Ahoj, chceme si udělat u domu terasu a nechat ji zasklít.. má někdo celoprosklenou zimní zahradu? Dá se tam v létě být? Ikdyž tam bude stínící technika a posuvné dveře budou otevřené,není tam jako ve skleníku? Máme to navíc situované na jih..
My máme terasu zasklenou jen z půlky a v létě se tam nedá sedět...
Moc děkuji za odpovědi,trochu jsem se toho obávala... teď teda vymyslet alternativu 🙄
Já jsem viděla v jedný restauraci zašupovací skla. Takže v létě ve vedrech ty skla vyšoupli a hezky to profukovalo a v zimě to mají zadělané a normálně to vytápí a v paráda 😉 tak možná něco takového?
Sousedka ma celoprosklenou a ma nekolik dveri z kazde strany a da se to vsechno pootevirat. Nerekla bych, ze by se tam nedalo vydrzet. Je dulezite udelat tam dobre vetrani a nenechat tam udelat treba jen jedny dvere. To by bylo jinak fakt jak ve skleniku.
@bnekolov v době, kdy se zvyšují průměrné teploty, se už dávno upustilo od teras na Jih, natož zimní zahrada? Máte i jinou možnost?
Obecně to funguje tak, že lidi chtějí terasu na Jih, pak je tam horko, tak postaví pergolu, stejně je tam horko a navíc tmavo uvnitř, třeba v zimě. Nej je najít stinnou část exteriéru a ten Jih nechat volný, nejlépe s venkovními žaluziemi a v horku plně zatáhnout.
Mě by zajímalo co vše v těch zimních zahradách máte?
znama ma, a je to sklenik, ale myslim ze mobilni klima to doladi, predpokladam ze to nebude nejak extra velke ... tak pocitat s mistem na klimu a udelat zrovna vyvod a budeto parada;)