Ahoj holky,zajímám se o duchovno a tajemno,a zajímaly by mě zkušenosti a zajímavosti ostatních.Co myslíte,že je po smrti?Reinkarnace nebo duchové?Zažily jste něco zvláštního a tajemného?
Já jsem hodně racionální, k tomuto se stavím skepticky - po mamince. Ale její zážitek byl: po velké břišní operací zá ní přišla v polospanku její maminka, která byla 20let mrtvá a lomila rukama, plakala, neříkala, že nesmí usnout. Máma neusnula, při kontrole ji zjistili, že krvácí do břicha a šla znovu na sál. To ji zachránilo život.
A prababička po mrtvici, kdy už nebyla vůbec při smyslech pořád chtěla, aby ji máma přivedla tu druhou vnučku, co vypadá po ní, tu malou - no a za nějakou dobu jsem se narodila já, nějak věděla, že máma bude mít ještě holčičku.
Tak já na reinkarnaci věřím, tohle mám srovnané už dlouho....a něco zvláštního, tajemného? Třeba to, že v naší rodině vždycky někdo zemřel, když se brzy mělo narodit v rodině miminko, táhne se to už několik generací, naposled můj tatínek zemřel jen týden před tím, než se narodil můj syn...a on je mu povahově strašně podobný, má stejný smysl pro humor, stejné zájmy apod.... a taky mě před časem překvapil můj tehdy sotva 6 letý syn, který se mě najednou z ničeho nic zeptal, jestli až umřeme, jestli se zase narodíme do té samé rodiny, jestli se zase narodí nám a znovu se setkáme....on vůbec neřešil JESTLI se vůbec znovu narodíme, ale rovnou to, kam se narodíme....a to jsme o tom s ním nikdy nemluvili.....Ale to co popisuju, vlastně pro mě tajemné věci ani nejsou, prostě to tak je 🙂
@misar91 - tak já si myslím, že minulý život máme uložený v podvědomí, sice si ho jakoby vědomě nepamatujeme, ale to by ani mozek nepobral, pokud je těch životů za sebou víc....prostě ty novější vzpomínky vytěsní ty staré....ale stane se, že občas něco "vypluje" na povrch, nějaká vzpomínka, nebo dávno zapomenutá dovednost...stává se to.....a myslím, že to jsou pak právě ty "tajemné a nevysvětlitelné" věci 😉
taky sem spíš racionálního zaměření...na reinkarnace, karmy, druhé životy apod. nevěřím, nemám na čem stavět 😀 ...věřím ale na zachování hmoty a energie, prostě si myslím, že mysl, "duše", je jakousi energií a že se může stát (nevím, jestli ve všech případech), že ta energie nezanikne současně se zánikem fyzična...jestli je to trochu srozumitelný 😀 takže na "duchy" vlastně věřím, ale jen do jisté míry... 🙂
tak tadyto téma mě vždycky fascinovalo.... je fakt že se mi pár ,,nevysvětlitelných" věcí stalo,takže určitě něco mezi nebem a zemí existuje ale těžko říct co to je...každopádně já na nějaký druhý život nevěřím a k čemu by mi to taky bylo když tenhle život bych si už nepamatovala... 🙂