Znáte metodu no poo? (Mytí vlasů bez šamponu)

dvaka
10. dub 2016

Používám k mojí naprosté spokojenosti metodu mytí vlasů bez šamponu, návod jsem nedávno (asi 4měsíce) objevila na internetu ,trošku jsem se toho po přečtení různých zkušeností bála, ale byla jsem příjemně překvapená. Jde to a u mě došlo ke zlepšení jak vlasů, tak vlasové pokožky. Protože jsem nadšená, musím se o to podělit 😉 .Já používám kašičku z hladké žitné mouky místo šamponu a po opláchnutí přeliju vodou s octem.

olga_
10. dub 2016

Přesně tak to děláme doma téměř všichni už asi rok a s maximální spokojeností. Šampón si na vlasy už nekydnu fakt nikdy. Hlavu si teď myju max jednou týdně a celkově jsou vlasy kvalitnější a rostou i na místech, kde měly tendenci řídnout nebo tam byly spíše pořád jen kratší vlasy. Jen k tomu octu - je to jablečný ocet.
Je to prostě paráda.

majkoz
10. dub 2016

No holky to je super! To musím vyzkoušet! Já jak si nekoupím super spešl šampon, tak se drbu jak psychouš.
Tak na oplátku třeba tip pro Vás- začínají kopřivy vylejzat, ty mladé jsou nejlepší, takže natrhat, nasušit, podrtit, ve velkém- do zasoby

majkoz
10. dub 2016

@majkoz kurňa, pokračuju.... ;)
Z těch kopřiv udělat s vodou kašičku a napatlat vlasy- podobné jako s hennou, zabalit, po 20 min.spláchnout. Je to fakt supr, tak jednou za týden, perfektní kůra, vlasy pevnější, lesklejší atd.

dvaka
autor
11. dub 2016

Díky za tip ,já znala jenom výluh z kopřiv ,ale kašička bude větší bomba 😀

mrskato
11. dub 2016

@dvaka
@majkoz
Ahoj holky, o této metodě slyším poprvé a docela mě to zaujalo. Dělají se mi totiž "boláky" v místech, kde začínají růst vlasy, tedy hlavně v oblasti spánků a u uší. Jinak mám obličej docela v klidu. Myslíte si, že by mi tato metoda mohla pomoci? Já už totiž nevím, co s tim, poslední dobou na to používám teatree a prd z toho.

pajula123
11. dub 2016

@mrskato @dvaka @majkoz Připojuju se k dotazu, mně se zase dělají na krku, tam, kde končí vlasy... nezabírá vcelku nic zatím. A hodně mi teď padají vlasy po porodu - to by taky pomohlo?

dvaka
autor
11. dub 2016

@pajula123 tato metoda je určitě vhodná, vlasy si na to musí zvyknout a dříve se mastí, u někoho ,ale postupně se to upraví. Mně se po porodu udělaly kouty ,myslela jsem si ,že navždy ☹ , máme to trochu v rodě ,ale zkusila jsem lněné semínko, každý den namočené přes noc ve vodě asi půl hrníčku a světe div se kouty jsou pryč ,škoda ,že jsem si to nenafotila mohla jsem dělat reklamu. Teda užívat vnitřně ,nejlépe pokousat nebo rozmixovat ,chuťově nic moc, udělá to takovej sliz ,ale jde to. 😉

mika251
11. dub 2016

Holky ja sa na no poo chystám po nástupe na materskú. momentálne si v práci nemožem dovoliť vyzerať ako strašiak do maku, než si telo zvykne.

Ako dlho u vás trvala adaptačná fáza? Ja musím vlasy umývať každý druhý deň, mastia sa mi hrozne rýchlo. Tak som zvedavá, či to u mňa bude fungovať.
Inak, darí sa vám z vlasov bez šampónu zmyť aj prach a špinu? Rekonštruujeme barák, takže nezriedka mám vlasy totálne zaprášené a tuhé ako dráty - dávam dve dávky šampónu, aby som sa toho zbavila.
Budem vďačna zá skúsenosti 🙂

dvaka
autor
11. dub 2016

@mrskato určitě může pomoct, pokud je problém v citlivosti na některé složky v šamponech ,jestli je problém jinde, tak rozhodně neuškodí, zkuste. Držím palce

dvaka
autor
11. dub 2016

@mika251 zatím jsem na takhle špinavé vlasy nepoužívala, ale masné umyje krásně, až mě to překvapilo. Zásadní je nim. tři minuty mnout a min. zase tři minuty oplachovat a nepodcenit spláchnutí vodou s octem, párkrát jsem zapomněla a není to ono. Já mám frekvenci mytí 2x do týdne, stejně tak jsem myla šamponem ,ale vlasy byly mastnější ,ne tak příjemné na dotyk jako teď.

olga_
11. dub 2016

@mika251 Já myju max. jednou týdně, někdy dokonce méně. Adaptace u mě byla okamžitá. Neměla jsem s přechodem žádné potíže, naopak bylo vše okamžitě lepší. Ale někomu se vlasy prý přechodně více mastí.
Jako alternativa je dobrý také přírodní tuhý šampón. Oproti těm klasickým neobsahuje složku, která se mj. používá na odmašťování motorů... Ale mouka je mouka.

dvaka
autor
11. dub 2016

Já teda taky s přechodem na no poo žádný problém ,okamžitě ohromná spokojenost, ale zase to nechci přechválit, nemusí to každému vyhovovat ,co jsem četla .

monasek84
11. dub 2016

@dvaka muzu se zeptat co a jak presne pouzivas? Vlasy mam hrozny a uz dyl si rikam, ze prejdu na neco prirodniho a o metode no poo jsem neslysela. Ted kdyz badam na netu, tak se trochu desim te sody, ta tvoje kasicka mi prijde lepsi. Diky za info

drakenn
11. dub 2016

Tak ja prave makam na stavbe a do toho topim..takze kazdy den smradlavy zapraseny vlasy.. tudiz myji denne a vadi mi to.. mam je jemnejsi a litavejsi.. zkusim tedy sama test jen nevim kolik te mouky a vody na tu kasicku a kolik ml jablecneho octa do vody.. za rady dekuji,,

dvaka
autor
12. dub 2016

@monasek84 sodu jsem použila jako první pokus a vlasy jsem měla tvrdé, něco jako po koupání v moři, ale možná jsem jenom špatně splachovala. Já mám dlouhé vlasy, tak dávám asi čtyři vrchovaté čajové lžičky žitné hladké mouky, zaleju vodou asi do půl hrnku, udělám kašičku jako když se zahušťuje omáčka ,potom přidám trochu teplejší vody, jen aby to nebylo tak studené to nemusí být. Vlasy polité kašičkou důkladně promnu jako šamponem , ale delší dobu, tak aby se kašička dostala všude, potom pořádně spláchnout ,vymýt tu mouku. Nakonec spláchnu asi dvěma lžicemi např.jablečného octa v půllitru teplé vody. A je to.

dvaka
autor
12. dub 2016

@drakenn jediná nevýhoda je, že vlasy nevoní jako po šamponu, já mám nějaký přípravek na snadné rozčesávání, ještě vánoční, ten voní, tak se hodí.🙂

monasek84
12. dub 2016

@dvaka dekuji, zkusim

drakenn
12. dub 2016

Jdu do toho. Dekuji!

suzina08
12. dub 2016

Tak já se tedy pochlubím se svojí zkušeností 🙂 Mám hodně citlivou pokožky hlavy, lehký atopický ekzém a z toho lupy. Dokud jsem používala normální "chemické" šampóny proti lupům a svědící pokožce z drogerie (Syoss, Shauma), tak jsem byla v pohodě. No a pak jsem se rozhodla přejít na přírodní variantu a bohužel se nejspíš budu muset vrátit k chemii. V okolí spánků se mi dělají červené fleky přesušené kůže, která se loupe a svědí. Bohužel to přibývá i na jiných místech. Vzhledem k tomu, že jsem na toto předtím netrpěla, tak se vrátím k původní metodě a bez šampónu už vůbec ne 😖 Mám ráda když mi vlasy voní čerstvě umyté 🙂

dvaka
autor
12. dub 2016

@suzina08 každá reakce dobrá, taky jsem četla že někdo se zase vrátí zpět k šamponu. Osobně nikoho kdo to používá neznám ,kromě sebe 🙂 ,takže zase se člověk něco dozví. A používala jste mouku nebo sodu nebo něco jiného?

monasek84
13. dub 2016

@dvaka prosim te, tim octem splachujes i pokozku hlavy? A pak jeste cistou vodou, nebo ten ocet je posledni?

monasek84
13. dub 2016

Dnes vecer jdu poprve na to 🙂

suzina08
13. dub 2016

@dvaka To jsem nezkoušela a upřímně se na to ani nechystám 🙂 Nejsem až takový experimentátor 🙂

olga_
13. dub 2016

@monasek84 Jako poslední je jablečný ocet ředěný s vodou cca v poměru 1:10 (ocet : voda).

monasek84
13. dub 2016

@olga_ diky moc

olga_
13. dub 2016

@monasek84 Napiš, jak se povedlo, a nepodceňuj opláchnutí vlasů od moučné kašičky. A bacha na uši - občas se tam ta mouka dostane, a když si toho člověk nevšimne, vyloupne pak kus těsta 😀.

monasek84
13. dub 2016

@olga_ tak to jsem si mela precist driv a ne az ted 🙂)))))))))) oplachnuti vlasu jsem podcenila, hlavne za usima 🙂) a taky si priste pred umyvanim sundam nausnice, mam s takovym tim spuntikem vzadu za uchem a strasne se tam ta kasicka drzi. Jinak umyvani a rozcesani dobry (rozcesani trochu horsi nez se samponem, ale zadna hruza). Zatim mam vlasy jeste mokry, tak uvidim do ceho uschnou 🙂

diamanta
19. kvě 2016

Tak js zkousela asi 4 tydny. Msm jemne zplihle nebarvene vlasy co s nima nic nejde. No, a poprve zazrak.nad celem husta vlna, houst lesklych vlasu po stranach konecne neviseky jen zplihle dolu. Nadseni, a vydrzelo tyden, vlasy se namastily. Ake pak s kazdym mytim to bylo jaksi horsi a rychleji se i mastily...tak jsem zase bafla sampon. A ihned po dosuseni opet zplih, msstne treti den, uplne naprd. Tak jsem zpet u mouky. I kdyz nejlepsi to bylo napoprve, furt je to desetkrat lepsi nez po samponu. Ocet jsem zatim nepouzila, asi to zkusim.

olga_
19. kvě 2016

@diamanta Ocet je super a zlepší to výsledky. Ty vlasy se dávají dokupy postupně, takže to chce překonat krizovou fázi (asi jako když člověk začíná cvičit 🙂). Vytvářejí si znova ochranný přirozeně mastný filtr, který ten klasický šampon nemilosrdně ničí. Já jsem ve fázi, kdy marně přemýšlím, kdy jsem si vlasy myla naposled. Vypadají a jsou dlouho úplně ok. Myju max jednou týdně, někdy asi i méně. Při klasickém šamponu jsem musela co druhý den.

dvaka
autor
21. kvě 2016

Potvrzuji ,opravdu se mnohem méně mastí a buď tak působí nebo prostě jsou hustší. Občas ocet zapomenu a dělá to hodně, nejsou tak hladké a hůř se rozčesávají. 😒 😉