Prosím o doporučení batohu na výlety - s jakým konkrétním batohem jste spokojeni? Hledám lehký batoh vel. 15-20 litrů pro kluka vysokého 135 cm... raději bez bederního pásu a pevnější záda. Děkuji.moc za tipy, už jsem bezradná...
@ester_ka
Neda se doporucit,je treba batoh vyzkouset
@ester_ka Chce to víc informací - výlety jednodenní? Co vše v něm bude nosit? Jinak souhlas s ostatními, chce to batoh vyzkoušet, aby sedl, a pokud bude nosit těžší věci, tak bederní pás doporučuju všema deseti, batoh ho nebude tolik tížit.
Bez bederního pásu je vyběr celkově široký. S bederním pásem je to už horší. Ale přijde mi ten bederák docela důležitý, když jedou na kole nebo někde běhají. Starší dcera měla Osprey JET 12 myslím, že už je jen doprodej a asi se do něj i vejde víc než do ostatních batohů kolem 12 l. Ten batoh už je celkem dost orvanej a stejně ho mladší dcera nosí raději než ergobag s jednorožcem.
Že je třeba batoh vyzkoušet, pochopitelně vím. Čekala jsem od dotazu odpovědi typu Máme ten a ten batoh a až na tuto chybu je v pohodě... prostě pár modelů a my je půjdeme vyzkoušet... popravdě na netu vidím spíš dospělé nebo školkové velikosti batohů, ale na tento věk nic moc....🙏
Myslím, že někdy se i dělá, že bederak jde odebrat.
@ester_ka Proto jsem se ptala, co s tím batohem plánujete dělat. Pokud jde o krátké přesuny a časté sundávání, tak my máme tento:
https://www.decathlon.cz/p/detsky-turisticky-ba...
Je lehký, skladný a vejde se do něj celkem dost. Mladší dcera ho nosí na kroužky.
@somalicats děkuji 🥰 tento batoh jsem viděla.. jen nevím,zda pro kluka není motiv lišky infantilní 🤷🏻♀️
U nás spokojenost a tímto https://www.decathlon.cz/p/turisticky-batoh-nh-...
@ester_ka Pokud půjdete do Decathlonu, mrkni tam i na Quechua bágly. Pokud je vyšší, mohl by mu sednout i některý z těch menších turistických batohů, ty jsou bez bederních pásů.
Smím vědět proč nechcete bederní pás? Za mě je to perfektní vynález a už bez něj nenosím ani "městský batoh". (přidá další bod připevnění, rozloží na něj váhu... a když je fakt krize, dá se na něj pohodlně připnout brašnička místo ledvinky).
Jinak já ráda sérii Boll - mám poměrně drobnné kluky a přijde mi, že jsou tyhle batohy šité relativně "úzké" právě pro drobnější postavy.