Zvíře pro alergika. Poradíte?

keksik002
29. zář 2020

Donedávna jsme měli kočku, psa mají naši a teď i králíka.. Miluju zvířata, já bych zas chtěla kočku.. Jenže, moje alergie. Když jsem delší dobu u našich tak začnu kýchat, slzí mi oči, lechtá v nose.. Vůbec nevím. Zvířátko bychom chtěli, do bytu psa nemůžem a nic jako papouška atd :D spíš něco na pomazlení.. Poradíte zvířátko pro alergika? Do bytu, k dítěti

jjasmina
Autor odpověď smazal
Zobraz
bamak
29. zář 2020

@keksik002 zvíře pro alergika neexistuje. I rybičky můžou časem dělat problém (krmivo). Takže buď miluješ zvířata, nějaké si pořídiíš, budeš mít větší nebo menší potíže, ale smíříš se s tím a uvědomíš si, že rýmou to nekončí a můžeš dostat astma...... Nebo ti je přednejsi zdraví a zvíře si pořizovat nebudeš.

gracinka7
29. zář 2020

Jsou psí plemena, která nelínají a nebo si můžeš pořídit naháček (kočka, pes, morče)

keksik002
autor
29. zář 2020

@gracinka7 perfektni dekuji 🙂 nahacek by se mi líbil, obzvlášť kocicka ;)

keksik002
autor
29. zář 2020

@bamak tak, slysela jsem o ruznych kockach atd.. Proto se ptam na zkusennosti. Jsem alergicka na zvířecí chlupy.

rejalin
29. zář 2020

Kromě těch naháčů, tak mě ještě napadá činčila a nebo jorkšír, ti mají srst, ale jsou vhodní pro alergiky.. a s obojím se poňuchňáš 🙂

pipi_puncocha
29. zář 2020

My máme dva nahé kocoury (Donský sphynx, ještě existuje kanadský sphynx). Doporučuju kdyžtak návštěvu, i opakovaně, v chovatelské stanici, nechat se olízat atd., alergie často je na látku obsaženou ve slinách, u chlupatých zvířat o to horší, že sliny zůstanou v srsti, jak se olizují. Manžel je alergik, dodržujeme určité zásady, nejdůležitější asi to, že kocouři nemají přístup do ložnice a dá se to zvládnout. Syn je naprosto miluje.

keksik002
autor
29. zář 2020

@pipi_puncocha dekuji, kouknu po nejake v blizkem okoli a vyzkousim 🙂

lacehea
29. zář 2020

pudl, ma vlnu

klokanka31
29. zář 2020

@keksik002 Já mám alergii na kočky, tam mě stačí ji pohladit a už nemůžu dýchat, podle testů údajně i na psa. Ale je zajímavé, že máme labradora, ještě do porodu spával se mnou v posteli, a nic mi to nedělalo... Tak zkusit, jestli by pes byl fakt problém...

lendot
29. zář 2020

Při soužití s kočkou existuje šance, že si na ni vaše tělo postupně navykne, ale záleží jak moc silná ta alergie je. Nicméně můžete pak stále alergicky reagovat na jakékoliv ostatní kočky se kterými nebude sžitá. Sliny jsou většinou ten problém, je možné kočku pak například častěji obtírat navlhčeným mikrohadříkem. Já mám doma 3 chlupaté kočky, ale jestli se Vám líbí naháči, tak je to super volba. Zkuste kontaktovat chovatele, jak píše pipi, a s ním vše můžete probrat do detailů. Chovatele vybírejte pečlivě (ne jen podle toho kdo je nejblíž bydlišti).

keksik002
autor
29. zář 2020

@klokanka31 pes je horsi.. Na naseho kocoura jsem byla zvykla tak mi uz tolik nevadil, do doby nez se zacal toulat.. Králík mi treba vadi uz jen tim ze tam je, ani nemusim hladit.

@lendot dekuji, zkusim nejakeho najit.. Tim ze nemam auto, musim se trochu prizpusobit i dálce 🙂

keksik002
autor
29. zář 2020

@lacehea pisu ze psa do bytu nesmime ;) ale dekuji

beyun
29. zář 2020

Ono spíše zjistit, zda je alergie na srst. Protože problém může být i jinde ☹ Naháčci nejsou 100% pro alergiky bohužel.

keksik002
autor
29. zář 2020

@beyun ano mam alergii na srst, kocici, psi, kralici, morce

sigyn
29. zář 2020

Co zkusit ještěry? Agama, felzuma, chameleon... když se odmalička zvykají na kontakt, tak i ještěři dokážou být mazlové 🙂 Neznám tedy nikoho, kdo by byl alergický na ještěry.

keksik002
autor
29. zář 2020

@sigyn vidite to me nenapadlo.. 🙂 kouknu na neco takoveho, spis aby to nezilo vyhradne v noci

sigyn
29. zář 2020

@keksik002 Pokud to nebude zrovna gekon, tak většina ještěrů funguje na solární pohon. 😉 Hlavní nevýhodou je, že se musí krmit hmyzem.

keksik002
autor
29. zář 2020

@sigyn to by nevadilo 🙂

bamak
30. zář 2020

@keksik002 vzhledem k tomu, že alergie není na chlup jako takový, ale na moč a odlpupanou kůži, tak opravdu "zvíře vhodné pro alergika" neexistuje i když to někteří chovatele tvrdí.

alexandra1625
30. zář 2020

Ježko🦔. Síce sa s ním treba mazliť opatrne ale dá😉

lacehea
30. zář 2020

Jezka jsem dneska chytila.......
Jeste mne napadlo, ja mam dve dcery.
Obe byly alergicke na kdeco, mladsi dcerka mela dokonce astma.
Testovali je dokonce i na konsky chlupy.
Navic musim podotknout, ze jsme meli fantastickou alergolozku. Opravdu.
Vsechny zviratka nam zakazala. I psa.
Psa jsme si samozrejme poridili.

A pokazde kdyz ty holky testovala na vsechno mozne a ony vsechno mozne mely.
Ta mladsi mela i potravinove alergie, tak psi srst jim nikdy nevysla.
Kocka, kun, morce, krecek ja nevim co vsechno meli. Ale psa nikdy.
Tak ja si myslim, ze oni tu alergii z lasky k tomu chlupatemu klubicku prekonali.
A nemeli ji.
Nikdy jsme se nepriznali alergolozce, ze psa mame.