Zimní boty - extrémně zmrzlé nožky. Poradíte hřejivé?

market1512
2. říj 2019

Ahoj maminky, najde se tady taková, která má velmi zimomřivé dítko, kterému v zimě umrzají nožičky, že nemůže ani bolestí chodit? Musím podotknout, že používáme Superfitky, malá je hodně droboučká ve 3letech, má i velmi tenké nožičky, takže loni nosila dokonce i troje merino ponožky v botách, a kdo zná, ví že jsou tlusté (= má opravdu úzké nožky). Ale než zase koupíme zimní Superfitky, nenajde se tu některá s podobným problémem, která už na to vyzrála, a poradí mi třeba jiné hřejivé kvalitní boty??? Děkuji

tarien
Autor odpověď smazal
Zobraz
jaja01k
2. říj 2019

Taky mám doma jednu zmrzlinu. Vyzkoušeli jsme plno bot, do nich extra vlněné vložky, ponožky... Loni jsem narazila ve sportisimu na boty Lewro Cameron a v těch mu konečně nohy nemrzly. A to nemají tak silnou a tvrdou podrážku jako třeba Alpine Pro. Letos o tom vůbec nebudu přemýšlet a koupím je zase.

jojs
2. říj 2019

@market1512 mi kupovali tyhle
https://www.sportisimo.cz/columbia/youth-rope-t...
Teda pro kluka, ale mohl v nich bej venku klidne tri hodiny, jedny ponozky a v pohode.

leneee
2. říj 2019

@market1512 zimni Superfity jsou na prd,take jsem je pro starsi dceru mela. My mame ozkousene zimni Filii s merinovlnou uvnitr. Syn je mel i v rozbredlem snehu ve Spindlu i v mrazech a noha vzdy tepla. Loni jsme meli pro dceru zimni od Lurchi uvnitr s koziskem a ty byly take ok. A to obe deti take trpi na studene nozicky. Doporucuji take sirsi botu,aby noha nebyla stlacena a idealne zateplenou koziskem z vlny nebo merina.

jaja01k
2. říj 2019

Já teda Filii doporučit nemůžu, v těch měl syn nohy úplně zmrzlé.

veronikav31
2. říj 2019

Dcerka má tyto zimní do čvachtačky,sníh,do školky: https://www.zandup.cz/barefoot/detske-zateplene... A nikdy promrzlé nohy neměla,nepromoknou,uvnitř jsou krásně teplé

market1512
autor
2. říj 2019

Holky moc děkuji, ještě jsem si vzpomněla na boty Kamik, ty jsou do - 32 °C, jen je náročné je v ČR sehnat. Ale budu pátrat. Ono se to nedá jen na tak říct, že "dítě nemělo v těch nebo oněch botách zmrzlé nožky" pokud není abnormálně zimomřivé, údajně je to bráno i jako nemoc. Já mám děti po roce, jedno zmrzlé od porodnice, druhé horkokrevné. Klukovi je stále horko, v Superfitkach s jednou ponožkou nikdy neměl nohy zmrzlé, ani chladné. Holčička je prostě jiná, i v letních horkých dnech ma ruce jako kus ledu. Proto se ptám na zkušenost maminek, které taky mají doma tento případ 😐 Nicméně všem děkuji za radu či názor 😊

eilik
2. říj 2019

@market1512 My měli loni Primigi a super i do sněhu i na horách, měli jsme různé a ve všech zmrzlé nohy a tyto, https://www.boticka.cz/zimni-obuv/primigi-zimni..., zvládli vše🙂

jaja01k
2. říj 2019

@market1512 To je jako u nás, kluci rok po sobě a jsou v tomhle opačné extrémy. Starší je hrozná zmrzlina, věčně studené ruce, nohy. Ještě zdaleka nemrzne a on už chce rukavice a zimní boty. A mladší, ten je úplně v pohodě, boty s kožíškem vůbec nepotřebuje. Tak musím každého oblékat jinak. Zatímco staršího musím v zimě pořádně nabalit, aby neplakal, že je mu zima, u mladšího musím dávat pozor, aby se nezapařil.

jipe
4. říj 2019

Já mám taky dobrou zkušenost s filii s membránou - kluk má extra úzkou nohu, ale nechci, aby ji měl stlačenou, ono těch x ponožek může být kontraproduktivní, to ani nepohne prsty, kort v úzkých superfitech a noha se nemá šanci prokrvovat a zahřívat