Dobry den, mate zkusenost s temato zimnima botama? Doma jsem jeste vydělala vložku a zkousela dat malému na ni nozku a zda se mi ta vložka tak akorat. Nevim, jestli jsem nemela koupit sirsi. Ale tyhle byly v obchode asi jedine, ktere sly dobre zapnout. Myslite, ze šířka takto akorat staci nebo by mely byt sirsi?
Diky
Vlozka ale.neni stejna, jako prostor v bote.. nikdy..
@hela128934 tak záleží jaké má dítě rozměry nohou. Dále nepoměřovat dle vložky z boty, ale dle skutečných rozměrů vnitřku boty. Doporučuje se 4 mm na šířku a max 1,2 cm na délku (u prvochodců menší nadměrky 0,6 - 0,8 cm a taky dle dítěte co uchodí). Ale u zimních volím max do 1 cm. Aby si dítě nemuselo vytápět moc velký prostor před prsty. Takže otázka: jaké rozměry má dítě a jakou jsi koupila velikost bot?
@kvmatonka to o te vlozce jsem nevedela a nechala jsem si poradit v obchode. Tak snad tomu dobre rozumi
@hela128934 to ze tomu rozumí, na to bych nespolehala 🙈
@veroniquecz chodi tam hodne známých pro barefoot pro deti. Pan změřil nozicku, prohlédl ji, rikal, ze je sirsi a ze Krči prsty a bude potrebovat sirsi, aby se mu tam dobre vesla nozka. Působilo to na me tak, ze vi co dela. Byla jsem i v obchode, kde neresili, jak je noha široká nebo jak vypada nart. Tak snad to bude v pohode. A pokud šířka boty neodpovida jen vnitrni vlozce, tak to bude ok.
Já od značky jonap kupovala synovi boty sandály, celoroční i zimní. Syn má širokou nohu a tyto mu krásně seděli.