Holky,mám dotaz,s kterou zdravotní pojišťovnou jste spokojené? Ještě před narozením malého jsem uvažovala o změně, máme zpmv. A přijde mi,že oproti jiným málo přispívá. Za posledních 15let toho zkrouhli dost,až mi prostě přijde,že to není pojišťovna pro lidi,ale lidi pro ní. Celá rodina jsme k nim přešli ještě v době,kdy byla jen pro IZS,ale jak začali brát klienty z veřejného sektoru,šlo to s nimi dolů
@amazonkajanik Je to dost individuální někdo je spokojenej s jednou a druhy z druhou. Ale my sme celá rodina u VZP a nemůžu si zatím vůbec stěžovat.
@amazonkajanik Nám VZP proplacela i 500 na bazén, ale nevím jak to mají letos. Každý rok se to mění. Nám VZP prispela i na některá nepovinna očkování. Mne proplácí i ultrazvuk prsu (ale jsem riziková skupina). A proplatila nám cesty na excimerovy laser a tátovi cesty na rehabilitace. S VOZP pry také má nějaké programy, ale třeba nedávno na ni strejda nadával, ale to je všude🙂
@amazonkajanik Tam by asi v tom případě nebylo nad čím uvažovat 🙂
VZP, priplaci dost na vakciny nejen pro deti, prispiva na sono prsou (nejsem rizikova skupina)....
No holky ,koukla jsem na to. VZP přispívá jednotlivě,v závislosti na vakcíně. Kdežto vozp 1tis a zpmv 500,- bez ohledu na cenu vakcíny. Takže je rozhodnuto 😉 mě jde jen o tu vakcínu,chystáme meningokoka a ta stojí 2600,- jedna dávka,dělají se dvě
Ceá naše rodina je u ČPZP 🙂
@amazonkajanik VZP proplácí jednu dávku Bexsera za rok (2500 Kč), takže pokud je aplikované např. v září a druhá dávka pak v březnu, jsou proplacené obě, což je fajn😊
@lenkajan což to mi už nestihneme,malý se bude očkovat v létě,ale i tak je rozdíl 2tis.
@amazonkajanik Druhá by se měla naočkovat do 6 měsíců, takže třeba začátek července a začátek ledna by měl být ok😉
@amazonkajanik Celá rodina jsme u VZP a spokojenost. Nejen s proplacením vakcín, já chodím na sono prsou, i když nejsem riziková skupina + mám příspěvek 1000,- na masáže nebo solnou jeskyni a 35 dní cestovního pojištění zdarma. Syn jezdí do Bulharska na Mořského koníka, což je akce VZP.
@lenkajan malému bude v červnu rok a někde jsem četla,že se to má stihnout do 1,5roka. Jinde zas že kdykoliv,tak počkám,co mi řekne doktor.
@letalnica ty jo,super. Ono,my měli s VZP špatné zkušenosti,ale to je přes 20let,za tu dobu se hodně změnilo. Vymáhali po mamce dlužné pojistné za dobu,kdy byla prokazatelně již klientem jiné pojišťovny. Neřeknu třeba v době přechodu,mohl nastat zmatek,ale bylo to období až po roce 😂
@amazonkajanik Teda ten příspěvek na relaxační aktivity a cestovní pojištění mám jako dárce krve, abych někoho nemystifikovala 🙂
Vsichni jsme u CPZP. U doktora jsme nikdy nemeli problem a preventivni programy maji stedre.
Tak já bych se spíše než na to, kolik dá na benefitech dívala, zda vás ošetří v případě nutnosti v celé České republice a zda ji mají lékaři, které pravidelně navštěvujete.
Asi jsi špatně koukala na podmínky plnění. Pokud máš u ZPMV děti do 18 let, tak na ně lze v rámci programu očkování čerpat až 1000 Kč/rok i jednorázově a můžeš na ně převést i svůj příspěvek, pokud sama nečerpáš. Takže ono to ve finále vyjde dost podobně jako u jiných pojišťoven. Taky jsem to řešila loni i letos, protože loni jsme očkovali klíšťovku a letos bych jim ráda píchla meningokoka (taky to asi rozložím tak, aby se dalo čerpat na obě dávky). S ex jim na meningokoka převedem i to, co bychom mohli čerpat my (já letos neplánuju čerpat), takže letos to budou ty 2tis na každou vakcínu.
@amazonkajanik Pokud jsi ty a partner u zpmv, tak můžete svůj příspěvek od pojišťovny ,, darovat" synovi na očkování, každý 500,-, pokud to teda nezměnili.
@somalicats taky by to šlo,ale ještě před tím,než jsem otěhotněla,jsem přemýšlela o změně. A přítel má jinou pojišťovnu
@kami1984 tak samozřejmě,že koukám na to,zda jsou smluvní u lékaře. Nedám třeba škodovackou,když u nás na jihu nemají doktoři smlouvu.
@amazonkajanik Tak se nejdřív podívej na to, co nabízí pojišťovna Tvého přítele. Ono bývá i výhodnější být celá rodina u jedné. Aspoň já toho u zpmv využívám hodně, protože my dost cestujeme (letos to teda nehrozí, ale jinak běžně) a cestovní pojištění sjednané přes ně je výrazně výhodnější jednak co se plnění týče, jednak co se ceny týče, protože na rodinu dávají slevu.
@somalicats No tak k jeho se mi zrovna moc nechce,má VOZP. Cestování neřeším,jsme průzkumníci naší vlasti ,u nás je toho tolik,že na to snad jeden život nestačí 😊
Jak jsem psala výše,přešli jsme k nim,když to bylo jen pro izs,to celkem šlo, ale pak to začali ořezávat. Ani jako SDH jsem z nich neměla moc výhody,max očkování proti hepatitidě,ale jen jako člen výjezdové skupiny 🙄
@amazonkajanik Tak to cestovní pojištění byl jen příklad. Prostě je potřeba se podívat na nabídky jednotlivých pojišťoven a zvážit, co z toho využiješ a co ne, a podle toho si vybrat, každej jsme jinej a co vyhovuje mně, nemusí vyhovovat jiným. Já jsem u ZPMV už od začátku jejich působnosti a zatím měnit nechci, protože mně ta jejich nabídka vyhovuje, až vyhovovat nebude, klidně půjdu jinam. Ale nebudu ten přestup řešit dotazy někde na fóru, právě proto, že nabídka konkrétní pojišťovny nemusí splňovat to, co čekám já, i když jiným to může vyhovovat. Čas na to máš, tak si to projdi a vyber podle vaší situace.
@somalicats je získávání informací i z druhé strany. Oni mohou nabízet spousty výhod,ale třeba některá může mít komplikovanější postupy,atd
@amazonkajanik já jsem u VZP