Barefoot boty Jonap B5 SV. Máte s nimi zkušenost?

hela128934
8. lis 2022

Dobry den, mate zkusenost s temato zimnima botama? Doma jsem jeste vydělala vložku a zkousela dat malému na ni nozku a zda se mi ta vložka tak akorat. Nevim, jestli jsem nemela koupit sirsi. Ale tyhle byly v obchode asi jedine, ktere sly dobre zapnout. Myslite, ze šířka takto akorat staci nebo by mely byt sirsi?
Diky

guliii
8. lis 2022

Já od značky jonap kupovala synovi boty sandály, celoroční i zimní. Syn má širokou nohu a tyto mu krásně seděli.

l_
8. lis 2022

Vlozka ale.neni stejna, jako prostor v bote.. nikdy..

kvmatonka
8. lis 2022

@hela128934 tak záleží jaké má dítě rozměry nohou. Dále nepoměřovat dle vložky z boty, ale dle skutečných rozměrů vnitřku boty. Doporučuje se 4 mm na šířku a max 1,2 cm na délku (u prvochodců menší nadměrky 0,6 - 0,8 cm a taky dle dítěte co uchodí). Ale u zimních volím max do 1 cm. Aby si dítě nemuselo vytápět moc velký prostor před prsty. Takže otázka: jaké rozměry má dítě a jakou jsi koupila velikost bot?

hela128934
autor
8. lis 2022

@kvmatonka to o te vlozce jsem nevedela a nechala jsem si poradit v obchode. Tak snad tomu dobre rozumi

veroniquecz
8. lis 2022

@hela128934 to ze tomu rozumí, na to bych nespolehala 🙈

hela128934
autor
8. lis 2022

@veroniquecz chodi tam hodne známých pro barefoot pro deti. Pan změřil nozicku, prohlédl ji, rikal, ze je sirsi a ze Krči prsty a bude potrebovat sirsi, aby se mu tam dobre vesla nozka. Působilo to na me tak, ze vi co dela. Byla jsem i v obchode, kde neresili, jak je noha široká nebo jak vypada nart. Tak snad to bude v pohode. A pokud šířka boty neodpovida jen vnitrni vlozce, tak to bude ok.