Pěkný večer. Několik let přemýšlím co sama se sebou.. jsem věčně nešťastná, negativní a s pocitem přežívání. Mám pocit, že je vše špatně a že zkrátka nežiju.... chtěla bych to změnit ☹ napadla mě nějaká knížka,která by mi pomohla urovnat myšlenky v hlavě. Znáte nějakou takovou? Můžete někdo,prosím,doporučit? Děkuji
psycholožka.. měla jsem jednu přes půl roku a bylo to to nejlepší, co jsem pro sebe udělala ♥
Tip na knihu nemám, ale co si třeba najít nějaký koníček? Já chodím běhat, skvěle si u toho vyčistím hlavu.
neřekla bych, že ti pomůže kniha
přečteš si to, řekneš si i třeba , že je to zajímavý, ale je to pasivní.
chtělo by to nějakou radikálnost, začít dělat něco, co doteď neděláš, nebo naopak přestat dělat něco z toho všeho, co děláš.
ale protože tě neznám, nevím tedy co máš ráda, co děláš, co nemáš ráda, co neděláš, doporučila bych ti, abys ty sama prozkoumala svou povahu, myšlení a vydala se životu vstříc. 🙂
Chce to najít něco, co tě bude naplňovat...
Kniha určite nepomôže ale najviac pomôže psychológ alebo čas osamote kde si dáš otázky kvôli čomu si nešťastná ako to môžeš zmeniť, čo ti bráni v šťastí, čo by ti urobilo radosť, stanovíš si ciele kludne si môžeš písať denník kde si zapíšeš každý večer aký si mala deň, co ti urobilo radosť, začo si vďačná, aký cieľ si dávaš na ďalší deň (alebo kľudne každú nedeľu týždenný cieľ 1.den v mesiaci mesačný a stále to na konci obdobia zhodnotíš aké si z toho mala pocity a ako sa ti to podarilo splniť alebo ci si myslíš žeby sa to do lepšie), napíšeš si ako sa ti podarilo splniť denný cieľ a aký máš z toho pocit a toto ta bude motivovať nájsť niečo pozitívne každý deň a urobiť niečo pre seba každý deň aj keby to mala byť maličkosť.
A jinak @levandule_k má skvělé tipy na knížky 😊
Komplexní terapie u psychologa
Mně třeba knihy pomohly fakt hodně, byla jsem i na par alternativních terapiich (kineziologie, regresni terapie), psycholog mi nevyhovoval. Najdi si neco z ceho budes mit radost, ja jsem treba denne meditovala a cvicila, to bylo prvni, clovek ma pak ze sebe skvelej pocit a postupne muzes nejaky aktivity pridavat. Taky jsem si denne pred spanim psala 10. bodu za ktery jsem ten den vdecna, pomuze ti to přeorientovat mysl na pozitivni veci.😊
@budouci_maminka Čtyři dohody mám moc ráda, nikdy jsem je nečetla, ale miluji jejich divadelní představení v podání Jaroslava Duška.
@klokanka31 Díky.❤
Já už jsem tyhle typy na knížky párkrát na MK dávala, tak kdyby se zdálo někomu, že je opakuji 🙂
A nejvíc mě asi oslovilo Zrození Bohyně Válečnice od H. A. Amara. Obecně o knize, ženy samy sobě spíš tvrdým kritikem než nejlepší přítelkyní. Heather Ash Amara, spolupracovnice Dona Miguela Ruize, vás naučí věřit myšlence, že můžete být sama sobě nejlepší přítelkyní. Naučíte se oprostit se od očekávání a vidět sebe sama jako vnímavou, dokonalou ženu, kterou ve skutečnosti jste. Je načase milovat, uvolnit svou sílu a vášeň – je čas pro vnitřní revoluci. Má i druhý díl Cesta Bohyně válečnice, ten se mi líbil ještě víc.
Někdy, když máme určité životní problémy, tak se třeba máme komplikovaný vztah s matkou. Za mě super je Karyl McBride - Budu někdy vůbec dost dobrá - Rádce pro dcery narcistických matek. Narcistické matky své dcery učí, že láska není bezpodmínečná, že ji dostanou pouze tehdy, když se chovají tak, jak se od nich očekává. Jako dospělé pak tyto dcery mají problém s překonáním pocitu nedostatečnosti, zklamání, emoční prázdnoty a smutku. Utíkají se pak do nezdravých romantických vztahů, mívají sklon k perfekcionismu a neadekvátní sebekritice a potýkají se s frustrací. Často také sabotují samy sebe.
Hodné holky se dostanou do nebe, zlobivé kam chtějí - Ute Ehrhardt - Kategorie populárně naučná, osobní rozvoj, není to ezoterika
Kniha určená ženám, které se nedokážou prosadit, které jsou hodné a snaží se každému vyhovět, místo aby se naplno radovaly ze života, cítí se provinile a bojí se otevřeně říct či udělat, co chtějí. Autorka ukazuje mechanismy, které brzdí rozvoj žen, odhaluje pasti skryté ve vlastním myšlení a nabízí způsob, jak jim čelit a překonat je.
Miluj svůj Život od L. Luisy Hay.
Někdy máme za sebou náročné vlastní narození, který nás determinuje a my jsme pak zacyklení v určitých vzorcích, skvěle je to popsáno v knize Prvotní otisky od A. Janova (americký psycholog, věnoval se výzkumu v oblastí psychologie). Není ezo.
Osobní rozvoj: Barbora Englishová, Detoxikuj svůj život. (Bára je mentorka, terapeutka NLP):
Kdo už přečetl pár seberozvojových knížek, tak mu nepřinese asi úplně nic nového, převratného, ale důležité myšlenky jsou popsány jednoduše, není tam zbytečný balast. Tím, že to není mega bichle, tak ji zvládne přečíst i někdo, kdo je hodně vytížen. Protože už jsem pár knížek s touhle tématikou přečetla, tak tam nebylo pro mě žádné wau, to je ono, z čeho bych byla úplně u vytržení, ale mou mamku ta knížka hodně nadchla. V knížce je pár Bářiných osobních příběhů, které ji ovlivnily, zasáhly a rozebírá i knihu Tajemství (The Secret). Dává tam užitečnou radu o manifestaci záměrů, kromě toho, že musíme absolutně věřit svému záměru, tak musíme udělat i nějaký krok, což prý autorka The Secret neříká. Musíme vykročit, být aktivní, aby nám vesmír pomohl s naším projektem. Což je podle mě dobrý postřeh.
Kniha je dobrá pro ty, co trochu šlapou vodu a místě a chtěli by změnu, může člověka inspirovat k tomu, aby si začala zařizovat život podle svého.
V knize není nic, co bych zařadila do kategorie ezo.
Pak mám knížky, co už jsou asi hodně ezo, třeba Andělské rady pro šťastný život od Doreen Virtue.
Mně knihy na počátku pomohly hodně - již doporučovaná Miluj svůj život, Tajemství, Detoxikuj svůj život, Ženy, které běhaly s vlky, Diagnostika karmy od Lazareva.
Knihy s příběhem, u nichž jsem měla mnoho aha momentů, jsou např. Celestýnské proroctví, Cesta pokojného bojovníka, Tak trochu lesana, Deník moderní jogínky, Heřmánkové údolí, Chatrč.
Na knihy pak navázaly on-line ženské kruhy, kde jsem v rámci jemných technik začala pracovat na svých traumatech z dětství, na emocích, na partnerství. Zde vřele doporučuji Terez Kantu Mužíkovou.
Ale ženským tématům se věnuje třeba i Lucka Harnošová, Helena Mošnová, Magda Křepelková. Na obnovení jiskry v partnerství pak třeba Denisa Říha Palečková. Všechny tyto ženy lze dohledat na fcb a dělají různé kurzy...
Ctyri dohody. Tim zacit