Ahoj holky,
V tehu mi bylo fakt blbě z masa, stačil už zápach. Hlavně vařené hovězí a už sem letěla blinky. Teď jsem skoro 9 měsíců po porodu a maso mi vůbec nechutna. Včera jsem měla po mega dlouhý době rajskou s hovězím plátkem. Bylo to zas pro mě fakt hnus, jak mi to nechutna. (Rajská ano, ale bez masa)A vygradovalo to pak, když jsem zvracela. Ted už se fakt nepřekonam a hovězí už nikdy jist nebudu. Kuřecí a vepřové mi také připadají chutove strašný, ze po chvilce je mi také zle. Takže sníst třeba plátek masa je pro mě fakt sebezapreni.
Další co se v tehu změnilo a přetrvává odpor dal je kafe, mléko, ryby, rýže, pití vody.
Tak by mě fakt zajímalo jako jste na tom vy, co se v tehu změnilo za chutě ?
Přetrvalo to dlouhodobě i po nebo se to zas vrátilo do normy?
@ajja87 Já to prave nechápu, proč se mi to furt drží. Si říkám jestli to někdy přejde, nebo třeba kdybych někdy byla po druhé tehu, jestli to zase precvakne a budu naopak jist hlavně maso.
V těhotenství jsem nemohla maso pomalu ani cítit. Z představy kuřete mi bylo zle. Postupně se to srovnalo a maso jím dost 😁 zpočátku mi nechutnala káva, čaj, bílý jogurt..vše se vrátilo zase do normálu
Já jsem to měla opačně. Běžně maso skoro nejím a v těhotenství (zejména v prvním trimestru) jsem na něj měla chuť. Dokonce když jsem čekala dvojčata, měla jsem chuť na řízek, který jsem předtím nejedla tak 20 let. Naštěstí se to vrátilo zpátky a já jím maso opět jen velmi výjimečně a řízky vůbec.
@95newmommy2020 já tohle řeším s vajickama
Jsem 10 měsíců po porodu
A nemůžu je ani cítit( nemůžu jist vajíčka ani vařené nám tvrdo ani michana proste vůbec žádná )
Už ani nedoufam, ze bych je začala znovu jist
Já to mám obráceně. Skoro 25 let nejím jiné maso než rybu. U mě je to nějaký blok v hlavě už od dětství. Kdykoli jsem to během let zkusila do 10 minut letělo ven. Teď v těhotenství mi občas hrozně voní, když manžel vaří. Kuřecí prsa z farmářského kuřete a vepřová panenka mi přestali vadit a v menším množství si ho dám s chutí. Oddůvodňuji si to i tím, že malá to ke správnému vývoji potřebuje. Jestli mi to vydrží to nevím.😀
@95newmommy2020 Já jsem teda chutě neměla žádné, ale strašně se mi v 1. trimestru zvedal žaludek z kafe, když si ho manžel dělal. Jsem v 9. měsíci, kafe normálně piju, ale musím ho mít třeba u někoho jiného (z jiného stroje), doma si dělám ledový kafe. Prostě ne to, s čím mi tady manžel smrděl 😅. Kolegyni v práci bylo v těhotenství strašně zle z mletýho masa a říkala, že ho pak ještě několik let po porodu nemohla jíst. Teď už ho jí normálně, takže přejít to může, jen to asi fakt trvá.
V těhotenství jsem nemohla ani cítit tři potraviny (naštěstí fakt nepodstatné věci - minerálky s citronovou příchutí, lanýže a kokosové mlěko) a pořád mi nechutnají. Teď jsou to dva roky. Jsem schopná je sníst a vypít, ale jen s velkým sebezapřením.
Dekuju za odpovědi. Tak koukám ze je to dost individuální. 😄 Když tak budu vegetarián, to asi ani není na škodu v dospělém věku. Jen mám zfixovany jak je maso strašně důležité a musí se jist kvůli železu. A taky aby když nebudu jist maso já, nejedl pak maso i syn. Až bude v tom období kdy vše opakuje. Pro děti je maso asi hodně důležitý.
@95newmommy2020 Pokud si ho nahradíš jinou bílkovinou a pestrou stravou, tak ti železo chybět nemusí. Já teda doufám, že moje dítě maso bude jíst normálně. Tatínek je dost masožravec a vařím ho běžně, tak snad malá nebude po mě. Těsně kolem 5 roku jsem se sekla a už do mě maso nikdo nedostal. Až teď se to vlastně zase učím. 😀
Mně se některé chutě změnily a zůstalo mi to doteď - téměř 4 roky po druhém porodu. Nesnesu coca-colu a vepřové maso ve všech podobách. A vlastně mi to ani nevadí 🙂 Taky nemůžu nosit bižu a stříbro a to jsem pracovala pro bižu firmu, mám doma milion naušnic a nemůžu je nosit - to mě mrzí.
V tehu jsem byla vegetarianka, naštěstí se po porodu chuť vrátila
@michaela666 Manžel taky ujíždí na mase. Nechápu to, připadá mi to někdy až nechutné, potřebuje ho na oběd i večeři. Ale zas alespoň mám někoho kdo to po mě dojede. 😄 Prdola zatím ji jen prikrmy, ale ty s masem mu nevadí, tak uvidíme. Mě maso c dětství taky docela vadilo.
@terezz29 nemůžeš nosit ? Jak to? Alergie?
U mě se to změnilo pozitivně. Těhotenství mě naučilo vychutnávat si koprovku, jatra, krenovku, červenou řepu. To jsem před. Tím nejedla a v těhotenství začala a už mi to zůstalo. Takže za mě super. Ale to bylo u druhého těhotenství. U prvního jsem jen blila.
U mě dlouhodobě. V těhotenství mi začaly chutnat pálivé věci, jo vím, není to moc zdravé, omezovala jsem, co to šlo 🙂 A to mi zůstalo doteď. A dokonce i malý, když chce ochutnat z mého talíře, tak mu pálivé nevadí.
@orisek56 jo tak to taky doufám ze druhy tehu nebude blici. To první bylo a měla sem dost i sama se sebou, natož se ještě o někoho starat. :D
@elencze palive jsou dokonce zdrave. Zrychluji metabolismus.
@95newmommy2020 asi jo, do pěti minut to začne bolet, pálit a za chvilku je ucho červené a pak už v něm i tepe...takže rychle dolů.
JO! A nesmím zapomenout na zavináče! To byla pochoutka a zůstalo mi to dodnes :D
@terezz29 Oh to je mazec. 😱
@95newmommy2020 no na prd no, snesu jen zlato a to fakt nemám ráda 😀 budu muset svou sbírku prodat, ať mě to tady neprovokuje
@terezz29 jooo zavinace mnamka to mi jelo taky, a všechno s octem tlacenka a utopenci. To je ouki. Vlastně syrový maso jako tatarak a studeny věci jakošunka nebo salám to je jediný v pohodě.
@terezz29 tak to jedine bílý zlato. :D
Ne, nezměnilo se nic.
@95newmommy2020 vidíš, něco nového 🙂 jsem myslela, že to pro prcka v břiše je asi peklo
Ja nemohla pozrit skoro nic, bylo mi blbe i z vody. Treba ovoce mi chutnalo vylozene jak zkazene, dost veci mi prislo horkych.
Nastesti se to po porodu vratilo do normalu.
Pamatuju si, jak jsem v krame videla kofolu s prichuti kokos a jen ta predstava toho smradu me nakopavala 😝
Ted jsem tehotna znovu, uz pocituju nevolnosti a bojim se, co zase prijde
Jsem skoro 3roky po porodu a stále mám po těhotenství ten psí čich, všechno strašně moc cítím, doteď mi taky furt smrdí maso, furt jen čichám jak nějaký čokl 😄
@95newmommy2020 Než jsem otehotnela s dcerou, tak jsem milovala všechno kyselé. V těhotenství jsem to nemohla ani vidět, natož cítit. Po porodu mi to zůstalo, vůbec jsem na to nemela chuť.
Teď jsem těhotná podruhé a kupodivu mám pořád chuť na kyselé. Dneska jsem si v obchodě musela nutně koupit zavinace a utopence 😂🤣 Takže zase úplný obrat 🤣
@aaaa15 Jeee :D Tak to bude kluk. 😄😄😄
Ne nezměnilo se mi vůbec nic, při prvním jsem nemohla citit párky, to se mi navalovalo, a měla jsem furz chuť na omáčky, ale vše se vrátilo do normálu a teď u druhyho nemám chutě vůbec žádný... Ja myslím, že je to u každého různý.. Znám taky případ, kdy jako těhotné vadil pach vareneho masa a zůstal ji do dnes, ale maso normálně ji, jen ji vadí, když se vaří...