Dobrý den. Již léta se potýkám se ztrátou libida. Po letech užívání anti jsem se rozhodla vysadit že se to snad zlepší, ale nestalo se. Již jsem bez anti 3 roky. Je mi 32, jsem rok od porodu. Sex tak 1x do měsíce. Manžel už v tom vidí velký problém, možná to povede až k rozvodu, netuuším. Nevím co mám dělat. Mám i nemocnou štítnou žlázu, tak možná to může být i tím. Chtěla bych svůj problém vyřešit, aby mě manžel neopustil, ale nevím jak. Na sex nemám vůbec chuť, ani pomyšlení. Poradíte? Jsem ochotná brát i nějaké doplňky stravy, pokud to nebudou vyhozené peníze...
@kr3weta a co spíš nějaký kurz nebo párovou terapii? Já jsem třeba sledovala videa na youtube a koupila si kurz od Denisy Říhy Palečkové a ztrátu libida, tam řeší celkem často. Třeba vůbec není problém ve zdraví, ale v psychice. Nutit se jednou za měsíc k sexu, aby mě manžel neopustil je dost špatně a k návratu chuti na sex to rozhodně ani trochu nepomůže, právě spíš naopak. On když je člověk unavený z péče o dítě a znuděný z denní rutiny - dítě, domácnost a pak se ještě nutí se překonat a obšťastnit manžela ... Snažit by se měl i on ne jen ty, aby si k tobě našel cestu a navnadil tě zase zpátky k chuti. Dost hezky to tam vysvětluje, že žena není chlap a že k tomu je potřeba úplně jiný přístup, než si říct teď bude sex, tak jdem na to. To ženě akorát zprotivý sex ještě víc. 😊
@cherie24 Tak jsem asi chlap 😆 mně nedělá problém říct pojď jdem na to, a bez nějakých sladkých ťuťuňuňu...
@klokanka31 mě upadá libido,páč nechce ten můj.ne že by nechtěl úplně,ale zdravotně 😟 na dovolené doufal,že se to srovná,ale bohužel
Řeš s lékařem, gynekologen, případně sexuologem. Jde spíš o tebe, tvůj pocit, ne o to, aby ti kvůli tomu neutekl chlap.
@amazonkajanik A ten můj je na to zas línej. Sám přiznal, že se mu nechce. Ale když se do toho už dokope, tak se mu to líbí 🙄
Na podporu libida je pár přírodních věci 🙂 Maca, kotvičník... Asi bych nekupovala nějak předražený prášky
@klokanka31 aspoň že tak. Ten můj by chtěl,ale nemůže 😟 a to není impotentní,jen prostě chytil nějakou potvoru a ne a ne se z toho dostat...
Manžel na libido bere doplněk stravy Erefit. Zkusil kde co, ale toto je fakt bomba. Nevím zda to je jen pro pány, nebo může užívat i žena. Ale určitě doporučuji Erefit.
Holky, taky s tím mám problém. Nejhorší je, že se mi nechce a ani nepociťuji touhu. Vždy v plodném období jsem byla aktivni, ale posledních pár měsíců je to zlé. U nás i tu touhu zabíjí zaměstnání na směny, kdy se míjíme tzv. ve dveřích.
@kr3weta mela jsem nejakou dobu po porodu taky dost nízké libido. U me kojenim a take neustale se budicim ditetem, ktere jsem musela chodit uspavat ja. Hlava vubec nestihala vyjit ze stavu pohotovosti a plneni povinnosti, do nejakeho vyhledávání slasti. Manzel musel vzdy naladit... Po snizenem kojeni a prvni menstruaci se vse rapidne zlepsilo.
@brussali ja jsem bohuzel po porodu nekojila a jsem jiz 14 mesicu po porodu. bavila jsem se dnes se svou gyn a jelikoz jsem vysadila pred 3 lety anti a nepomohlo nemohla mi nijak poradit. driv jsem si na sexu zakladala a dnes vymejslim co udelat abych se mu vyhla...zkusim macu, snad pomuze.
dekuji vsem za tipy. neco jsem si pohledala na internetu a rozhodla se pro macu, tak snad to nebude dalsi krok do nikam.
@kr3weta a není to dané tím, že tě chlap začal po porodu srát, že ti nepomáhá s dítětem a že jsi začala na něj třeba jinak pohlížet? že už tě prostě nevzrušuje jako dřív? Všichni víme, že lítat kolem dítěte je dost velký záhul a člověk nemá už tolik síly pak ještě obskakovat chlapa 🙂 řekla bych, že záleží dost na tom, jak ho nyní celkově vnímáš.. a taky jak vnímáš samu sebe.. máš se nyní ráda? co třeba zkusit i nějaké sex. pomůcky a zase se do toho nějak postupně dostat? doporučuji třeba vibrační hlavici 🙂
@perexka to prave ne. naopak mi pomaha a hodne se venuje synovi. je tohle ale uz dlouhodoba zalezitost zhruba 4 let. mozna je to ve me psychicky. pribrala jsem 5 kg, ktere na me jsou dost videt a nejsem se sebou spokojena, ale nemam vuli s tim neco delat. prsa nejsou co byvala a celkove si uz neprijdu moc hezka a atraktivni. mozna se nam zivot zevsednel a ja nemam duvod svoje nedostatky menit a skryvat kdyz uz se zname krizem krazem, ale pres to vsechno mi to nejspis vadi. asi s tim budu muset neco zacit delat a srovnat si to nejdriv sama v sobe
@kr3weta co zkusit nejaky komplexnejsi pristup? Neni to treba i psychicke? Treba zkusit kraniosakralni terapii (ci jinou, popovidat si s terapeutem) nebo zajit k dobremu homeopatovi (nejen koupit nejaka homeopatika v lekarne)