Život jde dál ...

mikso
27. lis 2021

Možná, že hned nenajdeme člověka, který by byl ochoten s námi snášet bolest našeho srdce - vždyť ostatním nepřipadá tak závažná jako nám samým. Někomu může pomoci, svěří-li své myšlenky i své trápení třeba deníku. Jiným, když si po tak silném náporu dopřejí trochu klidu. Další mohou uklidnit své myšlenky i srdce, když podřídí svůj denní program pevnému plánu. Samozřejmě, není to absolutní řešení, ale i duševní rány se časem zahojí. Přirozeně, nejlepší je, máme-li přátele, kterým můžeme otevřít své srdce a najít u nich pochopení.

mrav
27. lis 2021

Co tě trápí? Jsi s dcerou sám? Taky jsem sám s dcerkou, která je o dva roky mladší, než ta tvoje...

klokanka31
27. lis 2021

@mikso Z tvého příspěvku mi přijde že jsi hodně smutný...😟

orisek56
27. lis 2021

@mikso a někdy třeba pomůže obyčejné sdilení trápení i s cizími, anonymními lidmi na internetu. Jen se nebát a udělat ten první krok, vždy se najde oko i ucho, které te vyslechne.

nazka
27. lis 2021

@mikso máš krásnou dceru 😍 co Te trápí?

treasurka
27. lis 2021

@orisek56 No to teda nevim…

orisek56
27. lis 2021

@treasurka tak pořád věřím, že nejsme všichni hyeny. A ono co si budeme, občas na tom jsme všichni podobně, že vnitřně voláme o pomoc, ale nikdo nejbližší nás neslyší, korun když třeba nemáme kamarády hned na blízku a máme pocit uplne samoty.

orisek56
27. lis 2021

@treasurka třeba já se průběžně machan v depresivních sragorach a naposledy jsem se taky anonymně sesypala, vypsala a hodně mi to pomohlo...

treasurka
27. lis 2021

@orisek56 Jo, kez by. Jen mi prijde, ze je tu spousta utrapeych konverzaci a vzdycky jsou tu reakce jako muzes si za to sama, proc jsi tohle a tamhleto, ti ja bych nikdy…, atd. A to fakt nepomaha.

treasurka
27. lis 2021

@orisek56 Skvely! To ti preju. Ja jsem taky mela tezky obdobi, napsala sem a dostala sodu, takze uz bych do toho nesla… Snazim se tu v konverzacich podporovat, ale vetsina odpovedi je tam od lidi, co si hoji vlastnk mindraky, mi prijde…

orisek56
27. lis 2021

@treasurka no on je po bitvě každý generál. To je pak na tom si vyfiltrovat pro sebe ty příspěvky, které mají v sobě aspoň trochu něco, co mi dá a ne jen hloupé útoky. Ale je fakt že k tomu poučování a holedbáni sklouznem občas všichni to je pravda, ale pak záleží, jestli mame trochu sebereflexe. Nic už moc filosofuju, ať nespamuju diskuzi zakladateli. Držím palce, ať vidí světlo na konci tunelu.

mrav
28. lis 2021

@treasurka Náhodou- napsal to zakladatel pěkně. Jenom by neškodilo trošku více být otevřený, ale nevím, jestli na to teď má...
Já jsem taky zůstal po smrti ženy s dvouletou dcerkou sám. A když se to stalo, potřeboval jsem si srovnat myšlenky, pomoc rodiny. Dneska už o tom mluvím normálně- ale byl to docela velký nápor. A já patřím spíš mezi introverty, kteří se uzavírají. Sdílení trápení by nebylo špatné, rýpání v žádném případě zakladateli nepomůže...

mikso
autor
28. lis 2021

@mrav Děkuji 🙂

tahejhula
28. lis 2021

Nějak mám dojem, že spousta lidí teď prožívá náročné období. Nejsem výjimkou. S čím se dost potýkám, je skutečnost, že mi odmítají naslouchat i lidé, kterým jsem roky poskytovala nejen to ucho, byla to mnohdy pomoc faktická (shánění kontaktů na lékaře, sociální pracovníky, apod), materiální, finanční a jediné co teď slyším, je: Nechápu, proč tohle řešíš? Případně mě zcela ignorují. Přiznávám, jsem dost vyčerpaná. A zklamaná. Možná i ze sebe, jak moc hloupá a naivní jsem.

mrav
28. lis 2021

@mikso Není za co. Moc tu nechodím- i přesto: Nechtěl by jsi mi napsat, co tě trápí? Třeba do SZ. Nejsem žena- a možná jsme na stejné vlně, jenom já už trošku dál..

mikso
autor
28. lis 2021

@mrav Maminka nikdy nemůže dceři tátu nahradit. I kdyby s ní jezdila na motorce, hrála si na vojáky, s panenkou či stavěla lodě. Není v životě nic cennějšího než rodina. Tu mojí rozbila... (mimochodem již třetí) ☹ smutné

nikita84
28. lis 2021

@mikso Jako že ta žena už se potřetí rozvedla a nebo s tebou se rozvedla už třetí žena?

mikso
autor
28. lis 2021

@nikita84 její třetí rozvod ☹

nikita84
28. lis 2021

njn tak když už byla 2 krát trozvedená to tě mohlo varovat... no nedá se nic dělat musíš vybojovat u soudu třeba střádavou píéči

marketka_m
28. lis 2021

@mikso a dite je s tebou?

mikso
autor
28. lis 2021

@marketka_m 🙂 tady nic jiného než střídavá péče po týdnu ... vše ostatní se dá vyčíst z fotek

marketka_m
28. lis 2021

@mikso promin..neprojizdela jsem :(

nikita84
28. lis 2021

@mikso tak zabojuj o výhradní péči

mikso
autor
28. lis 2021

@nikita84 🙂 jen to NE 🙂 Chápu roli matky v životě dcery a totéž očekávám od matky

orisek56
28. lis 2021

@mikso nevzdavej jo. Bohužel si měl štěstí na člověka, pro kterého rodina to nejdůležitější není a asi i bohužel spokojenost vlastního ditete. Pokud už je 3 x rozvedená, bude u ní nějaký zásadní defekt... Ale tito lidé se většinou hledají celý život a pak jednoho dne zjistí, že tvrdě narazili a že vlastně nemají nic, ani to nejdůležitější, vnitřní štěstí a klid teré se nedá kupit ani jinak získat, ale musí se budovat.Jinak pro dítě je důležitá matka i otec, korun pokud má své dítě rad a chce pro něho to nejlepší, takže mohu li k tomu něco dodat, rozhodně bych se být tebou nevzdavala a snažila se o střídavou péči, nebo nějaký nejdelší konsenzus pro malou. Ta je ted nejdůležitější, ne rozvedená žena, která asi bude věčně pořád něco hledat. Hodně štěstí.

nikita84
28. lis 2021

@orisek56 Ale vždyt píše že střídabou péči má

orisek56
28. lis 2021

@nikita84 Aha, tak jsem to blbe pochopila