Ahoj holky mám otázku Žiji s přítelem který má problém s alkoholem šest dní v týdnu je pod vlivem alkoholu pracuje na částečný úvazek jako řidič taxislužby ale už se v práci s nim moc nepočítá peníze které zarobí tak propije má dluhy , které za něj platí jeho dospěli synové léčit se jít nechce prvních pět minut tvrdí že se léčit půjde že si zavolá sanitku za minutu už nikam nepůjde protože si myslí že se ho chceme zbavit a že chci mít byt sama pro sebe nevím co mám dělat když je opilý tak mi Neubližuje ale mně jako člověku který nepije jsi mi hnusí alkohol bývalá manželka ho kvůli alkoholu opustila pozbyl práci kvůli alkoholu Vyhrožuje mi sebevraždou a já už prostě nevím co mám dělat poradíte někdo je 2 roky po infarktu sedací řezaným hrudníkem invalidní důchod mu nepřiznali a to žádné práce ho nevezmou protože má omezení prosím poraďte co mám dělat Jsem v koncích
@mirecka.jaroscakova to tak úplně nepůjde protože byt je můj Nedávno jsem ho dostala od města a on se nemá kam odstěhovat
@lluciinkaaa Nejak nevim, co na to rict, ale zkusim se soustredit, nebyt ustepacna a poradit. Vem si papir a tuzku a napis, jaka pozitiva a negativa tvuj partner ma. V jednom sloupecku to dobre, vedle v druhem sloupecku to spatne. Pokud zjistis, ze uz pozitiv moc neni a on nema touhu se jit lecit, zvaz rozchod.
@lluciinkaaa To ale neni tvoje starost.
@lluciinkaaa buď se půjde léčit, nebo mu sbal tašky, jiné řešení nevidím. Že nemá kam jít je jeho problém.
Sbal mu pár švestek, a vystěhuj ho. Takový člověk musí spadnout na dno. Aby mu to všechno došlo. Jiná možnost není. Takhle ti bude slibovat každý den hory doly a stejně nic. Vyřeš to za vás oba. Pokud tě opravdu miluje a milovat bude, tak se k tomu postaví jako chlap a když ne, tak tě má jen proto aby měl kde složit hlavu.
@lluciinkaaa Ja bych se zkusila poradit s nejakym odbornikem na zavislosti. Treba poradi, co a jak. Drzim palce.
Pokud se nechce léčit a nechce s tím nic dělat, tak ať si jde kam chce. Pokud by měl zájem o pomoc, pomohla bych mu, ale musí chtít sám. Jinak s ním nic neuděláte.
Mysli na sve deti, nezaslouzi si vyrustat vedle alkoholika!!!
Sbal mu věci a že nemá kam jít je jeho problém.Jak může dělat taxikáře když je pořád pod vlivem?
To jsou jen řeči z jeho strany. Můj otec byl alkoholik. Léčit se šel až po 50 a to ho tam dahnaly zdravotní problémy. Na takové lidi toho moc neplatí.
A neplatil na něho ani rozvod, ztráta zaměstnání, řidičáku a hlavně rodiny.
@lluciinkaaa rozchod, prioritou by měly být tvoje děti.. k čemu vám je zadlužený alkoholik,který nepracuje? Bez něj vám bude stokrát líp! Sbalit věci a postavit před dveře!
@lluciinkaaa ahoj,
když si rozkliknu tvůj profil, vidím tři krásný děti. Mysli na ně, a mysli i na sebe. Je jen otázkou času, podle toho, co píšeš, že o tu práci co má přijde, a až se navrší jeho dluhy na tebe můžeš úplně klidně o ten městem přidělený byt přijít a budeš řešit kam se podít s třemi dětmi.
Tvůj přítel není pro partnerský život, jen na tobě parazituje. Sice ti neubližuje fyzicky, zato tě deptá a vysává psychicky.
Jsi mladá, hezká holka. Vem rozum do hrsti. Mohlo by být hůř. Nejste manželé. Všechny pokusy o to, aby se sebou něco dělal vzaly za své. Tak mu sbal jeho věci, vyměň zámky a ahoj.
Je to tvrdý, ale ve výhledu by mohlo být hůř.
@lluciinkaaa Okamžitě odejít.
Připomíná mi to mého otce, vedle kterého jsem vyrůstala necelých 9 let. Tvoje děti si budou každým dnem pamatovat čím dál víc, a tím déle se budou v budoucnosti trápit.
S takovym sem byla 7 let. xy pokusu se ambulantne lecit. Nemelo to nikdy smysl. Uz s nim nejsem a je mi lip. Jak financne hlavne, tak psychicky
@lluciinkaaa. Jediný řešení o které jsem slyšela, je o té situace mluvit s rodinou a najít pevnou podporu abyste mohla se odstěhovat daleko, ideálně do města kde bydlí rodiče, přiblužní, nejlepší kamarádky apd.
Potom, co se může stát?
Jedna maminka s třemi dětmi, kterou jsem dávno poznala, informovala o situaci svoji bráchu. Celá rodina se spojila aby našli místo na bydlení, práce a spojili se aby je nenechala samá v tom. Alkoholický manžel se nepředstavoval ožrat apd. tak se rozvedli. Děti to brali moc dobře, podporovali jejich maminku. Po několikaletých letech ta maminka se znovou zamilovala se slušným partnerem. Děti ho snadno vítali, protože respektoval jejich matku a oni.
Druhá maminka je mladší, a se brutálně odstahovala (její alkoholický partner nevěřil, že ona to by zvládla). Jednou manžel se vrátil domů, a byli pryč. Našel dlouhý dopis. Nastěhovala se s dětmi do města kde bydlí její maminka a jeho bratr. Její matka a jeho bratr je také podporovali, aby byla ta maminka a její děti byli v bezpečí a šťastní. S alkoholickým tatínkem (který ta maminka miluje) se "rozhodli", že ho dá rok, aby jeho situace se uklidnila, aby našel stálou práci a přestavoval se ožrat. Vypadá, že o 10 měsíce potom, on se uklidnil a se vrátil k nich. Ten tatínek mě řekl, že ta maminka udělala správnou věc, protože jinak, on se by nepředstavoval špatně chovat. Také mě řekl, že jedinou věc kterou ho dávno zajímal, bylo ona. Nezajímalo ho jejich malé děti. A v té době, že nemohl žít se ženou a dětmi, hodně ho bolela situace a také začal se uvědomit, jak úžasné děti máji. Podle něho, zlobil se apd ale hlavně se uvědomil, že ztratil nejdražší osoby v jeho životě: děti a žena.
Tak, proto píšu, že najít silnou podporu a odstěhovat se daleko mohlo Vám pomáhat.
Ale pozor na věrnost podpory. To musí být podpora bez chyb, i když nepochází z rodiny.
Pevné nervy a hodně štěstí Vám přeji!
Sezen mu azylovy dum.
@zahraseg tohle se nedá číst 🙈
@marketa1218 taky jsem to v půlce vzdala. Místy mi to přišlo jak výsledek Google překladače
@lluciinkaaa Nemyslim si, ze s tim jde neco delat. U nas v rodine popiji vsichni, oproti tvemu asi s mirou a nenarusuje to nikomu zbytek zivota. Obcas me to u nekoho v prubehu zivota vadilo a je to zbytecna snaha. Prijem alkoholu nemuzes nikomu zakazat. To je kazdeho vec a pokud to sam nepovazuje za problem, nebo je dokonce ve fazi, ze chape, ze to problem je, ale nevazi si vlastniho zivota a rodiny, tak pozadat o rozvod a domluvit se na tom, ze se odstehuje. Pokud bude protestovat, resit prez ospod.
Ja se normalne nemuzu uz ani slusne vyjadrit na tohle tema, protoze mi posledni dobou prijdou zensky vazne uplne mimo misu. Kdyz se nechcete rozejit, nechcete to vlastne nijak resit a porad jen hledate vymluvy proc se nerozejit, proc ho nevyhodit a kde co, tak proc pisete na weby? Aby jste cetly o tom jaky jste chudinky? Boze uz by mel davno zbaleny tasky a at si jde treba na nadrazi, to uz neni absolutne tvuj problem.
A zlobte se kdo chcete jak chcete, ale porad tu jen ctu alkoholik, nasilnik, kurevnik,... a ldyz vam ostatni poradi rozchod, je to same ale ale ale
@hannasweet tak tolik necti🙂 lide jsou ruzni, ja si taky kolikrat rikam, proc si lide davaji dohalena fota na web.. treba me odpovis🙂 jinak ad tvuj dotaz, proste se potrebuje vypovidat. Resit to neumi, ale nevypovidat se, to by bylo jeste horsi. Pro ni i deti...
@kaja2016 odhalená fotka vypada jinak, pokud je to narazka na moji profilovku :D mimo jine nejsem predmetem tenhle diskuze, ale proc si nenipnout zejo 😂
Ja jsem napsala svuj nazor, stejne jako ty a ostatni ;) sorry ale prijde mi to proste hloupy. Sama jsem si prosla vztahem s alkoholikem i nasilnikem a v zivote bych v takovym vztahu nezustavala a uz vubec ne nehledala zadne ale. A myslete si kdo chcete co chcete ✌️
@hannasweet To nebyla narazka, to byla primo polozena otazka🙂 Nechtela jsem rypat, napsala jsem pro jednoduchost vysvetleni na tvoji otazku, nekdo holky, jiny vdolky. Nekdo odesel, nekdo sbira odvahu, nekdo neodejde nikdy. Nekdo si profilovku neda, nekdo bez ditete, nekdo se psem, nekdo ...ruzni lide, ruzne pristupy... to je fakt tezky soudit, vlastne cokoliv je tezky soudit...
odejít
Tohle je ten přítel, se kterym teď čekáš miminko?
@lluciinkaaa
@lluciinkaaa Ahoj Lucinko, stejně, tak jako holky, Ti radím od něj odejít. Tvůj příspěvek mne zaujal z toho důvodu, že mám dvě děti také s alkoholické a proto Ti mohu poradit z vlastních zkušeností..
Pokud se jedná o silného závisláka, tak ani ztráta rodiny ani zaměstnání bohužel nepomůže...
Tito lidé si ve většině ani neuvědomují, že mají problém a naopak ho hledají jinde.
Odejít. Nemá to smysl.