Ahoj, potřebovala bych poradit.
Mám 2 měsíce do porodu. Do té dobych bychom si s partnerem chtěli nechat změnit trvalé bydliště.
Já můžu změnu dokázat výpisem z katastru, ale jak to udělat u partnera, se kterým v novém domě sice žiji, ale není uvedený v kupní smlouvě a samozřejmě mezi sebou nemáme nájemní smlouvu?
Myslíte, že by stačilo vyplnit formulář SOUHLAS OPRÁVNĚNÉ OSOBY S PŘIHLÁŠENÍM K TRVALÉMU POBYTU?
A tady jsou další dotazy:
1) je lepší mít už změněné trvalé bydliště, až budu tento formulář předávat na úřadě spolu s partnerem?
2) je lepší mít změněné trvalé bydliště při zapisování jména miminka na matrice?
3) v případě spolumajitele domu, je lepší mít oba podpisy na formuláři o trvalém bydlišti?
Děkuju mockrát, opravdu potřebuji pomoct 🙂
Ahoj holky, já bych se přidala. Jak to pak funguje s mateřskou? Mám ji nahlášenou a podepsanou na současné bydliště, které si ale plánuji změnit. Mám to někam nahlásit? kam případně, je potřeba pak vyřídit nějaké další dokumenty?🙂
Vlastniken naseho bytu je manzel. Kdyz jsem si menila trvale bydliste, sel se mnou na urad, tam ukazal vypis z katastru a podepsal, ze souhlasi s mym prihlasenim k trvalemu bydlisti.
Takze proste jen dokazes, ze byt/dum je tvuj a podepises souhlas 🙂