Potřebuji poradit ohledně bydlení. Bydlíme s rodiči na rodinném domě, ale moc soukromí tady nemáme. Navíc tady máme na střeše internetovou stanici, která mi velmi vadí, věřím totiž na elektrosmog a snažím se to eliminovat, ale bohužel tady s nikým ani nehnu. Jenže na výběr moc nemáme, můžeme jít do bytu se zahradou, který je ale umístěný u rušné silnice, takže tam bych zase řešila prašnost a možná by to dětem vadilo. Sice si hledáme bydlení jinde, nějaký domeček, ale zatím finančně to moc nejde. Zůstaly byste tady nebo šly do toho bytu u silnice? Jsou tam sice trojitá skla, tak hlučnost asi nebude velká, ale i tak zřejmě prašnost bude velká. Navíc v létě asi moc větrat nepůjde. Bydlela jsem tam nějaký čas bez těch nových oken a bylo to hodně znát hlavně, jak lidi jezdili ráno do práce a z práce. Děkuji za rady.
Asi ano, máte pravdu. Tak tlačí nás vztahy v rodině a navíc očekáváme další dítě, takže to bude mnohem napjatější, ale zase když už jsme to vydrželi tak dlouho, tak ještě rok počkat by šlo.
Zůstala bych do doby, než bych našla něco opravdu odpovídajícího, co bych chtěla. Představ si stěhovat se bytu, a za půl roku najít něco, co by ti vyhovovalo mnohem víc. co teď? další stěhování?
Nemyslím si, že je dobrý nápad uvrtat se do první možnosti, o které si nejsi vůbec jistá.
Navíc děti ocení zahradu a volný pohyb..
Prostě bych to zkousla a počkala.
- Řešila jsem to samé loni s manželem. Byli jsme v nájmu v bytě a chceme stavět.
Rozhodli jsme se vrátit k jeho mamince do rodinného domku a to podotýkám, že kvůli tchýni jsme se stěhovali pryč.. 🙂 Ano, domek jsme ještě nezačali, půl roku jsme řešili povolení na bourání aktuální stavby a zatím máme jen plány, jak by jsme to chtěli mít. Do toho byla svatba a teď čekáme prcka.
Tak snad začnem letos na jaře. Ovšem podotýkám, že vrátit se byla nejlepší volba, jak na ulevení financím, vytvoření rezervy a taky máme čas si to opravdu rozmyslet, jak to chceme vše mít.
Kdyby jsme spěchali, tak by jsme pořádně šlápli vedle.. plány jsme už asi 3x celé překopávali.. :D
Děkuji Vám za rady. S tím bydlením je opravdu někdy problém a co teprve stavěním. My chceme kupovat starší domek za cca rok, ale také se děsím toho, abychom nekoupili špatně. Na co vše je nutné myslet. Bohužel manžel se v tom moc nevyzná a dívá se hlavně na vzhled, ale že třeba je to v zátopové oblasti, je tam radon nebo jiné problémy, to už neřeší a tak to je vše na mne a samozřejmě jsem ta nejhorší, že pořád vymýšlím. Taky asi zvolíme zůstat a až bude ta možnost, tak koupit.
Co se týče toho vysílače, tak přímo pod ním jste na tom úplně nejlíp, svítí totiž jen do stran, dolů ne. Aneb pod svícnem je vždycky tma 😉
(pracuju v telekomunikacích na technické pozici, takže tohle řeším denně)
Děkuji za zprávu, jenže to si nejsem tak jistá, protože přes dům přechází hodně sítí a s větší vzdáleností jsou už třeba nepatrné. Třeba venku kolem domu je ten signál vždy na 5 čárkách u několik sítí. Doma je to samozřejmě slabší. Jak moc je to prosím nebezpečné, když máte takové znalosti. Moc děkuji.
@ghata1 já bych až tak zkrs to nevyšilovala..
@ghata1 Počet čárek na telefonu neodpovídá nijak přesně síle elektromagnetického záření, spíš odpovídá kvalitě signálu - záření může být hodně silné, ale pokud je signál zarušený interferencemi, tak bude na telefonu třeba jen čárka, a naopak - i poměrně slabý výkon může "udělat" pět čárek, pokd je signál čistý a ničím nerušený. Každopádně nejhorší je telefon u ucha nebo i na těle, ten vysílá (při hovoru nebo jiném spojení) několikanásobně silnější výkon, než všechny vysílače dohromady. Co se ale týká skutečné nebezpečnosti pro organizmus, tak netuším, to by byl dotaz spíš na lékaře, já jsem technička.
Děkuji za rady všem. Ano, plánujeme si vzít s sebou odborníka. Pokud jde o mobilní telefony, tak ty se snažím mít 5 m od sebe. Bohužel přítel tohle naprosto neřeší.
A co hledat vyhovujici moznost, byt nebo dum na lepsim miste? Pokud vas do stehovani nic extremne nestaci, dejte si trochu casu na hledani.