Řeším dilema a hledám pohled jiných lidí. Máme jet s dětmi ze Sokola na pobytovou akci. Holčina, která měla jet s námi jako zdravotník a zásobování, mi před chvílí volala, že nemůže jet, protože její partner měl ve středu v práci úraz. Má zlomenou klíční kost a měl otřes mozku, teď je na neschopence.
Přijde mi to k nám celkem nefér, protože by nám vypadl jeden dospělý a to nám způsobilo problémy, dalšího člověka nemáme. Navíc to ví od středy a volala mi to teď.
Zkoušela jsem navrhovat, že by on mohl k rodičům, nebo jeho rodiče/sourozenci k němu, ale to odmítla. Trochu mi i přijde, že se jí nechce jet a hledá možnosti, jak se tomu vyhnout.
Oni možnost řešení mají, ale my ji nutně potřebujeme. Která strana je v právu?
Chapu,ze VAs to nazlobilo,asi to mohla dat vedete drive,ale zase na druhou stranu nevite okolnosti,takze takove domnenky bych asi nechala stranou a jak je psano vyse,vzdy by mela byt v zaloze jina varianta,takze tady bych videla chybu na obou stranach 50:50
Stát se to mému muži a kdyby byl by v takovém stavu, tak bych taky nechtěla jet. Jenže jak ho znám, tak by mě ukecával, že to zvládne...
Upřímně když něco takového plánujete, tak přece musíš počítat i s variantou, že někdo vypadne. Co kdyby kamarádka onemocněla? 🤷♀️
Jako sice bych samozřejmě dala přednost nemocnému příbuznému před zotavovací akcí, ale taky bych to řekla v tu chvíli, kdy bych věděla, že mám problém, rozhodně bych to nevolala na poslední chvíli, to už je prakticky neřešitelné a je to dost sviňárna.
Ze zprávy nevím kdy máte jet, jestli je rozhodující opravu každý den. Upřímně stát se to mému muži taky nikam nejedu a to jsem člověk pověstný tím, že jakmile něco slíbím jsem schopná jet i nemocná. Ono pokud se to stalo ve středu a byl třeba v nemocnici, tak chápu, že mohla mít úplně jiné starosti a myšlenky než řešit nějakou akci. Chápu i vás, že jste naštvaný, ale to je bohužel to jediné co můžete, tohle se prostě může stát každému.
@nat jaké domněnky? To s tou rodinou? To říkala, že by šlo, ale přijde jí hloupé přehazovat péči na někoho jiného.
@ele_nka jedeme ve středu. Nevolala hned, protože prý nevěděla, jak na tom bude a jestli to nějak nepůjde. Z nemocnice ho pustili včera a dneska volala, že to nedává a že s ním bude doma.
No kazdeopadne bych misto toho psani tady hledala nejake reseni a pokud mate takovy problem,reste jej s danym cloveke a to si myslim,je nejlepsi reseni....
@nat s ní jsem to řešila a ona řekla, že nejede. Samozřejmě jsem celé odpoledne volala, kam jsem mohla a psala jsem i rodičům, jestli by někdo nemohl.
@nat celé odpoledne = od doby co mi to kolem šesté volala. Nějak mi nedošlo, že už to není dopoledne.
Stát se to mému muži, rozhodně bych nejela. Jsem si stoprocentně jistá, že stát se to mně, nejel by on. Nechápu, že to nechápete, jakkoliv je to pro vás komplikace.
Také pořádám akce a pro tento důvod bych měla pochopení. Pro pořadatele je to vždy na prd, když něco neklapne jak má, ale to se prostě může stát.
Nemáte jako sokol nějakou skupinu na fb z vašeho kraje? Dala bych tam dotaz, zda by někdo nechtěl jako zdravotník jet.
Teď jsme dělali jednu akci a holčina mě to odřekla den předem. Taky jsem myslela, že se chce jen vymluvit a nechce se jí nakonec účastnit...no pak jsem se dozvěděla, že byla nemocná a skončila v nemocnici. Sama před sebou jsem se hodně styděla, že jsem ji úplně nevěřila...
Jestli nechces ztratit kamosku, tak bych vzala trochu zpatecku. Kdyby mel manzel otres mozku a nekdo po me chtel, abych jela nekam s cizima detma, ze jsem to slibila, tak bych si myslela, ze ten nekdo je totalni magor. Naopak kdyby me manzel, v dobe kdy byl jen pritel, rekl, at se o me postaraj rodice, ze on jede na akci se sokolama, tak by to pro me bylo na rozchod. A to i kdyby ti sokolove/skauti/kamaradi museli akci pro decka zrusit. Vzdyt i z normalni prace by ji uvolnili, aby se o clena domacnosti postarala.
Jako bylo by lepsi, kdyby ti davala vedet prubezne driv, ale holt, kdyz jsou nejblizsi v nemocnici, clovek nekdy nejedna uplne racionalne. A samozrejme, kdyz clovek nekolik mesicu chysta akci, ma s tim spoustu prace, decka se tesej... a pak se to zacne takhle sypat, je pochopitelne, kdyz ti ujedou nervy, nebo jses nastvana. Ale za me se ta vase zdravotnice fakt zachovala pochopitelne a normalne.
Nejela bych, ani náhodou.
A naopak, kdybych já měla podobný uraz a manžel by si odjel na podobnou akci, tak nevím jak bych to rozdejchala. To by byla velká podpásovka.
A pokud to otázku pokládáš ve stylu "kdo má přednost", tak u mě vždy manžel, děti a moji rodiče. Přátelé jsou až na druhém místě.
Také bych nikam nejela a kdyby mi kamarádka řekla ať se o partnera postarají jeho rodiče tak bych ji někam poslala.
@holkadonepohody Přesně tak, kdyby mi kamarádka toto řekla, přestala by být kamarádka. To je hustá rada.
Zakladatelko, jsi vdaná nebo máš přítele?
Taky bych dala přednost manželovi/přítelovi. A říct mi, někdo ať ho "šoupnu" k rodičům, poslala bych ho do patřičných mezí.
V právu je ona.
@alianan vdaná a mám i děti.
V tom případě nechápu. Nechala bys partnera a jela pryč kdyby se to týkalo tebe?
A fakt bys nechala v této situaci manžela doma a domluvila mu hlídání rodiči nebo sourozenci?
Jak bys to vnímala, kdyby to bylo naopak a ve stejné situaci odjel on?
@holkadonepohody
@alianan ano, nechala bych ho doma, vím, že máme fungující rodinu a pomohli by mu, bydlí ve stejném městě.
Stejně jako bych ho poslala pryč, pokud by něco slíbil. Nejde o dovolenou s partou kamarádů.
Taky mám fungující rodinu, ale můj muž a děti mají přednost před vším ostatním ..
Toto máme hozený jinak.
A jak pročítám, tak by asi nikdo v této situaci neodjel, tak bych nebyla na kamarádku naštvaná.
Možná ti to dala vědět až dneska z toho důvodu, že si předtím myslela, že by to její přítel zvládnul. A doma zjistili, že to nepůjde. Naprosto ji chápu. Můj manžel si loni dost blbě zlomil kotník. Měla jsem v té době naplánovanou dovolenou s kamarádkou a dětmi, dovolenou jsem samozřejmě zrušila. Kámoška by se v mé situaci zachovala stejně. Přijdeš mi celkem neempatická. To, že nemáte nikoho v záloze, není úplně její problém. Co kdyby se stalo něco jí a nejela by tak jako tak? Taky bys na ní byla naštvaná? Nebo jak bys to řešila?
Taky bych nikam nejela. Rodina je na 1.místě.
Já tě chápu. Taky jsem vedla tábory a opravdu nelze mít náhradníka zdravotníka apod. Ono určité akce bez zdravotníka prostě nelze a znamená to, že akce pro děti padá. Takže spousta zklamaných dětí a možná ještě víc rodičů, kterým padlo hlídání během prázdnin?
Zkusila bych vyjednat kompromis a zda by nejela aspoň na část programu? A sháněla, sháněla...
Je to teda prekérka no. Držím palce!
No alespoň víte s jak nezodpovědnou osobou spoiupracujete, myslím, že dospělej chlap by to týden od úrazu měl zvládnout s rodinou na telefonu. Především by se kamarádka měla také snažit za sebe hledat náhradu a třeba odjet na 1-2 dny než se někdo sežene, to není dovolená a dotýka se to dalších několika rodin, které počítají s umístěním dětí na několik dní prázdnin. Musí si být vědoma, že zrušit pobyt je docela komplikace pro spoustu lidí a proto o řešení musí usilovat především ona. Pokud by měla nějaký vážný úraz sama nebo případně její dítě byla bych tolerantnější, ale v takovémto případě bych teda byla taky dost naštvaná. Vidím, že byl se stejnou odpovědí někdo rychlejší.
@daruna, je nezodpovědná, protože nechce nechat partnera po úraze doma samotného ?
Nezlomil si malíček, ale klíční kost což sakra bolí ;)). Při zvedání rukou, těla, všeho.
I napit se, je pro člověka mega sekec - a vím, to protože mamka měla to samé. První dny jsou nejhorší. Zvedla ruku a rvala bolesti.
Takže by to měl zvládnout s rodinou na telefonu? A jak ? Tvl ženské. Co když spadne, nebo se blbě otočí ? Jasně.. ma přeci rodinu na telefonu💪🏼
Jsem pedagog a rodina je vždy na prvním místě. I když mám výčitky, proste to není moje rodina a určitě nikdo nikdy neocenitelným, když se na vlastní rodina vykaslu a dám přednost cizím dětem. Zdravotnice se zachovala správně, holt je na tobě najít jiné řešení...
Přijde mi to úplně v pořádku, že ho nenechá samotného doma... já bych v takové situaci také nikam neodjela.
Tak jste měli mít někoho v záloze, když je to tak nezbytné. Mně přijde celkem normální, dát přednost zraněnému příteli než akci. Ale zřejmě to každý má nastaveno jinak.