Přijde vám v pořádku, že někoho pozdravíte, ať už je to muž či žena, a buď dělají, že vás nevidí anebo vůbec neodpoví? Mám pocit,že je to takto pořád. Dokonce, i když vlezu do budovy do místnosti, kde se vydávají děti a hlasitě pozdravím, tak odpoví max. 1 rodič z 10. Ostatní dělají, že se jich to netýká. Slušnost asi ze světa vymizela. ☹️☹️
Zdravím vždy i všude, učím to i naše děti s když se ony diví, že jim někdo neodpoví, řeknu jim, že je prostě neslušný a nevychovaný. Pro mě jsou tohle naprosto základní věci, pozdravit, porosit a poděkovat.
U nas taky... Dokonce jedna maminka ke svemu ditku "Nemusis zdravit, kdyz nechces." Des. I jsem si vsimla, ze nove pristehovali taky nezdravi, kdyz jdou po vsi 🤷
To si neumím představit, přijde mi to smutný... My jsme na vesnici, takže se tady tak nějak zdravíme všichni i na ulici. Po přestěhování z města, kde na mě sousedi z baráku i po šesti letech koukali jako že mě vidí poprvé, to byl trochu šok, ale moc fajn 😊
Tomu se rika buranství. Nijak jinak.
Jako by to psal můj manžel 😀 když vyzvedává dceru, tak je vždycky konsternován, že mu na pozdrav odpoví tak 1 a zbytek na něho hledí jak na blázna ve stylu, proč a koho jako zdraví... A když je v místnosti první a někdo přijde, tak se mu ještě nestalo, aby ho dotyčný pozdravil - a to už je pro něho úplný vrchol, když přesto manžel pozdraví a ten druhý ani neodpoví!
@anita003 Jen to čtu, tak ve mě vře krev v žilách a zároveň cítím neskutečný smutek. 😢
U nás devadesát procent lidí zdraví, většina se i usměje 🙂
Mně se stává málokdy, že mi někdo neodpoví. Ale když se to stane, tak pěkně nahlas, aby to dotyčný slyšel, povídám dětem, že pán/paní je buď hluchý nebo špatně vychovaný, když nezdraví.
@gruyerre Zkusím takto praktikovat. 🙂
U nás se normálně zdraví. Pokud někdo nepozdraví, tak buďto neslyší nebo se zaobírá svým dítkem. Že by někdo nepozdravil, je výjimka. Praha.
Krajské město, malá školka, na pozdrav odpoví každý, většina aktivně sama zdraví. Je pravda, že 50% rodičů jsou moji kolegové/manžele mých kolegů
U nás teda taky ve školce rodiče zdraví, mě se občas stane, že něco řeším s prckem a do toho myslím na milion věcí, tak neodpovím, nebo odpovím se zpožděním, ale jinak jsem si nevšimla, že by se lidi nezdravili.
A co se týče té vesnice, tak pokud se někdo přestěhuje z města, tak chápu, že nezdraví, ono ve městě člověk nejde po silnici a nezdraví lidi, co jdou proti němu. V paneláku sousedy jo, ale takhle úplně cizí lidi teda ne.
Ja bezne ve skolce neco resim s jednim ditetem, druhy mi mezitim nekam zdrha, takze nove prichoziho rodice treba vubec nezaregistruju nebo naopak sama odejdu bez pozdravu a nic osobniho v tom neni. Kdyz se s nekym bavim face to face, tak samozrejme pozdravit umim🙂 Obecne by bylo lepe neresit cizi lidi, co kdo a proc dela nebo nedela, v mnohem to usnadnuje zivot🙂
školka, Brno, zdravíme se navzájem, včetně dětí.
ale třeba kroužky, tam už je to horší, pár lidí zareaguje, zbytek ne. neřeším to, v tu chvíli, ani potom, i když spolu mluvíme.
Školka, škola Praha - normálně se zdravíme.
Já kolikrát už vypěnim a řeknu kolikrát už že i kráva zabuči, když vejdeš do kravína. Je to mazec, jak každý jede sám za sebe a žádná družba. Pak se diví, že děti nemají kamarády, když oni jako rodiče jim nejdou příkladem a taky se před nimi s nikým nebaví, nedruží. Bydlím na kraji města od malinka a všechny zdravím, nebo spíš všichni se zdravíme vzájemně, mladí starší, stáří,jen přistěhovalci dělají, jakože nic 😏
To není jenom teď, mamka, už to bude asi 20 let, šla v důchodu pomoct do mš jako pomocná kuchařka a říkala mi, že když vešla do šatny- procházela přes ní do třídy a kuchyňky- pozdravila a nikdo jí neodpověděl. Vydržela to tři dny a pak vešla, pozdravila a když nic, tak na druhém konci šatny řelkla bů bů bů. A naučila odpovídat všechny.
Ve skolce zdravi a odpovidaji vsichni. Ale dneska jsem potkala souseda, pod kterym uz 6 let bydlime, uvidel me a otocil hlavu o 90% a delal ze nevidi 😀 a to dela vzdy i na metrovem chodniku
U nás se zdraví.
Já se tedy sama nachytám, že občas nevnímam ve školce v šatně. Pobízím dceru, aby makala, hlídám mladšího, který chce všem prošacovat bundičky. Do toho někdo "dobrý den" a mně to dojde až po pár minutách, že někdo zdravil. 😐😄
Ono jako neodpovědět na pozdrav je neslušný, ale to jsou pasivně agresivní řeči o hluchotě a kravách v kravíně taky 🙈
Zdravím všude, kam vlezu. Učili mě to odmalička. Bylo by mi trapné jen tak přijít a nic. A taky odpovídám na pozdravy. Je pravda,že kolikrát jsem za exota🤷♀️
Ne jenže se zdravíme,ale s některými se i tykáme a občas při nějaké dětské narozeninové oslavě dáme i kafe 👍Pak jsou některý,který fakt nezdraví a těch si nevšimam 🤷
Clanek je zde, doporucuji si precist. Ja Nevychovu nejedu striktne, sem tam si neco prectu. Ale treba to pomuze pochopit, proc to rodice tem detem takhle rikaji. 😉
Normálně se zdravíme, když někdo neodpoví, tak je to většinou tím, že se zaobírá něčím jiným (dětmi) a nezaregistruje.
Třeba moje kolegyně zdravila taky všude, i když nastoupila do tramvaje a byla rozčarovaná jako vy tady jak jsou ostatní neslušní, že nereagují...
@makovice88 můj syn byl extrémně stydlivý, navíc dlouho nemluvil, pozdrav cizích lidí na ulici býval nad jeho možnosti (s věkem se to zlepšilo). Taky jsem nelámala přes koleno, naučila jsem ať zkusí na pozdrav zamávat. Taky to mohl někdo brát jak je hrozně nevychovaný. Mladší je zdravič od přírody, to je pak jiná práce 🙂.
Bohužel, u nás je to stejně. Ale stejně je vždycky pozdravím 🤷♀️