Možná, že hned nenajdeme člověka, který by byl ochoten s námi snášet bolest našeho srdce - vždyť ostatním nepřipadá tak závažná jako nám samým. Někomu může pomoci, svěří-li své myšlenky i své trápení třeba deníku. Jiným, když si po tak silném náporu dopřejí trochu klidu. Další mohou uklidnit své myšlenky i srdce, když podřídí svůj denní program pevnému plánu. Samozřejmě, není to absolutní řešení, ale i duševní rány se časem zahojí. Přirozeně, nejlepší je, máme-li přátele, kterým můžeme otevřít své srdce a najít u nich pochopení.
@mikso Z tvého příspěvku mi přijde že jsi hodně smutný...😟
@treasurka no on je po bitvě každý generál. To je pak na tom si vyfiltrovat pro sebe ty příspěvky, které mají v sobě aspoň trochu něco, co mi dá a ne jen hloupé útoky. Ale je fakt že k tomu poučování a holedbáni sklouznem občas všichni to je pravda, ale pak záleží, jestli mame trochu sebereflexe. Nic už moc filosofuju, ať nespamuju diskuzi zakladateli. Držím palce, ať vidí světlo na konci tunelu.
@treasurka Náhodou- napsal to zakladatel pěkně. Jenom by neškodilo trošku více být otevřený, ale nevím, jestli na to teď má...
Já jsem taky zůstal po smrti ženy s dvouletou dcerkou sám. A když se to stalo, potřeboval jsem si srovnat myšlenky, pomoc rodiny. Dneska už o tom mluvím normálně- ale byl to docela velký nápor. A já patřím spíš mezi introverty, kteří se uzavírají. Sdílení trápení by nebylo špatné, rýpání v žádném případě zakladateli nepomůže...
Nějak mám dojem, že spousta lidí teď prožívá náročné období. Nejsem výjimkou. S čím se dost potýkám, je skutečnost, že mi odmítají naslouchat i lidé, kterým jsem roky poskytovala nejen to ucho, byla to mnohdy pomoc faktická (shánění kontaktů na lékaře, sociální pracovníky, apod), materiální, finanční a jediné co teď slyším, je: Nechápu, proč tohle řešíš? Případně mě zcela ignorují. Přiznávám, jsem dost vyčerpaná. A zklamaná. Možná i ze sebe, jak moc hloupá a naivní jsem.
njn tak když už byla 2 krát trozvedená to tě mohlo varovat... no nedá se nic dělat musíš vybojovat u soudu třeba střádavou píéči
@mikso a dite je s tebou?
@marketka_m 🙂 tady nic jiného než střídavá péče po týdnu ... vše ostatní se dá vyčíst z fotek
@mikso promin..neprojizdela jsem :(
@mikso nevzdavej jo. Bohužel si měl štěstí na člověka, pro kterého rodina to nejdůležitější není a asi i bohužel spokojenost vlastního ditete. Pokud už je 3 x rozvedená, bude u ní nějaký zásadní defekt... Ale tito lidé se většinou hledají celý život a pak jednoho dne zjistí, že tvrdě narazili a že vlastně nemají nic, ani to nejdůležitější, vnitřní štěstí a klid teré se nedá kupit ani jinak získat, ale musí se budovat.Jinak pro dítě je důležitá matka i otec, korun pokud má své dítě rad a chce pro něho to nejlepší, takže mohu li k tomu něco dodat, rozhodně bych se být tebou nevzdavala a snažila se o střídavou péči, nebo nějaký nejdelší konsenzus pro malou. Ta je ted nejdůležitější, ne rozvedená žena, která asi bude věčně pořád něco hledat. Hodně štěstí.
Co tě trápí? Jsi s dcerou sám? Taky jsem sám s dcerkou, která je o dva roky mladší, než ta tvoje...