Dobrý den, je tu prosím nějaká žena "dobrovolně" v domácnosti? I se staršími dětmi? Mám děti 11 a 8 let (mladší hendikepované), ročně jsme 2x v léčebně a jinde na terapiích, dům, zahrada... nějak si nedovedu představit stíhat ještě zaměstnání 😀 ale jsem už 11 let doma a návrat do práce bude asi čím dál těžší... Před dětmi jsem dělala v pojišťovně, ale z toho už nic nevím.. přijde mi, že ztrácím schopnost hledat zaměstnání, chodit do práce a hlavně komunikovat s lidmi (práce v obchodě mě děsí, že bych pořád mluvila s lidmi), jsem čím dál větší stresař, když je něco špatně nebo něco dělám na poslední chvíli a nestíhá se... Nemáte prosím někdo radu, jak se sebou pracovat, jak začít... mě by vyhovovala práce na 2-3 dny v týdnu 🙂
ale na léto skoro žádné hlídání nemáme...
Mám kurz asistent pedagoga.. přemýšlím na kurzem sanitáře, ale to už bude asi těžké a hodně o komunikaci s lidmi
děkuji
@anonymmm88 jenže 2x do roka jedu na měsíc s mladým do léčebny, do toho i jiné terapie... nevím, jestli takovou asistentku uvítají, která nebude ve škole cca 8-10 týdnů za rok
Mám postižené starší dítě, mladší má také své problémy. Pracuji jako AP. Ale, končí mi opět smlouva, co bude od září zatím nevím. Aktuálně začnu rozesílat nové životopisy a hledat...opět mohu jít jen na 0,5 úvazku, možná 0,6666. Víc ne. Tak uvidíme.
Práce mám také dost i kolem domu, zvířat, dětí....navíc je mi doporučováno, být doma a mít chvílí i na odpočinek ( lékaři syna). Je tu zase to ale.....potřebuji mezi lidi, potřebuji být užitečná, pracovat alespoň nějak....a co si budeme povídat, i těch pár tisíc navíc je v rodinném rozpočtu hodně znát. Jen díky tomu ušetřím na to, by s námi jela do lázní i dcera ( aktuálně to řeším a budu platit za ni 30000 - pobyt- tedy přidaná postel na pokoj a večerní sprcha, obědy, bez večeře... strašné). , jen díky tomu můžeme mít nějaký výlet, zaplatíme veškerou dopravu a pod. Je to náročné, ale snažím se být v pracovním procesu alespoň takto. Ale ...práce AP není pro každého ..slyším všude .to nic není, udělej si kurz. Ale pokud tu práci chce člověk dělat pořádně, schramstne to také hodně času a pořád se učíš něčemu novému.
@anonymmm88 zkusím rozeslat životopis s průvodním dopisem do škol a školek v okolí
@marketa11112 děkuji za odpověď, já občasný přivýdělek mám, ale není to nic na rozvoj kariéry apod, spíš takové nárazové výpomoci v místním spolku apod 🙂 starší s námi také jezdívala do lázní, byla to darda...
Já si s tebou jednou psala 🙂 jezdíte pohybové lázně že? Nezkoušela jsi dceru taky na lázenák? Oběhat ortoped, fyzio... špatné držení těla apod.. hodně sourozenců jezdí do lázní na poukaz
dneska mám nějakou depku, asi to počasí...
Jsem doma 20 let, cítím to stejně stejně jako ty, mám všechny děti zdravé, ale 4 a věkově hodně od sebe, tak to tak s péčí do sedmi let vyšlo a ještě+pár let doma budu..
Za pár let budu muset někam nastoupit, určitě zkráceny uvazek, ideálně jak píšeš dva-tři dny v týdnu haha utopie, manžel do budoucna bude jezdit domu většinu roku pouze na víkendy a někdy ani to ne. Budu na vše sama, hlídání žádné, poslední dvě děti maličké, dům, drobné hospodářství, velký pozemek.
Jako asistentka ve škole nemám bez známosti šanci, tady je to tlačenkové místo. Vůbec nevím kam se vrtnu. Asi budu doufat, že třeba supermarkety berou na zkrácené úvazky, mám maturitu na výtvarce, ta mi k ničemu nepomůže
Mám před sebou ještě skoro tři roky rodičáku, tak třeba se rozjedou ty slibované zkrácené uvazky pro maminky.
Máme velmi milou pediatrička. Dodala jsem ji zprávy, ale vždy si najde něco, proc to napsat nelze. Je to baba.
Dnes už si říkám, zda mi to všechno za to stojí. Myslím tím, snažit se za každou cenu pracovat. Aktuálně mě strašně zklamala ředitelka MŠ, kde pracuji. Podraz na entou. Fakt nevím, zda mám tohle zapotřebí. Kdybych mohla oželet ty peníze, výplatu, tak na to asi fakt normálně kašlu a hodím ji na stůl výpověď. Rovnou. Ale....je tu také rodič, dítě a má zodpovědnost. Vše dohromady mi říká... čekej. Čím jsem starší, tím jsem rozvážnější, přemýšlím víc dopředu, jako co by kdyby, co bude, jak na to, co dělat a nedělat..... Takže se podle toho zařídím. Ale jsou věci, které mě mrzí, protože nesnáším nefér lidi, lháře, vyčůránky..... Bohužel člověk na ně vždy někde narazí.
Já se teď rozmýšlím, co dál. A i kdybych ještě nakonec mohla zůstat na daném místě ( dozvím se to vlastně tak za měsíc a půl), tak už snad ani nechci. Takže také rozhodím sítě. Věřím, že nějaké možnosti jsou, uvidíme. Případně holt budu ještě víc šetřit a chvíli se starat jen o rodinu...ne, že by si to všichni nezasloužili po tom maratonu za poslední roky. Taky bych si to užila. Proč by ne.
V rodině máme ženu, co byla 12 let doma se 3 dětmi. Nejdřív teda dělala po těch 12 letech v obchodě (menším) a pak získala lepší místo přes rodinu. Chce to nebát se a jít do toho. Stačí se podívat na nabídku brigád v okolí. Kolikrát hledají výpomoc jen na pár dnů v týdnu, třeba na DPČ 20 hodin týdně - aspoň u nás, to bych i věděla o něčem konkrétním :D
@adelisss to se dívám dost často, ale u nás nic takového nenabízí... nebo hledám špatně
Možná známí o něčem budou vědět. Kolikrát se dá se zaměstnavatelem i domluvit, ne vždycky jsou všechny možnosti popsané v inzerátu. Ale to je lepší vědět trochu, jak to v dané firmě chodí - třeba právě přes známé, ať se najde nějaká možnost výhodná pro všechny.
V pripade pece o handicapovane dite to chapu, jinak bych se asi prace dobrovolne nevzdala. Clovek nikdy nevi, jak se zivot otoci, jak manzelstvi dopadne a hledat si na stara kolena praci s prazdnym CV bych teda nechtela.
@irmamala já se do původní práce vrátit nemohla, při prvním dítěti jsem se odstěhovala 150km jinam... V cv mám jedno zaměstnání defakto do 4 let mladšího, po ukončení RD jsme rozvázali prac.pomer. Teď tam mám tedy pauzu 4 roky...
S postiženým dítětem to chápu. Jinak ne, hráblo by mi. Manžel tuhle možnost taky navrhoval, podniká a hodilo by se mu aby měl doma zajištěný všechen servis. Byla jsem doma půl roku a už mě to táhlo do práce. Přišla jsem si odříznutá, tak jakoby mimo a celkově jsem si říkala, že mě život takový život nebaví. Jako odrazující příklad mám svojí tchýni která je doma celý život a je na ní vidět, že jí to dost poznamenalo 😄 Plus teda bych měla strach kam se pak vrtnu s velkou mezerou v životopisu. Moje známá má odpracovaný rok, pak mezeru 11let a hrozně je teď překvapená, že nemůže najít práci.
Já si to ale představit fakt umím. Mám tolik práce kolem domu, v domácnosti, s dětmi.....navíc syn je hodně nemocný.....dcera naštěstí méně. Teď nestíhám žádné koníčky.....měla bych na ně konečně trochu času...kdyby muž vydělával tolik, že by to šlo, uměla bych si to představit. Dokonce mi to doporučují synovo lékaři, abych prý také odpočívala. Mán jen půl úvazek, abych stíhala opečovat děti, jejich cvičení a postarat se o vše kolem. Navíc ještě studuji. Takto máme alespoň nějaké finance, které mohu použít pro děti, mohu je vzít na výlet. A také přijdu mezi lidi. Práce mě baví. No a navíc mám co napsat do životopisu, a alespoň něco se mi bude počítat do důchodu. Kdo ví, jak to s těmi výpočty jednou bude.
Tak zkus najít ve škole práci jako asistentka. Většinou bývají úvazky asistenta na poloviční nebo 3/4 úvazek, takže končíš docela brzy a o prázdninách vybiras dovolenou. Takže přesně to, co bys chtěla. První měsíc je nejhorší, ale chce to vydržet.