsem obkreslila z monitoru tvar špičky této boty, růžově obkreslila dceřinu nohu a naznačila vhodný tvar špičky.

rebe
2. únor 2022

@michaela666 Capáčky jsou na první kroky jednoznačně nejlepší. Dítě nikdy nechodí jen po absolutně rovném chodníku,běhá po trávě, po písku, chodníky jsou po zimě samý kamínek, barefoot podrážek se nemusíš bát. Kožené se dají naimpregnovat a vlhkost vydrží. S botami je to potom složitější, musíš řešit nejen délku chodidla, ale i jeho šířku a tvar. To je nejlepší poradit se v obchodech specializovaných na barefoot, třeba littleshoes.cz, naboso.cz nebo vpavucine.cz

michaela666
2. únor 2022

@rebe Děkuji, podívám se.

rebe
2. únor 2022

@mamikry Pro ještě větší zřetelnost jsem dokreslila nadměrky. Palec nemá vůbec žádný prostor. Přes palec je špička i úzká, to by se dalo zlepšit větším nadměrkem, ale nad středem nohy je absurdně velký už teď...

felixfelicis
2. únor 2022

@michaela666 Doporucim facebookovou skupinu Barefoot nejen pro deti - CR/SR. S razenim se v obchode mam spatnou zkusenost, nikdy nemaji neomezeny sortiment a logicky se snazi prodat, co maji. I kdyz zrovna ty Little Shoes mam hodne rada. Vylozene capacky se mi spatne udrzovaly, kdyz jsme byli treba ve vlhku na piskovisti...Takze jsem pak skoro hned davala boty, i kdyz bf ultras by me za to sepsuly 🙂 U deti, ktere zacaly chodit v lete, to bylo neco jineho...Kazdopadne jinak je bf koncept pro deti to nej.

andyna85
2. únor 2022

@lenulen Dcerka je nosila a byly super. Široké, lehké a ohebné. Škoda, že je nedělají i ve větších velikostech.

michaela666
2. únor 2022

@felixfelicis Děkuju 😉

lenulen
autor
2. únor 2022

Dekuji moc za nazor a rady