Dobrý den, zajímalo by mně, zda se u úvazku 0.2 tj. 32 hodin v měsíci strhává zdravotní a sociální v plném rozsahu stejně jako u plného úvazku? Dekuji
@lenoulinkaa já mám úvazek 0.2 tj.32 hodin a výměr 5300. Každý měsíc minus téměř 2000 na zdravotní a sociální. Mám nějakou jinou možnost? Je to takto v pořádku.? Žádný další příjem nemám. Jsem plně s dětmi doma. Nebyla by pro mne výhodnější například dohoda? Tam se mi zase ale nepočítají odpracované roky.... Ale takto pracovat se mi vůbec nevyplácí. Achjo
@keckemet Ja myslim ze dohoda o provedeni prace by byla lepsi. Ale kolik je detem? Ono jde ale taky o to, aby se ti zapocitavali roky do duchodu a mohla cerpat napr materskou, nemocenskou, pipr podporu v nezam. Ja treba jsem doma s 3,5 letpu dcerou. Mam rodicak, ale prac pomer me skoncil. Tudiz nemam narok v ripade potreby na nic a ani se me ezapocitavaj roky fo duchodu
@keckemet sociální podle skutečného příjmu a zdravotni podle skutečného pokud je vymerovaci základ vice nez minimalni zda. Pokud je vz mensi než 13.350,- a je zároveň statni pojištěnec, tak není nutný dopocet. Pokud není statni pojištěnec a má malý vz, je nutný dopocet.