Znovu fit a krásné po porodu

tsasenka
12. pro 2016

Ahoj, mám 6 měsíční holčičku a po porodu mám ještě kila navíc. Rozhodla jsem se, že konečně s tím něco udělám, abych se líbila sama sobě, manželovi i dětem. Jestli jsi na tom stejně, přidej se. Společně se podpoříme a dojdeme do cíle 🙂

tsasenka
autor
12. pro 2016

Ahoj, během těhotenství jsem nabrala 22 kg. V porodnici jsem nechala 15 kg, ale ještě stále bojuji s váhou. Po porodu jsem se styděla vyjít mezi lidi. Tak doufám, že na jaře už se budu cítit mnohem líp, jak shodím zimní bundu 🙂

lucie_vavi
12. pro 2016

Ahoj kočko, ráda se přidávám 🙂 Nabrala jsem 15 kg, ted mám původní váhu ale spoustu povolené kůže a není to jen tak, dostat se do formy před porodem. Na jaře už se chci taky cítit dobře a nestydět se v přiléhavém tričku !!!!!

tsasenka
autor
12. pro 2016

@lucie_vavi Ahoj, tak to je super, že ses přidala 🙂 Dneska jsem si řekla, že po dlouhé době zkusím zase stoupnout na váhu, tak jsem to přesunula na pátek 😀 Spíš zkouším staré oblečení a mám radost, když se postupně do něčeho vlezu.
S tím přiléhavým tričkem máš pravdu, mám jich plnou skříň, ale přes kojící prsa se do nich zatím nevejdu a bojím se, že i přes břicho by byl problém.
Když Mianka večer dobře usne, tak posiluju břicho. Ale po tom porodu mi snad všechny svaly zmizely. Dřív jsem cvičívala série úplně v poho.

lucie_vavi
12. pro 2016

@tsasenka já to taky dřív dávala v pohodě a ted po 10 minutách jógy lapám po dechu, něh se lepší malinko. Ted jsem začala dávat i dopolední ovoce, takže už 2x denně nekojím ale trápí mě nalitá prsa, nechci si zvykat na odsávání // a jaké série cvičíš ? Já to břicho flákám no..

tsasenka
autor
12. pro 2016

@lucie_vavi Tak to jsi dobrá, že už máte 2 jídla nahrazené. My zatím nic, krásně jedla kaši, nakojila jsem a pak během noci to bylo 1-2x kojení. Pak jsme začali dávat mrkvičku a tu teda nechtěla. Pak onemocněla a zase byla jenom kojená. Poslední dobou se to lepší, ale pořád nesní dost, abych vynechala jedno kojení. Já už bych ani kojit nechtěla. Jen třeba ráno a večer a pak postupně omezit i to. Když mám nalitá prsa, tak vezmu odsávačku a trochu odsaju, ale jen trochu, aby se mi ulevilo.
Jinak po prvním porodu jsem si nakoupila knížky na cvičení, Pryč s břichem (mám ještě po našich 😀 ) a pak knížku Calanetika. Je to fakt super, jak ta kalanetika formuje postavu, ale mně to cvičení zabralo víc, jak hodinu. A teď, jak se mi furt budí, to prostě cvičit nejde. Tak jedu série z knížky Pryč s břichem (taky mám vyzkoušené, že do měsíce jdou vidět výsledky).

tsasenka
autor
12. pro 2016

@lucie_vavi Tak dneska se mi povedlo dát jednu celou sérii, sice jsem u toho trochu odpočívala, ale nakonec jsem to dala. Tak uvidím, chtěla bych to zvládat denně 😉

mates133
12. pro 2016

Ahoj,ráda se přidám.Malému jsou 4 měsíce.Váhu mám lepší než před tehu,ale nutně potřebuju něco udělat s břichem.Snažím se posilovat už asi 2 týdny,každý druhý den,ale občas zapomenu. Teď dělám série 3 různé cviky po 60 opakováních a dělám dvě serie.Jak vypadají tvoje série?

tsasenka
autor
12. pro 2016

Holky, jste fakt dobré, že tu váhu máte už svoji, nebo lepší.
@mates133 Já mám v první sérii 6 cviků a opakuje se 32x na každou stranu, pokud je to na šikmé břišní svalstvo.
Hodně jsem cvičila po porodu, sice jsem nic nezhubla, ale zatáhlo se mi to těhotenské břicho. Teď mi trochu splaskly prsa a vylezlo zbytek břicha 😀

tsasenka
autor
13. pro 2016

Holky, tak jsem dneska zkusila vytáhnout ze skříně 3/4 a jednu sukni, tak si říkám, že ještě takových 5 kg a už to bude docela dobré. Jen teda nevím, jak moc se může držet dieta při kojení?

lucie_vavi
13. pro 2016

@tsasenka já už bych to taky ráda pomalu odbourala a kojila jen ráno a večer, ale odpolední kaši budu dávat až tak za 14 dní, ale teda prsa bych mohla odsávat pořád :( já jsem si koupila knížku : zuzka light fit za 15 minut denně - je tam 30denní program kdy cvičím 15 minut + jídelníček, zatím to čtu, přišla mi včera a vrhnu se směle do toho 🙂 ta dieta u kojení no nevím, asi by se to nemělo přehánět nebo bereš alespon nějaké potravinové doplnky ?

tsasenka
autor
13. pro 2016

@lucie_vavi No, já zatím piju nápoj Nutrimama od Nutrilonu. Jako dietu držím, že se snažím míň jíst, ale vše, hodně pít, pak ovoce a zeleninu. Nehladovím, když kojím, hlavně se teda nepřejídám a vyhýbám se obloukem sladkému (i když před Vánocema je to teda boj 😀 ) Mianka večer sní kaši a zapije čajem a pak před spaním si dá ještě mateřinu. Odpoledne si dá trošku zeleninky, zapíjí to čajem a pak se mateřinou dojí. Jinak přes den a v noci kojím. Já myslím, že u nás bude asi trvat, než odbouráme aspoň jedno kojení.

tsasenka
autor
13. pro 2016

@lucie_vavi Tak za měsíc si porovnáme výsledky 🙂 V té mojí knížce píšou, že první výsledky po 4 týdnech a po 3 měsících už to bude skoro super. No, ono taky asi dost záleží, jak ta postava vypadá.

lucie_vavi
16. pro 2016

@tsasenka ráda porovnám, alespon mě to požene dopředu 🙂 no u nás zatím čaj moc neprochází 🙂 ta nutrimama je moc dobrá, já alespon zobu vitamíny, přijde mi, že se po tom kojení rozpadám :D

tsasenka
autor
16. pro 2016

@lucie_vavi Tak mě to kojení drží kila nahoře. Obleču víc věcí, ale stále mám těch 8 kg nahoře. Sice jsem 14 kg nechala v porodnici, ale ten zbytek ne a ne dát dolů. Normálně se mi chtělo ráno brečet, když jsem vlezla na váhu ☹

Jinak už dávám tu první sérii v plném počtu opakování. Až se budu cítit, že je to naprosto v poho, tak přejdu na vyšší level. Počítám, že koncem roku bych se k tomu mohla dopracovat.

lucie_vavi
16. pro 2016

@tsasenka tak já zase hodně šla s vahou dolů kvůli tomu žlučníku, nemůžu se pořádně najíst ☹ jediné pozitivum, že se necpu sladkým, protože mi je pak špatně ....ono to jde fakt hodně špastně vid ? především kůže na břichu , tam nevidím vůbec výsledky :( taky bych se do konce roku ráda dostala na lepší level 🙂 budu moc držet palcr !

mates133
16. pro 2016

Jj to břicho je prostě peklo,ale snad to chce jen to nevzdat 😉

tsasenka
autor
19. pro 2016

Holky, o víkendu jsem se za váma nedostala, protože jsem dodělávala s rodinkou cukroví. A pomáhal i manžel, tak už to všechno máme a už jen uklízím a těším se na Ježíška 🙂
K tomu cvičení, v noci jsem nemohla spát a přemýšlela jsem. Po prvním porodu jsem si nakoupila knížky na cvičení a cvičila jsem, ale to jsem vážila při své výšce 175 cm, 60 kg a spíš to bylo o zpevnění. Nicméně kalanetika mě hrozně bavila a ty výsledky byly fakt super. Tak jsem najela rovnou na kalanetiku, i když ty cviky jsou nároTačnější a chtěla jsem si ji nechat na později.
Tak jsem se vyfotila, přeměřím se a pak dám vědět 🙂

tsasenka
autor
27. pro 2016

Holky, jak vám jde cvičení? Za sebe můžu říct, že kalanetika je fakt zázračná. Mám odcvičených 6 lekcí, je mi volnější sukně a cítím se skvěle. V zrcadle pozoruji, že se mi začíná formovat břicho, jsem z toho fakt nadšená 🙂